Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Hogyan készüljön fel a válásra?

Olvassa el ezeket a tanácsokat – és fogadja meg őket.

Szerezze meg a szükséges segítséget!

Fogadjon fel egy olyan ügyvédet, akiben megbízik! Emlékezzen arra: az ügyvédjének az a feladata, hogy megkönnyítse az Ön dolgát. Találja meg az adott szituációnak legjobban megfelelőt! Néhány ügyvéd csak a válást kezdeményező ügyfelekkel dolgozik, mások fordítva. Az Ön ügye egy sima eset lesz, vagy sok problémával kell majd szembenéznie, és ezért olyasvalakit akar, aki harcolni fog az érdekeiért? Legyen tisztában az érdekkülönbségekkel is!

Rendezze el pénzügyeit!

Gyűjtse össze a pénzügyi dokumentumokat! Mindenféle pénzügyi papírt szedjen össze önmaga és házastársa részéről, beleértve az adóbevallásokat, a jövedelemigazolásokat és a befektetések iratait! Nyisson külön bankszámlát! Különítse el a pénzügyeit a házastársától amilyen gyorsan csak tudja! Csináltasson hitelkártyát a saját nevére, és kezdje el használni, hogy felépítse a saját hitelképességét! Legyen óvatos, nehogy túlköltekezzen, és egyenlítse ki az egyenlegét minden hónapban! Kösse meg a saját biztosítását! Nézzen utána, hogyan tud külön egészségügyi-, vagyon- vagy életbiztosítást kötni! Ez bonyolult ügy lehet, de ezért sem árt időben megoldani.

Változtassa meg a kedvezményezett személy nevét!

Nézzen utána, mikor tudja átírni az életbiztosításokat, a nyugdíjalapokat, és az egyéb nevesített számlákat a saját vagy a gyermekei nevére! Lehetséges, hogy ezzel meg kell majd várnia a válás hivatalos kimondását, esetleg szüksége lehet majd a házastársa beleegyezésére is.

Gyűjtse össze az ingatlanokról szóló dokumentumokat!

A tulajdonlapok és hasonló dokumentumok nagyon fontosak. Míg valószínűtlen, hogy a ruháiért kell küzdenie, egy a férfi családjából származó antik bross könnyen vérre menő harcok tárgyává válhat. Tudja meg, kinek a nevén vannak a lakóingatlanok, telkek, autók, hajók, és más járművek!

Koncentráljon a gyerekeire!

Tegye fájdalommentessé a gyermekfelügyelet, a láthatás és a támogatás ügyét! Gyakran a gyerekek felett vitatkoznak a leghevesebben a felek, ezért a gyerekeket érintő minden fontos döntést hozzon meg amilyen gyorsan csak lehet! Ők is érzik a stresszt! Figyeljen oda a gyerekek viselkedésének, egészségének és iskolai teljesítményének változására! Ha bármi problémát észlel, azonnal keressen meg egy szakembert! Fontos lehet, hogy ugyanazon a településen maradjon, különösen akkor, ha gyermekeik vannak. Még ha csak ideiglenes helyre költözik is, amíg a válás befejezetté nem válik, a jelenlegi iskolakörzetből való kiköltözés számos nem várt problémát okozhat. Írja le, mennyi időt tölt a gyermekeivel, mikor és hová mennek együtt, mit csinálnak, mennyi pénzt költ a ruházkodásukra, az étkezésükre és a szórakozásra! Ez fontos lehet, ha később harcolnia kell a felügyelet, a láthatás vagy a támogatások ügyében.

Bizonyosodjon meg, hogy az ideiglenes nem jelent véglegest!

Mielőtt “ideiglenesen” elköltözik a válás idejére, beszéljen az ügyvédjével, hogy ezzel a lépéssel nem adja-e fel az otthonával kapcsolatos valamilyen használati jogát.

Tudja, hogy merre tart!

