kérdések-temp

Kérdés

Jónapot kérdéssel fordulok önhöz vállofélben vagyunk a feleségemmel jelenleg Némstországban dolgozom van három közös gyermekünk 22 éves ö dolgozoik 4 órában és mellette egyetemre jár van egy 19.éves ö most fog végezni a középiskolában és van egy 16 éves ö még középiskolába jár .Az lenbe a kérdésem hogy mennyi gyerektartást állapithat meg a bíroság . Köszönöm válaszát előre is.


Üdvözlöm. Válás előtt állok, mivel a feleségem megcsalt. Van egy közös üzlethelyiségünk, melynek a fenti részét kikapcsolódásra is lehet használni. Az én beleegyezésem nélkül beléphet az új udvarló az ingatlanba? Köszönöm előre is a válaszát.


Tisztelt Ugyved Ur/ Urholgy, valni szeretnenk osszeferhetetlenseg miatt. En kulfoldon dolgozom, felesegem kulfoldi allampolgar,harom kozos gyermekunkkel kozos haztartasban elunk egy berelt lakasban. A hazassag Magyarorszagon anyakonyvezve lett. En szeretnek peren kivuli megegyezessel valni, amennyiben felesegem talal masik megfelelo berlemenyt sajat es a gyerekek reszere (a jelenlegi tartozkodasi cim, a bejelentett lakhely anyam lakasa, es szeretnem elkerulni hogy esetleges lakber fizetes-elmaradas eseten anyamra terhelnek a gyerekek elhelyezeset), az uj berlemeny berleti es rezsikoltseget es egyeb celra anyagi hozzajarulast biztositanek havi 500 ezer forint utalasaval. Egyeb vagyonunk nincs, a berlemenyben talalhato ingosagokra (butorok, haztartasi gepek) nem tartok igenyt. Varom szives tajekoztatasat a lehetosegekkel kapcsolatban. Udvozlettel, N.Z.


Felesegemtol valok de meg nincs beadva a valoper felesegem ugy dontott hogy kivasaroja az ingatlanreszemet az lenne a kwrdesem hogy mivel meg egy ingatlanban lakunk a kapot penzbol szeretnek magamnak ingatlant vasarolni ezert ki kell e koltoznom az ingatlanbol hogy ne lwgyen kozos tulajdon vagy csak akkor vehetek ingatlant ha mar elvaltunk tehat a kuloneles kell e


Szép estét kívánok! Az volna a kérdésem,hogy én Ukrajnában éltem 2015 óta itt élek Magyarországon mint magyar àlampolgàr,de sajnos Ukrajnában kötött hàzasàgom még nincs fel bontva,lehetséges az,hogy Magyarországon el tudjak vàlni?


Tisztelt Ügyvéd úr/asszony!

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) visszafizetésével kapcsolatban merült fel egy kérdésem, melyet egy nagyon rövid helyzetvázolással vezetnék fel, mely részletek talán fontosak lehetnek.

Közeli ismerősi körömben lévő házaspár két meglévő gyermekre, használt ingatlan-vásárlási céllal 2021-ben 1.430 000 Ft CSOK támogatásban részesült. Az élet azonban máshogy alakult, s várhatóan ebben az évben válásra kerül sor. Az ingatlanban a férj és a feleség is 50-50% tulajdonjoggal rendelkezik, mely tulajdonjog még a válást megelőzően ajándékozási szerződéssel 100%-ban a feleségre ruházódik, míg a két gyermek a válást követően a tervek szerint a támogatott ingatlanban marad majd, míg a férj másik ingatlanba költözik. A 10 éves állami jelzálogjog tényének ismeretében és a CSOK-szabályozás olvasását követően a kérdésem az, hogy a válás lezajlása után a(z egykori) feleség kizárólagos tulajdonában lévő ingatlanban szerezhet-e tulajdonjogot harmadik fél úgy, hogy ne keletkezzen CSOK-visszafizetési kötelezettség? Amennyiben igen, ez mennyi időn belül valósulhat meg, illetve van-e bármilyen egyéb kitétel ennek megvalósulásához? Ezekre vonatkozó egyértelmű válasszal sajnos eddig sehol sem szolgáltak számunkra.

Segítségüket előre is hálásan köszönöm!


Tisztelt Cím,

Feleségemmel közös tulajdonban 2 ingatlanunk van, mindkettő lakás (2 szobás és 4 szobás). Jelenleg heti váltásban neveljük 2 gyerekünket (13,19 évesek). A gyerekek a nagyobb lakásban laknak és mi költözünk heti rendszerességgel felváltva hozzájuk (2 éve). Közös bankszámlánk van, a kiadásokat közösen álljuk. Kérdésem az, hogy válás esetén (egyéb megegyezés hiányában) dönthet e úgy a bíróság, hogy a nagyobb lakás (és a gyerekek felügyeleti joga) a feleségemhez kerül míg számomra a kisebb lakást jelöli ki?
Milyen mértékű pénzbeli juttatásra számíthatok amiatt, hogy a nagyobb értékű ingatlanban marad a feleségem?
Megj: Fizetésünk az elmúlt 30 évben pár ezer forint különbséggel azonos volt, a lakásokat közösen és egyenlő mértékű munkával újítottuk fel.


