+36 30 849 0018 kerdes@valoperes-ugyved.hu

Kérdés:

Másfél éve nem élünk együtt, és régebben megállapodtunk a közös megegyezéses válásban. El is készült egy vagyonmegosztási tervezet, a tartásdíj fizetésével, és a láthatással sincs probléma. Viszont annyira elhidegült a viszony köztünk, hogy nem számíthatok arra, hogy a feleségem az általa írt vagyonmegosztási megállapodást, és az általam írt vagyonközösség megszüntetési megállapodást legalább véleményezze, esetleg módosítsa, és aláírja.

A kérdésem mindössze annyi, hogy ezen megállapodásokat beadhatom-e a bíróságra a kereset mellékleteként úgy, hogy azok még nincsenek aláírva. Azaz, van-e lehetoőség a közös megegyezéses válás folyamán a tárgyaláson is aláírni az okmányokat, vagy menetközben esetleg változtatni azokon.

Tisztelt Uram! a válasz röviden: igen. Nyugodtan benyújthatja a megállapodástervezeteket a bírósághoz, természetesen rögzítve, hogy azok milyen stádiumban vannak (tervezetek, a felesége készített az egyiket, a másik az Ön javaslata, még nem került aláírás egyikre sem, de bízik azok elfogadásában). A megegyezésen alapuló bontóper folyamatában is van mód a megegyezést formálni, alakítani. A keresetlevélben ilyen esetben érdemes rögzíteni, hogy ugyan még nem született meg a teljeskörű és dokumentált megállapodás a felek között, de bízik annak megszületésében.

Ugyanakkor azt is megemlítem, hogy önmagában a házasság felbontásához nem szükséges a vagyonmegosztás, a két kérdés külön is kezelhető, de ezzel bizonyára tisztában van.

Válaszadó:

A választ dr. Tiba Zsolt válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Töltse le a válás útmutatót most!Előzze meg a bajt, olvassa el az útmutatót időben

A válás útmutatóban megkapja a kötelezően tudnivaló információkat a válásával kapcsolatban, illetve fontos ismereteket, hogy megvédhesse, ami a legfontosabb Önnek. Jogi fogalmak magyarázata, keresetlevél minta, felkészülési lista, válás menete, gyerekek pszichológiai védelme és válási kérdőív az ügyvéd előtt.

A legátfogóbb ilyen jellegű kiadvány - ingyen az Öné.