Magyarországon a válások kétharmadát a nők kezdeményezik. A feleségek aktivitása a bontópereknél sokszor minden szempontból behozhatatlan hátrányba hozza a férfiakat, akik, mire észbe kapnak, már se feleség, se gyerek, se ház. – Így kezdődik a Magyar Idők cikke, melynek címe: „A feleség mindent visz?”, és a Válóperes Jogsegély Szolgálatunk tükrében mutatja be a szomorú valóságot.

A férfiak válási drámájáról szóló cikk egy konkrét eset bemutatásával kezdődik, amelyben Zsolt úgy veszíti el gyermekeit egy hétvége alatt, hogy teljesen tehetetlenül kell végignéznie, ahogy szabályosan „ellopják” tőle és ellene fordítják őket a nagyszülők a feleség segítségével.

„A gondosan előkészített „gyerekrablási” akció sikerét jól mutatja, hogy a lányok már a következő héten új iskolába mentek, anyjuk és anyai nagyszüleik szorgos munkájának köszönhetően pedig fél év leforgása alatt minden kapcsolatot megszakítottak apjukkal.”

%

feleség által kezdeményezett válások

Egyenjogú, de nem egyforma

A nők és a férfiak egyenrangúak, de nem egyformák, a férfiak pszichéje teljesen másképp működik. Ha egy férfi „elvan” egy kapcsolatban, hiába érzékeli a problémákat, hiába vágnak dolgokat a fejéhez nap nap után, még akkor is próbál nem tudomást venni a gondokról, amikor már leégett körülötte a ház. Így aztán nagyon sokszor előfordul, hogy mire a férj egyáltalán hajlandó felfogni, elfogadni, hogy nincs tovább, a feleség már mindent elrendez, megtervez és egyeztet az ügyvédjével. Vagyis a közös vagyonért, a gyerekekért induló versenyfutásban a férfi még mindig csak a rajtvonalat nézegeti, amikor a másik fél már két hónapja fut a cél felé. Ilyen helyzet egészen más hozzáállást, eszközöket kíván az ügyvédektől is. – folytatja a cikk a Válóperes Jogsegély Szolgálat vezetőjét, Tóth Mihályt idézve.

Segítség a startnál

A jelenleg mintegy tíz ügyvéddel dolgozó jogsegélyszolgálat minden segítséget igyekszik megadni ahhoz, hogy a „rajtvonalnál” beragadt férfiak a bírósági tárgyalásig behozzák lemaradásukat. „Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében! Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek! Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?” – olvasható az iroda honlapján, ahonnan akár a válással kapcsolatos legfontosabb ismereteket tartalmazó útmutató is letölthető.

Válástervező

A jogsegélyszolgálat elkészített egy válástervező kérdőívet is (miként a tulajdonos fogalmazott, ezért kapják a legtöbb bírálatot), amely abban segít, hogy a férfiak reálisan mérlegeljék a lehetőségeiket és a képességeiket, és ne pusztán érzelmi alapon hozzanak döntéseket. – folytatódik a cikk.

Önnek is segítségre van szüksége?

Akkor tegye meg a szükséges lépést most!

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?