Tisztelt Cím!
Családom egyik férfi tagja a szülei által vásárolt saját tulajdonú lakással rendelkezett már 6 évvel a házasságkötése előtt! Házasságkötést megelőzően a fenti ingatlant értékesítette, és annak teljes vételárát egy új közös ingatlanba fektette! Az új közös otthon tulajdoni hányada 1/2-1/2 arányban került bejegyzésre! Ebben az esetben a különvagyon, megmarad e külön vagyonként, vagy 5 év után közös vagyonná válhat?
Nagyon szépen köszönöm!


A feleségemmel felvettük a CSOK támogatást két gyerenekre. Az egyik gyermek meg is született, most pedig úton van a következő, illetve a használt lakás felújítás is megtörtént 80%-ban.
De viszont megromlott a kapcsolatunk és a válás mellett döntöttünk.
A feleségemmel úgy beszéltük meg, hogy ő marad a lakásban a gyerekekkel, amit a CSOK al megvettük. Ezen kívül kifizeti nekem a vétel ár felét.
A kérdésem a következő lenne, hogy ilyenkor kell e még kamatostul vissza fizetni valamit a bank vagy az államkincstár felé.


Lassan egy éve, hogy vettünk CSOK és CSOK hitel felhasználásával egy ingatlant. A hitelt 2 gyermekre vettük fel, ebből egy meg is született a közelmúltban. Azonban most felmerült a válás kérdése. Érdeklődnék, hogy ilyenkor mekkora büntetésre/ visszafizetésre számíthatunk? (Az ingatlant nem szeretnénk megtartani.)


Nincsen közös gyermek, közös vagyon, március 17.-re tűzték ki az első tárgyalást. Édesanyámat is beidézték tanúnak. Bántalmazott a férjem, a sérülésekről van telefonon fénykép. Érdemes előhívatni és magammal vinni a tárgyalásra? Van esély hogy az első tárgyaláson elválasztanak, tekintve arra hogy nyújtottam be a bíróság felé távolságtartási kérelmet is, szintén fényképekkel igazolva? A férjem jelenleg előzetes letartóztatásban van. Van esélyem hogy nem lesz 2. tárgyalás?


Jó estét!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha valaki a testvérével közösen örökölt ingatlant értékesítenek., az értékesítésből
származó bevétel, a házastárssal (velem), közös vagy külön vagyonnak számít?
A férjem, a pénz utalás után, szinte azonnal beadta a válópert., (mivel most egy ideje álláskeresésben vagyok). Örökölt pénzből, a család elhagyását tervezi.


Üdvözlöm
Szeretném megtudni milyen lehetőségeim vannak ha GYES alatt válunk el a férjemtől, (gyermekem 14 hónapos) , és a férjem a munkaltatóm is.
Kérhetek e tőle albérlethez támogatást? A gyerektartás mértéke mekkora lehet? Vissza köteles e vennie a munkahelyemre ugyan abba a pozícióba?


2007 ben vásároltunk ingatlant hitelre de közben elválunk egy gyermeket hagytam el már ő 25 éves a valláskor megállapodás úgy lett hogy közösen fizetjük a hitelt az ingatlanban ők laknak !! De közben lett egy új kapcsolatom lett egy kis családom szeretnék kilépni teljesen a hitel fizetés alól vagy hagyják el az ingatlant és fizetem egyedül. Vagy arra kérni a volt házastársamat és a lányomat hogy vegyenek fel hitelt és tisztázzák ki az ingatlan hitelt a haszonélvezeti jogomat meg ajándékozási célból áruházban a 25 éves lányomra


28 év házasság után a feleségemmel közös megegyezéssel elválunk. (Ő kezdeményezte a válást)! 1997 ben a szülei vásárolták azt a telket amire építettük a családi házunkat. Apósom ács és kőműves mester ezért ő építette fel a házat. 2018 ig a feleségemé volt az 1/1 tulajdonjog de mivel egy támogatáshoz (nyílás záró+fűtéskorszerűsítés+hőszigetelés) ajándékozás útján megkaptam az 1/2 tulajdonhányadot. (Azért hogy az én nevemen fusson a pályázat mert nekem munkahelyem van a feleségem pedig egyéni vállalkozó!)
Mivel elértünk a válás során a vagyonmegosztásig most azt az ajánlatot kaptam tőle hogy vagy ad 4 millió forintot vagy ha perre viszem az ügyet akkor visszaveszi az ajándékba adott tulajdonhányadot! A ház becsült értéke 30 millió forint!
Mire számítsak? Hogyan járok jól vagy rosszul?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel :Gulácsi Csaba.


Jó Napot!

Kérdésem a következő lenne:
2017-ben házasodtam össze Dubajban a Szír nemzetiségű férjemmel. 2020 Szeptemberében hazaköltöztem Dubajból MAgyarországra. Házasságunk Magyarországon anyakönyveztetve van.

Viszont szeretnék elválni mivel a férjemről nem tudok semmi (se elérhetőség, se tartózkodási hely, semmit). AMúgysem volt jó a házasságunk.

AMikor elmentem Szegeden a bíróságra azt a választ kaptam, hogy a magyar bíróságnak nincs jogi hatásköre arra, hogy szétválasszanak minket.
Sajnos ügyvédet nem tudok fogadni, mert tartósan beteg kislányom egyedül nevelem és nem tudok mellette dolgozni. (GYerekelheyezés Februárban lezárul)
Esetleg tudna nekem tanácsolni valamit, hogy hogyan tudnék elválni, hogy már lassan 1,5 éve más országban élünk és nem támogat, és semmit nem tudok róla?


