Két ember zárt köre kezdetben a házasság, de észrevétlenül is eljöhet az a pont, amikor ez a burok megpattan és az egyik vagy mindkét felet elérik a külvilág ingerei, amelyek egyre vonzzák, csábítják őket. Még igazolást sem nehéz szerezni önmagunknak: félrelépek, mert megérdemlem. Félrelépek, mert a párom keveset nyújt nekem…hogyan lesz az örök hűségből többszereplős a házasság?

Írta: Benedek Róza

Ugye ismerős a kép, amikor egy társaságban ott vannak a friss, ideális esetben sugárzóan boldog házasok, a feleség helyes, kedves, átlagos külsejű lány…
… és ott van a dögös, vicces, szexisen öltöző nő is, akit vonz a boldog férfi kisugárzása, pont azé, akinek a pillantása végtelen közömbösséggel siklik át rajta, és csak a feleségén pihen meg ismét elégedetten. Pár év múlva ugyanez a férfi már vígan legelteti szemét a vonzó idegenen és tulajdonképpen bárkin, aki nem az unásig ismert, és az indulás előtt őt a héten a wc deszka, szétdobált zokni, alacsony fizetés miatt már huszadszor leszúró feleség. Csak egy lépés innen egy izgalmas kapcsolat… valaki mással.
A férfiak és a nők általánosságban hasonló okból lesznek hűtlenek, de másként zajlik a folyamat és a kimenetelére is mások az esélyek. Egy biztos, a megrögzött kalandorokat leszámítva a megcsalás olyan dolgok következménye a házasságban, amelyeknek meg kellett volna történnie, de nem történtek meg, és olyanoknak, amelyeknek nem szabadott volna megtörténnie, de mégis megtörténtek. Elmaradt ölelések, intrikus megjegyzések, meg nem hallott mondatok, nem elhangzott mondatok, félresikló pillantások, gúnyos nevetések.
A férfiak könnyebben meginganak, apróbb sérelmek, feszült időszakok, gyerek miatti kevesebb figyelem vagy a kelleténél kicsit több alkohol plusz vonzó kolleganő a csapatépítésen kombináció is hatásos tud lenni, az újdonság varázsának vonzása meg pláne. Ennek ellenére – vagy talán éppen azért, mert nem mindig állnak igazi, mélyen húzódó okok a hűtlenségük mellett – ők akár egy életen át is vígan ellubickolnak a következő felállásban: „alapvetően szeretem a feleségem, de amikor besokallok kicsit, unatkozni kezdek, új nőre vágyom, felbukkan az ősi ösztön, stb. akkor becsúszik pár hosszabb-rövidebb kaland, így boldog a házasságom”. Az a nő viszont, aki valóban nem értékeli a férjét és nem érezteti a megbecsülését iránta rendszeresen, az szinte biztosan szabad utat ad a férfi egóját simogató új nőnek, akár hosszútávra is. (lustább férfi esetében pedig a végső elhidegülésnek)
Az a nő, aki nem értékeli a férjét és nem érezteti a megbecsülését iránta rendszeresen, az szinte biztosan szabad utat ad a férfi egóját simogató új nőnek, akár hosszútávra is.
A nők, noha szókimondóbbak a férfiaknál, a megcsaláshoz vezető sérelmeiket sokszor csendben gyűjtögetik, maximum néhány erőtlen megjegyzéssel próbálják kifejezni az elégedetlenségüket, hozzon néha virágot a férj, dicsérje meg a külsejét és így tovább, ezek legtöbbször süket fülekre találnak. A nők a házassági hűséget is rendszerint komolyabban veszik, nehezebben lépik át a küszöböt, ami egy harmadik közeledésének elfogadása. Ha azonban eldöntik, hogy a küszöb túloldalán lévő izgalmakra vágynak mégis, akkor rendszerint hatalmas lendülettel vetik bele magukat a viszonyba, sokszor akkorával, hogy a válóperes ügyvédig meg sem állnak. Ez akkor is így van, ha a másik férfivel nem terveznek közös jövőt, viszont sok mindenre ráébrednek a külső kapcsolat megélése közben és már nincs szükségük a langyos házasságra.
<h3>Véleménye van? Mondja el!</h3>

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?