Én külföldön, feleségem pedig Magyarországon él. Beadta a válópert, amit én nem elleneztem, viszont a tartásdíjban nem tudtunk megegyezni. Kinyomtattam az ellen kérelmi papírokat, de nem tudom, hogyan tudok fellebbezni az általa megjelölt tartásdíj ellen. Mit tehetek?

Válasz:

A 2.3.2. pontnál lehet ellenezni a kereset részbeni elutasítására vonatkozó kérelem esetén. A 2.3.4. pontnál a keresetlevélben feltüntetett tényekre, bizonyítékokra, bizonyítási indítványokra vonatkozó vitató nyilatkozatokat teheti meg. Mint például a vitatott tények, valamint a vitatás okát, a vitatott bizonyítékok stb.

A 2.3.5. és 2.3.6. pontban kell az Ön által előadottakat megalapozó tényeket, bizonyítékokat előadni.

A tartásdíj megállapítására vita estén bizonyítás lesz lefolytatva, amelynek eredményét értékelve a bíróság fog az ítéletében dönteni.

Amennyiben az igényelt tartásdíj összege az Ön által vállalt összegtől jelentősen eltér, mindenképpen érdemes szakértő jogi segítséget igénybe venni, és hozzáértő ügyvédet megbízni az érdekei képviseletére.

Válaszadó:

A választ dr .Dr. Turek Zoltán válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?