Válásban vagyok, gyermekeim a feleségemnél vannak, aki folyamatosan ellenem hangolja őket. Úgy érzem, ez veszélyezteti a gyerekek mentális és érzelmi fejlődését. Pszichológus segítségét szeretném kérni ez ügyben, de feleségem jelezte, hogy nem egyezik bele. Ha lépéseket teszek, akkor bíróságon kérvényezni fogja a gyermekek védelmét. Kérhetem pszichológus segítségét a feleségem beleegyezése nélkül?

Válasz:

Amíg a szülői felügyeleti jog közös, addig az orvosi beavatkozásokról, vizsgálatokról való döntés is közös.
Ha nem értenek egyet, akkor a gyámhatósághoz lehet fordulni.

Az Önök helyzetében viszont a szülői felügyeleti jogot kéne rendezni. A kapcsolattartásról nem ír. Az elsődleges lenne. Ha megfelelő időben tudja mindkét szülő a gyermekekkel tartani a kapcsolatot, akkor nem valósul meg, hogy egymás ellen tudják őket nevelni. Ha jó a kapcsolattartás, akkor nem kell, hogy a gyerekeket pszichológushoz hordják.

Azt, hogy a gyermekek védelmét kéri a felesége amiatt, hogy pszichológushoz vinné őket, nem állja meg a helyét. A felesége is csak a bírósághoz fordulhat, hogy legyen rendezve a szülői felügyeleti jog.

Ha már van Önök között per, akkor abban kell rendezni ezeket a kérdéseket.

Válaszadó:

A választ dr. Turek Zoltán válóperes ügyvéd adta.

Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?

Férjek és apák védelmében

Ha elkerülhető a válás, akkor tegyen meg mindent ennek érdekében. Ha nem, akkor készüljön fel rá úgy, hogy az a legkisebb kárt okozza a gyerekek fejlődésében, és ne vehessék el azt, ami fontos Önnek.

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?