Tisztelt Ügyvéd Úr !

17 éve vagyunk házasok feleségemmel
A kapcsolatuk visszafrodíthatatlanul megromlott.
Van egy 15 éves gyermekünk
10 éve élünk egy olyan ingatlanban aminek a tulajdonosa a Testvérem. ( Az ingatlan mindenféle költségét rezsi, javítás stb igazoltan Én fizetem márha ez számít valamint) Velem (még) ill feleségemmel a Testvérem között nincs semmilyen az ingatlanra vonatkozó lakhatási szerződés.  Feleségem ill a Testvérem között a kapcsolat nem felhőtlen nem gondolnám hogy bármilyen lakhatás biztosítana (önszántából)válás után Neki. Természetesen gyermekemet elhagyni nem akarom a lehető legnagyobb részében szeretnék a nevelésében részt venni mint ahogy most is teszem.
Gyermekem ill a ingatlannal kapcsolatban mi várható válás esetén? Ill mit tanácsolna Nekem?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel
Cs K


Üdvözlöm Önöket. Az lenne a kérdésem hogy sajnálatos módon alkohol probléma miatt 2021 április 1-től önként résztvettem egy terápiás kezeletlen, sajnos sok balesetem volt amit magamnak okoztam, semmilyen agresszívan sose léptem fel a családommal szemben, 2 kis gyermekem van 5 és 8 évesek. Amíg a terápiás voltam minden személyes adataimat felhasznalva, orvosi záró, ambuláns záró, 3. 4. Személynek is kiadva. Közös megegyezéssel váltunk kivásarolt az ingatlanról, igazolatlan pénzügyi háttérrel és korlátozza a gyerekek lathatasat, a nagyszülők feleis én részemről. Azóta rendeztem eletkorulmenyeim, újra van munkám és tudják a probléma, a régi főnököm. Van valami amiben még tudok tenni csakis a gyerekek miatt. A visszaélés dolgot meg felülvizsgálata… gyermek védelem. Előre is köszönöm. Üdvözlettel Berta Gábor


Jogom van e valamit is visszakapni 30 év házasság után ? Feleségemmel az anyja házában lakunk amit közösen, újítottunk fel. 2 éve megörökölte a már közpsen felújitott házat az azóta elhalálozott anyjától. A napokban kitett a házból. Van e reményem arra hogy valamit is kaphatok a befektetett pénzem ls munkám után ? 1 nagykorú és 1 kiskorú gyermekünk van! Az ok nevetséges,de elfogadom. Egy betegség után nálam kommunikációs problémák lettek,csendes lettem,nem beszélek,az emiatti szekálása ezt mégjobban kihozta szinte szájzárat kapok. Köszönöm válaszát.Benczenleitner Béla ( A nővérem emailjét adom meg.)


Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem hogy vagyonmegosztás során az ingatlannak az értékét hogy állapitják meg?Az egyik fél elköltözési idöpontjátol vagy az aktuális értéken amikor van az értékbecslés?
Köszönöm


Kedves Ügyvédnő,
2022. január közepén lesz a válóperes tárgyalásunk, én az alperes vagyok. Egy kiskorú gyermekünk van. A válóper beadása előtt, gyermekeim édesapjával mindenben megegyeztünk a vagyonmegosztástól kezdve, a gyerekekkel való kapcsolattartásig mindenben. Közös megegyezéssel adta be ő a válókeresetet. Kérdésem az, hogy köteles vagyok e elmenni a tárgyalásokra, ha igen melyikre? Úgy tudom kiskorú gyerek esetén két tárgyalás szükséges. Kell e igazolnom távollétem okát? Az ok amiért távol akarok maradni az az, hogy nagyon megvisel lelkileg, nem szeretném magamat kitenni az ezzel járó stressznek. El akarok én is válni, akadályozni nem szeretném a folyamatot. Köszönöm válaszát! Üdv, Sz. Erika


Üdv.
14 éves együtt éltem a feleségemmel van két közös gyermekünk!Van egy közös házunk ami a kislányom nevére került.A feleségem el vitte a gyerekeimet egy másik városba iskolát váltott a beleegyezésem nélkül!Válópert ő indított sőt most is külföldre vitte a gyerekeket síelni az új párjával valószínű hogy hamis papírokkal mert én nem is tudtam róla!!Az első tárgyalás már meg történt de én nem voltam ott mert a közös házunkból ki raktak ezért külföldre jöttem , és most a feleségem öccse lakik benne!!
De nem szeretném annyiba hagyni és januárban haza szeretnék menni mert a gyerekeimet sem engedi hogy lássam!!Ügyvédem sajnos nincs ezért kerestem fel önöket!!
Köszönöm előre is a választ!


Szeverné Balasa Bernadett vagyok.
Olyan kérdésem lenne hogy el szeretnék válni.
5 éve külön élünk nem is beszélünk tartózkodási helyéről nem tudok semmit az utolsó lakcimén kívül.
Igy is el választanak minket, ha a lakcimén nem találják vagy nem jelenik meg.
Köszönöm a válaszukat.


Magyar állampolgárként beadhatom itt a váló keresetet hogyha a férj román állampolgár és 23 éve külön élünk


Mi van abban az esetben ha az apuka marad a házban, vállás után,mert anyuka elment a két gyermekre,akikre fel lett vével a csók?


