8 évvel ezelőtt aláírtam egy egyezséget, miszerint a fizetésem 20%-át gyerektartásra kell költenem. Jelenleg Franciaországban élek új családommal. A volt feleségem elindította a végrehajtást, miszerint letiltják a fizetésem 40%-át Magyarországról. Mit tehetek, hogyan intézhetem ezt Franciaországból?

Válasz:

Addig, amíg a korábbi határozat a tartásdíj fizetésre kötelezés kapcsán megváltoztatásra nem kerül, addig a felesége tud eljárást kezdeményezni.
Amennyiben az összeget már jelenleg nem tudja megfizetni, a fizetése időközben módosult, az eredeti határozat óta született újabb gyermeke, az összeg ma már arányaiban eltúlzott…, akkor lehet kérni a bíróságtól az eredeti határozat módosítását.

Az nem egyértelmű, hogy letiltással kerül-e megfizetésre a tartásdíj vagy Ön fizette meg eddig közvetlenül.
Az sem derül ki, hogy a tartásdíjat megfizette-e az elmúlt időszakban.

A tartásdíjat a fentiek függvényében különbözőképpen lehet módosítani: vagy egyezséggel vagy perrel. A felülvizsgálat körében a magyar hatóságok tudnak eljárni.

Válaszadó:

A választ dr. Turek Zoltán válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?