+36 30 849 0018 kerdes@valoperes-ugyved.hu

Gyermekem tartásdíját 25 éves koráig kifizettem. Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben gyermekem befejezi 25 éves kora előtt a tanulmányait és már önálló keresettel rendelkezik, visszaigényelhető-e a gyerektartás díja?

 

Valóban, a Ptk. lehetővé teszi, hogy a szülők megállapodjanak abban, hogy a gyermekétől különélő szülő a tartási kötelezettségének megfelelő vagyontárgy vagy pénzösszeg egyszeri juttatásával tegyen eleget.

Több fajta lehetőség állhat ön előtt, de bővebb információ szükséges azok megítélésére. A teljesség igénye nélkül pár lehetőséget azért említek.

Szerződések érvénytelensége tekintetében a polgári jog a megtámadhatóság valamint a semmisség intézményét is ismeri, de konkrétumok hiányában nem tudjuk megítélni, hogy lenne-e relevanciájuk.

Más megközelítésben a jogalap nélküli gazdagodás kérdése is szóba jöhet, erre is ismert általam bírói gyakorlat.

Amint látható, számos lehetőség lenne Ön előtt, de a legcélszerűbb út kiválasztásához részletes ügyismeret szükséges. Pontosan kell tudni mire vonatkozott a megváltás, milyen feltételek mentén és milyen formában kelt: ítéleti rendelkezés, ügyvéd vagy közjegyző készítette, gyámhivatal hagyta jóvá vagy ezek közül egyik sem.

Konkrét, helytálló jogi tanács adásához mindenképpen szükség van ügyvéddel történő konzultációra.

Válaszadó:

A választ dr. Turek Zoltán válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Töltse le a válás útmutatót most!Előzze meg a bajt, olvassa el az útmutatót időben

A válás útmutatóban megkapja a kötelezően tudnivaló információkat a válásával kapcsolatban, illetve fontos ismereteket, hogy megvédhesse, ami a legfontosabb Önnek. Jogi fogalmak magyarázata, keresetlevél minta, felkészülési lista, válás menete, gyerekek pszichológiai védelme és válási kérdőív az ügyvéd előtt.

A legátfogóbb ilyen jellegű kiadvány - ingyen az Öné.