+36 30 849 0018 kerdes@valoperes-ugyved.hu

Férjemmel közös megegyezés alapján felbontjuk házasságunkat. Nincs közös vagyunk, se gyermekünk. A férjem állítja, hogy nem akar mást, csak válni. Van okom tartani egyéb követelésektől?

Válasz: 

A válás során a bíróságnak döntenie kell a házasság felbontásáról, a közös gyermek szülői felügyeletéről, kapcsolattartásról, tartásdíjról, házastársi tartásról és az utolsó közös lakás használatáról, valamint az életközösség fennállásának idejéről. Ezekre mind külön-külön kereseti kérelmet kell előterjeszteni. Ezek a kérelmek “egymás mellettiek”, mindegyikről dönt a bíróság. A vagyonjogi kérdések ennek a pernek nem is lehetnek tárgyai, azt külön perben vagy megállapodással kell rendezni.

Válaszadó:

A választ dr.Gulyás-Németh Noémi válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Töltse le a válás útmutatót most!Előzze meg a bajt, olvassa el az útmutatót időben

A válás útmutatóban megkapja a kötelezően tudnivaló információkat a válásával kapcsolatban, illetve fontos ismereteket, hogy megvédhesse, ami a legfontosabb Önnek. Jogi fogalmak magyarázata, keresetlevél minta, felkészülési lista, válás menete, gyerekek pszichológiai védelme és válási kérdőív az ügyvéd előtt.

A legátfogóbb ilyen jellegű kiadvány - ingyen az Öné.