Kanadában házasodtunk össze, jelenleg Németországban élünk, de gondolkoztam azon, hogy évek múlva Magyarországra költözöm vissza. Kisfiunk magyar állampolgár – semmi egyéb. Nem szeretném elvenni az édesanyjától, szeretném a közös nevelést, de feleségem nem akar beleegyezni az „egy hónapot itt, egy hónapot ott” felvetésemen. Érdemes elgondolkodnom a felügyeleti jogon vagy volna erre valami nemzetközi megállapodás/egyezmény?


A fél ingatlant örökölte. ( feleség)
A másik felét vásároltam. ( férj)
Csak én dolgoztam. egyedül tartottam fent mindent. ( férj )
Most emelkedet a havi bére (feleség)(családi,gyod,gyes)
Már az elején öngyilkossággal fenyegetett ha el hagyom.
Többször is ki dobott.
De vissza jöttem a gyerekek miatt.
Félek, rettegek, nem tudom mit tehetek.
A fizetésem is az ő számlájára megy.
Ha máshova utalnám akkor még keményebb lelki terror alkalmazna.
Direkt provokál !?
Minden nap!
Mindig a gyerekekkel védekezik és fenyeget.
16 éves korunk óta vagyunk együtt.
Már mindent megpróbáltam.
Nem tudom mit tehetnék.


A fiam Németországban él, a felesége is. A nő válni akar, a fiam nem, de ez a házasság szét fog menni, ez biztos.
Az ügy túl bonyolult ahhoz, hogy pár mondatban le tudjam írni.
Mostani konkrét kérdésem a fiam megtakarított pénzének (kb. 30ezer euró) biztonságba helyezésére vonatkozik elsősorban, másik kérdésem az, hogy mit lehet tenni, ha a nő HAMIS VÁDDAL, a hulladékjog alapján bírói végzés nélkül, pusztán rendőri itézkedéssel eltávolította a fiamat abból a lakásból amit a fiam fizet, az ő (bér)lakása volt, a nő költözött oda.
Személyes konzultáziót kérek.


Az első tárgyaláson is el választanak minket, ha nincs se közös gyerek se közös vagyon és nincs semmi ami közös lenne? Mert annak nagyon örülnék ha az első tárgyaláson vége lenne


Üdvözlöm!Elváltam 2018 ban, van két kiskorú gyermekünk,a volt feleségem albérletbe költözött,a gyerekek velem (apával)maradtak,a váláskor a közös gondviselésrő 50-50%ban nyilatkoztunk,a családi pótlékot és a családi adókedvezményt én veszem igénybe, és az exem most követeli ezeknek a felét visszamenőleg.A gyerekek mivel velem vannak,ezért nem adtam neki a felét mivel a gyerekek nálam laknak én gondoskodom nagyrészt róluk.A gyerekek csak hétvégenként mennek az anyukájukhoz!Követelheti visszamenőleg,és jogosan?köszönöm.


Tisztelet dr. Vágvölgyi Ágnes

Szeretném megkérdezni, hogy jár e bármilyen szankcióval ha a közös megegyezéssel beadott válás esetén az alperes (technikai okok miatt) nem tud megjelenni az első tárgyaláson? Van egy kiskorú gyermekünk kinek elhelyezéséről már nyilatkozunk.Gyereketartás összegében szintén egyességre jutottunk.

Válaszát köszönöm
Kovács Balázs


Üdvözlöm!
Olyan kérdésben szeretném a segítségét kérni,hogy a feleségemmel 2017 jun. kezdődött az életközösség ,2019 aug. vettünk egy új építésű lakást csok.-ra 2020 jun. házasságkötés. Tulajdoni lapon fele fele arányban szereplünk. Viszont a feleségem azt mondja,hogy nekem nem jár semmi az ingatlanból ő ezt tudja bankszámla kivonatokkal igazolni,hogy én nem tettem bele a lakásba semmit. Most vállunk.
Ön szerint ez hogy lehet? Előre is köszönöm válaszát!


Jó napot!
1 éve élünk kint Németországban .
Várandós vagyok , első közös gyermekük lenne . Meg romlott a kapcsolatunk , teljesen. Válni készülök , ilyenkor mi az amit én tartásdijként kérhetek a férjétől?
Asszony tartást, gyerektartást ?
Köszönöm a válaszát


Üdv.! Apukámat eltűnttè nyílvánították 2019.12 havában.Volt egy számlája saját nevèn,amin jelentős tartozás van.Most anyám kigondolt a,hogy beadja a válást ellene,aztán elpereli a ház rèszèt,ami az ő nevèn van ( ami tulajdonképpen a mi öröksègünk is) ,aztán eltelik az 5 èv,halottá nyílvánitják apát.Mi kapjuk az adósságot,mondjunk le róla S el van intèzve.Ezt megteheti hogy apa jelenleg eltűnt szemèly?! Eltud válni tőle?! El lehet perelni a házrèszt egy eltűnt szemèlytől?!


Jó napot!
Mennyiben állja meg a helyét az, hogy a volt feleségem 160 km-el messzebb költözött tőlem és a bíróság ki jelentette, hogy csak minden második hétvégén szombaton látogathatom meg a gyermekemet 9 – 17 óráig. Az apát terheli minden anyagi költség , bele értve a látogatás során az üzemanyagot is magam kell állnom. Érdemes ezzel az ügyel szemben fel lebbeznem?


