Depp győzelme fordulópontot jelenthet a jövőbeli válóperekre nézve, hiszen úgy tűnik, hogy a bíróságok lassan elismerik, hogy a nők is felléphetnek agresszorként egy kapcsolatban. Az igazság nem csak Deppnek, hanem minden olyan férfinak jár, akit hamisan vádolnak meg annak érdekében, hogy tönkretegyék az életét.

VÉLEMÉNY – Írta: Benedek Róza

Az agresszív magatartásról csak az asszociál kizárólag a fizikai erőszakra és a férfi nemre, aki nem találkozott még heves indulatoktól, hát még bosszútól fűtött nővel, mi több, nem próbált még elválni tőle.
Attól a típustól, aki ha vélt vagy valós sérelem éri, nem csöndben nyeldesi a könnyeit, hanem olyan stílusban osztja ki élete (egykori) párját, hogy az legszívesebben zokogva omlana a padlóra.

A férfiak persze nem sírhatnak, nem panaszkodnak a rokonoknak, barátoknak, hogy a feleségem megint válogatott szitkokkal támadt rám és ez nagyon fáj nekem, a lelki terrort titkolják, de ettől még az létezik, sőt, olykor nem csak a férjeket, hanem a gyerekeket is érinti.

Sok uralkodó típusú nő, amíg még tart a házasság, megelégszik az ura koordinálásával, a feladatok kiosztásával, a döntések egyedüli meghozatalával és néhány lemondó stílusban előadott lesajnáló megjegyzéssel, jobb esetben a négy fal között, haladó szinten már bárki előtt, aki a pár útjába téved. A férfi – főleg ha gyerekként is vaskezű anya és papucs apa nevelte – évekig, évtizedekig képes az alárendelt szituációban elvegetálni, de jaj neki, ha egyszer csak feleszmél és rájön, hogy meglett férfiként esetleg lehetne mégiscsak némi beleszólása saját, mi több a családja életének folyásába is akár. Ha pedig az öntudatra ébredése olyan nagy lendületet vesz, hogy úgy érzi, akár maga mögött is hagyná a családi tűzfészket és új életet kezdene, akkor veszi kezdetét az igazi pokol.

A férfi ökle szinte mindig nagyobbat tud ütni, ez nem vitás, de szavakban, bosszúforralásban, ármánykodásban a nők játszva felveszik a versenyt a férfiakkal, sőt, még túl is tesznek rajtuk, ha olyan szituációba kerülnek, ami felhergeli őket. Egy igazán megkeseredett nőt, akár évekre is képes lekötni a gondolat, hogy hogyan tehetne minél „szebben” alá annak, aki szerinte ártott neki, például a férfinak, aki már nem akart tovább vele élni.

valoperes-ugyved-amber-heard

Amber Herad a Fairfax megyei körzeti bíróságon

Depp-et a bíróságon általa írt sms-ekkel, de számos hang- és videófelvétellel is szembesítették. Ezek között volt olyan is, ami kifejezetten Heard-re nézve volt kellemetlen, hisz az egyiken beismerte, hogy ha nem is ököllel, de megütötte Deppet, egy másikon pedig csak nevetett azon, hogy Depp őt akarja házastársi erőszakkal vádolni, hiszen férfiként úgysem hinne neki senki. Ezt bizonyos nők gyakran ki is használják és akár odáig is elmennek, hogy a gyereket is felhasználják a bosszúra.

Dr. Turek Zoltán ügyvéd nemrég pont egy olyan kérdést válaszolt meg, ahol a feleség az apa ellen hangolta annak mindkét gyermekét. Ebben az esetben szerinte fontos, hogy rendezve legyen a szülői felügyeleti jog, hiszen ha megfelelő időben tudja mindkét szülő a gyermekekkel tartani a kapcsolatot, akkor nem valósul meg, hogy egymás ellen tudják őket nevelni.” – mondta.

Egy válás mindenkit megvisel, aki még valamilyen szinten ragaszkodott a házastársához, de ha egyértelművé válik, hogy bármelyik félnek nehézséget okoz, hogy kulturált keretek között kezelje az érzelmeit és zárja le a kapcsolatát, akkor feltétlenül szükséges a külső segítség igénybevétele, főleg, ha gyerekek is szereplői az elmérgesedett helyzetnek. Érdemes minimálisra korlátozni kettesben a kommunikációt, lehetőleg a válással kapcsolatos dolgokról ügyvédek, mediátorok segítségével egyeztessünk, az ő jelenlétük valószínűleg magától is némi önfegyelemre készteti a másik felet, ha nem, akkor pedig a szakemberek hatékony támogatást tudnak nyújtani, hogy eredményesebb lehessen a találkozás és minél hamarabb megállapodhassanak a felek a még kérdéses feltételekben.

<h3>Véleménye van? Mondja el!</h3>

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?