Ha Ön költözik el, találjon egy új helyet, ahol élhet! Még ha egy barátnál vagy egy rokonnál kell is megszállnia, az is jobb, mint egy helyen maradni a háború közepén válófélben lévő házastársával. Ha ezt mégsem tudja megoldani, fektesse le az alapvető szabályokat a kommunikációt és a lakhely megosztását illetően az átmeneti időre. Tervezze meg, mennyi pénzt fog keresni és mennyit fog elkölteni havonta a válás után! Ha Ön és házastársa mindketten dolgoznak, tudnia kell, a válás után hogyan él majd meg egyetlen fizetésből. Ha úgy érzi, hogy a jelenlegi bevétele nem lesz elég, gondolkozzon el egy új állás megszerzésének lehetőségéről. Az elköltözést jól meg kell tervezni, érdemes már előtte ügyvéd segítségét kérni.

Vigyázzon az egészségére!

Stresszes és érzelmileg megterhelő folyamaton megy most keresztül, így a fizikai és a mentális egészsége veszélybe kerülhet. Terelje el bús gondolatait valamely sport vagy hobbi űzésével. A testedzés nem csak fizikailag, de lelkileg is jót tesz az egészség szempontjából. Ha nem érzi jól magát ne szégyeljen tanácsot kérni egy szakembertől vagy egy baráttól!

Három út áll nyitva Ön előtt – elkísérjük azon, amelyiket választja

A cél, hogy a lehető leggyorsabban és legkevésbé fájdalmasan kezeljük a válást. Az időben felkészülés segít megóvni magát és gyermekeit egy hosszan elhúzódó gyűlölködéstől. Három lehetséges helyzetre készülhet fel.

Mediáció

A válás során a mediáció segíthet a még nem végletekig elmérgesedett viszonyt kiegyensúlyozni és közös megegyezést létrehozni. Ebben az esetben az ügyvéd nem az egyik felet képviseli, hanem a megállpodást. Eredménye: egy közösen elfogadott egyezség lehet, amelynek segítségével a válás gyorsan lezárul.
i

Peren kívüli egyezség

Az Ön képviseletében az ügyvéd – a hatályos jogszabályok alapján – olyan megegyezésre törekszik a feleségével vagy annak jogi képviselőjével, amely biztosítja az Ön számára a megfelelő jogokat és nem terheli Önt a szükséges és elégségesnél több kötelezettséggel. Eredménye: peren kívüli megállapodás, amely a válás alapjaként szolgál.

Jogi képviselet

A válóper során az Ön jogi védelmét látja el az ügyvéd, folyamatosan ellátja a szükséges jogi információkkal, támogatja a döntéseit azok jogkövetkezményeinek ismertetésével. A bíróságon eljár az Ön nevében és érdekében, és végigkíséri a bontóper egész folyamatán. A válóperes ügyvéd segít a pénzügyi szerződések, ingatlan- és egyéb tulajdonjogok rendezésében is.

Kapcsolatfelvétel

Időpontegyeztetés céljából töltse ki az oldalon található űrlapot. Emailben megküldjük, hogy milyen információkkal készüljön az első konzultációra. Központi irodánk címe: 1132 Budapest, Visegrádi utca 47/b. Az ügyvédi találkozók helyét az időpontegyeztetés során egyeztetjük.

Ügyviteli díj

A jogsegély szolgálat ügyviteli díja 25.000 Ft, amely tartalmazza a válási útmutató kiadványt és az első konzultáció egyeztetési díjat. A díjat bankkártyával fizetheti ki a stripe.com vagy a SimplePay biztonságos fizetési rendszerén keresztül.

Kérjen időpontot most

Név(Kötelező)
Kérdéses témák
Jelölje meg, ha ezek közül valamely téma aktuális
Tartalma: 3-5 napon belül feltáró beszélgetés egy, a témában jártas ügyvéddel, valamint a jogászok által összeállított részletes válási súgó (PDF)

Számlázási adatok:

ANONIMITÁS: nem tudjuk és nem is dolgunk ellenőrizni, hogy az Ön által megadott adatok valósak-e. Amennyiben anonim kíván maradni, adjon meg annak megfelelően számlázási adatokat, amelyre a számlát automatikusan kiállítjuk.
Cím

Fizetés

A fizetéshez az OTP SimplePay biztonságos rendszerét alkamazzuk.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.