Tisztelt Cím!
Kérdésem, hogy 20 év házasság után, ha válnék , milyen vagyonmegosztásra számíthatok.
Panel lakás, amit én vettem házasságunk előtt. Házassági szerződés nincs.Az én örökölt pénzemből felújítottuk.
19 éves tanuló lányunk van.
Milyen arányban osztoznánk, ha válnánk?


Üdvözlöm! az lenne a kérdésem hogy olyankor is lehetséges e hogy a felelet elválasszák egymástól ,és külön perben tárgyalják a vagyon megosztást ha csak az alperes szeretné hogy már az első tárgyaláson mondják ki a válást .Nincs közös gyermek


Üdvözlöm. Párommal való megismerkedésünk után viszonylag hamar jött a kisfiunk. Most 15 hónapos. Lassan számomra kiderül, hogy a páromnak pszichiátriai gondjai vannak ami nem kezelt évek óta. Mondván neki nincs baja. Egyik pillanatról a másikra ismét közölte hogy költözzek el. Van saját lakásom, de ki van adva. Ő szerintem az előző házasságána a válását sem birja feldolgozni főleg ugy hogy ott az apa most ujra házasodik. Onnan van 2 gyermeke egy 14 és 1, 16 éves. Itthonról dolgozik. A kérdésem az lenne, hogy van e esélyem hogy a bíróság nálam helyezi el a gyerekemet? Ő sokszor türelmetlen vele rá rácsap a kezére stb.. De nem bántja
Én találtam véletlenül egy kórházi záro jelentést ahol a kézremegését vizsgálaták. Neurológiai tünet nincs de Rivotril használatát javasolják. Ez egy igen erős nyugtató. Kicsit úgy érzem csőbe húzott. Bár én most is szeretem. Szóval a kérdés hogy nyerhetek e a bíróságon? Köszönöm megtisztelő válaszát!


Üdvözlöm,

abban kérnék segítséget, hogy nagykorú gyermek esetén a tartásdíjra ki jogosult. Van-e lehetőség, hogy a tartásdíjat a gyermeknek közvetlenül jutassuk el vagy a vele élő szülő jogosult rá?

Köszönettel


Tisztelt Iroda!
Sajnos ugy nez ki elkerulhetetlen lesz a valas felesegemmel. Nem az en reszemrol.
2 lanyunk van. 1 eve vagyunk hazasok 4 eve vagyunk egyutt.
Felesegemnek volt egy 1/1ingatlana amiben a kozos eletet elkezdtuk 2017 augusztusaban. Ezt a lakast kozosen ujitottuk fel, ide szuletett a ket kozos gyerek, majd utana ossze is hazasodtunk. Mivel az ingatlan kicsi lett ezert eladtuk es egy nagyobbatt vettunk 4m ft potoltuk ki. Kozben aposomtol kaptunk penzt amibol vettunk egy videki ingatlant. ( persze ez most mar ajandekozasnak van titulalva) mindenhol a felesegem 1/1 tulajdonu.
Ehezz az ingatlan felujitashoz felvettuk a babavaro hutelt amit ra is koltottuk.
Meg az uj nagyobb ingatlanra.
Most hirtelen minden az ove lett es kozolte hogy nekem nem jar semmi.
Masodik lanyunkat en neveltem 8honapig hogy ö vissza tudjon menni dolgozni a karrierje miatt. Most 13honapos, nagyobbik lany bolcsodebe jar, lassan harom eves lesz.
Mind ket lanyt szinte en neveltem mivel en voltam itthon, kozben csinaltam a hazfelujitasat.
Jelenleg ossze pakolta a lanyokat es a keszhazbol elkoltozott a masik ingatlanba, a bele egyezesem nelkul. En maradtam itt az utolso kozos otthonunkban.
Mar sikerult munkat talalnom, hogy fent tudjam tartani magamat, minden megtakaritott penzunket magaval vitt a felesegem, jelenleg ugy nezz ki hogy menthetetlen a hazasagunk.
CSP es GYED mind az o nevere erkezik, igy nem is hivatalosan ment vissza dolgozni.
3,5eve van itthon papiron.
Lanyokert konyorognom kell hogy mehessek hozzajuk, ö akar minden feltetelt megszabni.
Lanyoknak hianyzom, mindig velem akarnak jonni amikor talalkozunk. Nekem ok a mindenem, termeszetesen.
Nem tudom az anyagiakra milyen kilatasaim vannak hogy valamit vissza kapjak amit bele fektettunk ami ertek novelo is volt persze. Nyilvan az ingatlanok az ovei ezzel tisztaban vagyok. Vagy kifizet az egyik ingatlannal.? Kell e mar most tartasdijat fizetnem ha igen milyen mertekut? Vagy mihez viszonyitsak?
Elsokorben csak felkeszulni szeretnek ha tenyleges lesz a valas, es tenyleg beadja a felesegem a bontopert.
En szeretnem meg ezek utan is rendezni a kapcsolatunkat, de azert szeretnek tajekozodni is.
Valaszukat elore is koszonom,
Laday Mark


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Férjem gyermekeit ez év szeptemberéig váltott gondozásban neveltük az anyával, a költségek megosztásával, illetve a nagyobb költségek (téli ruházat, cipő, iskolakezdés kiadásai, stb) vállalásával. Családi okokból szeptemberben külföldre költöztünk, ahol én dolgozom, egyelőre magyar cégnek magyar jövedelemmel, így átmeneti nehézségekkel. Hoztuk közös gyermekünket. A férjem így átmenetileg munkanélküli lett, időre van szüksége az itteni beilleszkedéshez (nyelvet kell tanulnia a munkavállaláshoz, és nekem is idő kell, hogy itteni munkát kapjak). Átmenetileg rokonoknál vagyunk, és hosszú távon szeretnénk maradni, itt letelepedni. A férjem gyermekeihez ragaszkodik az anya, igy ők hozzá kerültek közös szóbeli megegyezéssel, es egy gyerektartás összegben egyeztünk meg melyet most én fizetek. Kérdésem, hogy ha állandósul a változás, és itt bejelentkezünk lakosként, milyen kötelezettsége van a férjemnek a bírósági végzést illetően? Kell-e, és ha igen hogyan, módosítási kérelmet beadnia a felügyelet tekintetében? Tartásdijat tekintve nekem, mint házastársnak milyen kötelezettségem van, ha a gyermekek kikerültek a háztartásomból? Ha a férjem fizetésképtelen, és átmenetileg én is, milyen követeléssel élhet az anya, és mi az, ami rajtam, mint új feleség, behajtható? Illetve van-e bármi kitétel arra vonatkozóan, hogy az anyának kötelessége lenne dolgoznia? Anyagi nehézségei ugyanis rendszeresen fakadnak állandó munkahely és affinitás hiányában…. Így a két háztartás jövedelme is nagyban különbözhet a jövőben, kell-e nekünk őt eltartani, és legfőképpen nekem? Előre köszönöm válaszát.
Kérem szépen nevem elhallgatását.


Tisztelt Ügyvédúr.
Én Ausztriából írok Önnek.
Itt élek már több éve, van egy feleségem és egy kislányom. Magyaroszágon van egy volt barátnőm akitől van egy 10 éves kisfiam, 5 éve nem vagyunk együtt.
Még nem voltunk bíroságon gyerektartás ügyben mert megegyeztünk 150 euroban.
És most jelzett az exem hogy beadta a gyerektartásra az igénylését.
Csak szeretnék rövid informáciot Öntöl hogy mi alapján számolják ki magyarországon a gyerektartást ha én életvitel szerüen Ausztriában élek. Kijelentkezve magyarországrol. Mert olvasok az interneten ezt azt. De nem tudom mire számitsak.
Szerintem a 150 euro amiben megegyeztünk anno az reális most 200 eurot szeretne. Ami elég megterhelő lenne. Hallottam hogy esetleg a magyar szakmunkás minimalbert veszik alapul,? Ez lehetséges? Mert szerintem a 150 euro sem rossz pénz magyarországon a jelenlegi árfolyamok mellett.
Elöre is köszönöm válaszát.
További szép napot kívánok.
Maradok Tisztelettel S.Zsolt


Jó napot kívánok! Férjem az előző házasságából született gyermekére havi 80 ezer Forintot fizet gyerektartás díjat. A gyermek Szeptember 3 án betöltötte a 18. életévét, befejezte tanulmányait. Az utolsó gyerektartás egész havi összeg lesz vagy részösszeg amely napra lebontandó? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel


Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék az után, hogy úgy néz ki hogy a párommal szétköltözünk. Bejegyzett élettársi kapcsolatban vagyunk és tavaly vásároltunk közösen egy ingatlant hitelre és CSOK-ra. 4 gyermekre, a legidősebb már nagykorú. Ő nem az én fiam hanem nevelt . A másik 3 közös. Úgy néz ki hogy a vásárolt ingatlanban én maradok ők mennek. Mi ilyenkor a teendő? Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Ügyvédnő! 2021. február végén különköltöztem a férjemtől. Mindkettőnknek ez a második házassága. 2013 augusztus 17. közel 11 év együttélést követően házasodtunk. Nekem a férjem volt a NAGY Ő, neki sajnos az első felesége volt az. Részemről a NAGY szerelem volt, ezért aztán alávetettem magam- és a fiam – nemcsak a pozitív, hanem a férjem körülményeiből adódó nehézségeknek is. Kitartottam, a fenti időpontig, a lélekölő körülmények pl. a rosszindulatú anyós, a 7 évig emlegetett első feleség, rontó szándékú felnőtt fia ügyködései ellenére. De a férjem sem kegyelmezett, a fájdalmat okozó dolgokban nem volt hajlandó változtatni( hosszú évekig hallgattam az anyjától és tőle is , hogy az első asszony milyen „csodálatos szép volt, vagy pl. a férjem érdekes szokása a tv-nek menni kell mikor alszik, én meg persze nem tudtam így aludni. 12 órás műszakba jártunk úgy, hogy éjszakákat sírtam végig vagy az összetört szívem, a villogó tv miatt. De ez az a döntés volt, amit az iránta érzet szerelem diktált. Tudtm, hogy nem szeret igazán, de én őt igen. A ház amiben laktunk közösen a férjemé, de 3 éve felújítottuk. A 18 év alatt autókat cserélt, mindíg az ő nevén, nekem sosem vettünk, motorokat vett, az utolsót a fiának adta,de a a férjem nevén van. Az ő bevallása szerint is helyt álltam párként , feleségként mindenben, akár róla, a szüleiről, gyerekeiről, időközben megszületett két unokájáról volt szó, Sajátomként szerettem a kicsiket. A felújítás kb. 3 millió körüli költségbe került. A ház értéke így szerintem tetemesen megnőtt. A férjem ügyvédje szerint nekem kb. 1,5 millió jár, de én ezt nem találom korrektnek. Nem korrekt , hogy ilyen hosszú idő után semmi mást nem vesz figyelembe, csak a felújítást, sem a tetemes keresetemet- sok pénzt kerestem, jó beosztásban- sem amit nyilván az ő kedvéért, illetve a hozzá való tartozás kedvéért a teljes család érdekében megtettem ( öreg szülők, a gyerekei, azok barátnő/élettárs/feleségei, unokái esetében. Senki semmiben nem szenvedett hiányt, cserébe 11 évig vágytam arra, hogy házasodjunk, főztem, mostam, takarítottam, betegeket gardíroztam, lábszárfekélyeket kötöztem, és persze 15 évig kerestem én is a közösbe – szülei akkor hunytak el egy év különbséggel) . Tényleg méltányos ez? Kérhetek-e szakértői véleményt A HÁZ ESETÉBEN, ha az előtte – utána állapot fotókkal igazolható?

SZÍVES SEGÍTSÉGÉT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM,

Pné Ib


10 ev egyutt let utan elvalt a felesegem,kozos gyerek nincs,a haz az o neven van,nekem nincs hozza kozom,ez ido alatt szepen fel lett ujitva,de igazolni nem tudom,mennyi ment ra,jar nekem valami,vagy semmi


Tisztelt Ügyvéd Úr!
2017ben vásároltunk egy ingatlant. 2 meglevő és 2 vállalt gyermekre. Csak Csokot vettünk fel, 2.750.000. Megszülettek a gyerekek szóval teljesítettük. 2018ban terheltek az ingatlanra 500.000 Ft-ot. Az én tartozásom nem a páromé. Most úgy néz ki hogy kapcsolatunk javíthatatlan és válni akarunk. Én akarom elhagyni a házat átadni a páromnak a tulajdonjogom és Ő maradna a gyerekekkel. Kérdésem az lenne, hogy csak akkor tudom átadni ha kifizetem a terhelést? Vagy esetleg vállalhatom a tartozást és igyis átruházhatom? És úgy egyeztünk meg hogy gyerektartas fejébe adom neki. Szóval Ő nem kér gyerektartast de Ő lesz az 1/1 tulajdonos.


Házasság alatt az egyik fél részéről kötött eltartási szerződésből származó tulajdonból jogosult e a másik fél részt követelni válás esetén ?


Feleségem skizofrén, jelenleg az anyjánál él az 5 éves kisfiunkkal. Nem engedi hogy lássam a gyereket. Mit tehetek?


Külfõldön Unión kivüli országban kötöttem házasságot, ami elromlott és szeretnénk elválni. A válást Magyarországon szeretném beadni. A kérdésem a válás megoldható e az õ személyes jelenléte nélkül és hogyan? Kõszönöm.


Szeretném, ha beidéznék a féjem barátnőit a tárgyalásra. Négyen vannak. Ha nincs ügyvédem akkor is lehetséges?


Nemet allampolgar vagyok, felesegem magyar 1kozos gyermekunk van aki betoltotte a 18eletevet aki kozepiskolai eveit tolti. A gyerektartast dijat a Magyar torvenyek szerint kell fizessem, vagy a Nemet torveny szerint ha a gyermek 3 eves kora ota Magyarorszagon él. (eddig kozos megegyezes alapjan tortent a gyerektartastdij kifizetese )


a fiam 2019-ben vált 2gyermek van az exel közös felügyeletet kötöttek de ö nem tartja be mert az új párja határozza meg hogy mikor találkozhatnak az apával mit tegyünk hogy müködő képes legyen a láthatás


Mindketten magyar állampolgárok, de más-más országban élnek, már több, mint 3 éve külön. Sem közös vagyon, sem gyermek nincs. A válás békében, közös megegyezéssel történne. Ilyen esetben lehetséges-e könnyített, gyorsított eljárás:?


Tisztelt Ügyvéd Úr!
A férjem válni akar, beadta a válókeresetet. Én nem akarok válni. Az első tárgyaláson az hangzott el, hogy nekem, az alperesnek kell bebizonyítanom, hogy a házasság nem romlott meg. De ebben az esetben nem a felperesnek kell bizonyítania, hogy a házasság megromlott?
Köszönöm szépen.


Párommal szétmentünk.
közös lakáshitelt vettünk fel két éve.
Nem vagyunk házasok.
Párom szeretné eladni a lakást mivel igényt tart az akkori vételár és a jelenlegi eladási értékkülönbözet felére.
Én szeretném megtartani a lakást hitelátvállalással.És fizetésemből adódóan erre jó esélyem is van.
A lakás megvásárlásakor mindketten személyikölcsönt is vettünk fel az önrész teljesítéséhez.
A páron 3millió jó magam 4 millió forint összegben.
Melyet mindketten a moratoriumig kb 15 hónapig havonta törlesztettünk.
A lakástörlesztő részleteket én magam fizettem melyet az átutalasok is igazolnak.
Kérdésem:
„közös” „hitelügyletünket” szeretném hitelátvállalással rendezni.
Ez esetben és a fent leírt előzmények alapján szeretnék arra választ kapni, hogy ha átvállalom a teljes hitelt és az ő általa felvett személyi hitelt akkor „kilépőfélnek” jár-e az ingatlan akkori vételárárának és a jelenlegi érték különbözetének a fele?
Mielöbbi válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm.
Balikó Attila


Kulfoldon elo elvalt apa vagyok. Az exemmel 2015 oszen kozosen, birosag elott (hatarozat van rola) megegyeztunk gyerektartasban. 2 ket gyerek utan jelenleg 165k HUF-ot fizetek. Soha nem kestem a fizetessel, minden evben az mnb altal megadott inflacioval emelem az osszeget sot mineden “extra” kifizates felet allom (tabor,szemuveg,kulonorak stb) mindezt ugy, hogy soha egy nyugtat, vagy szamlat nem lattam ugymond bemondasra kifizettem oket. Most az exfelesegem eloallt azzal, hogy mostantol fizessek neki 280k-t kulonben megy a birosagra. Tehet ilyet? Mi alapjan? Egyaltalan nem el rosszabbul sot. Ilyen letezik? Koszonom a megisztelo valaszat!


Tisztelt Ügyvéd Úr/Asszony!

A kérdésem az lenne, hogy közel 1,5 év különélés után szeretném beadni a válókeresetet. Utolsó közös lakóhelyünk albérletben volt (nincs saját lakásunk), akkor is beadhatom az itteni bíróságra, vagy az alperes lakóhelye szerinti bíróságra, egy másik megyében.
Köszönöm előre is a választ!


2011. januárban magyar állampolgárként magyar állampolgárral kötöttem házasságot a Bahamákon,Nassauban. Akkor azt az információt kaptuk, hogy 90 napunk van honosíttatni az okiratot Magyarországon. Mi ezt nem tettük meg. Van-e rá mód honosíttatni ennyi idő elteltével? Ha itthon nem is érvényes, az USA-ban gondolom még mindig 🙁 Lehetséges a bahamai házasság felbontása Magyországon a honosítás hiányában? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.


A férjem elüldözött 2 kiskorú gyermekkel. Válóper indítva lesz kedden. Viszont hogy hozhatom el a személyes irataimat, ruháimat, a gyerekek bútorát az albérletbe .
Van jogom hozzá?
Az ingatlan fele részben tulajdonom.
Előre is köszönöm a segítséget
Ibolya


A lányom Irországban lakik válópere Magyarorszàgon zajlik nem tud hazajönni a tàrgyalàsra elvàlasztjék-e igy? Lehet-e baja ha nem jelenik meg a tàrgyalàson mint alperes?


Tisztelt Úgyvédnő/Ügyvéd Úr!
Egyetemista gyermekem 2021. június 30-án abszolutóriumot szerzett, azonban záróvizsgát még nem tett és hallgatói jogviszonya 2021. október 30-ig tart. Érdeklődni szeretnék, hogy ez esetben meddig kérhetjük a tartásdíjat gyermekem apjától?
További kérdésem volna, ha gyermekem 2021. júliusában újabb képzésre nyer felvétel – nappali tagozatra, akkor a tartásdíjat továbbra is fizetnie kell volt férjemnek?

Várom szíves válaszát,

Tisztelettel:
Jászó Andrea


Fiam.kislánya eldöntötte,12év.után,addig jött 2.hetente,hogy Nem akar jönní az Édesapjához,egyik napról a másikra írta ezt meg!!!!kell e.gyerektartást fizetni,ebben az.esetben??????


Tisztelt ügyvèd úr.

Felesègemmel 2018.09.05.-èn ismerkedtem meg,6 hónap múlva hozzám költözött albèrletbe.Házasságunk 2020.09.04-èn köttetett.
Alapos gyanú ès rövid megfigyelèsem alatt (2021.05.06.) 3 külömböző fèrfival is lètesítet testi viszonyt, bizonyosságot adó hang felvètelek alapján.
Közös megtakarítási számlánkon fèlretett összegünket elköltöztetèse alatt igazságosan meg feleztünk.Ugyanakkor tudomásomra jutott hogy felesègemnek valamilyen formában kb:800eFt-os titkolt összegű megtakarítás van a birtokában.Kèrdèsem:
-Ezek tudatában az albèrletben található ingóságok felbecsült èrtèkènek felère így is jogalapot biztosító követelèse lehet a felesègemnek?Illetve ha írnánk egy megállapodást, miszerint az ingóságok èrtèkènek felère nem tart igènyt akkor ezt elfogadja e a bíróság ha hűtlensègre hivatkozva a férj adja be a válópert?
Segítsègèt előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel:
Szabó Krisztián


Tisztelt cím.
Házasságunk 2001ben köttetett.
A mostani válásunk során a feleségem különvagyonának számít a 2009ben elhunyt édesapja után örökölt ingatlanból származó összeg?


Jó napot kívánok! Feleségemmel válni készülünk, van egy 19 hónapos kislányunk. Szeretném ha hozzám kerülne, az édesanyám aki születésétől fogva 80%ba jelen volt a lanyom nevelésében, szívesen felnevelné. A lakás körülményeik rosszak, a családi életük katasztrófa, vagyis rossz helyen van a lányom. Tudna nekem segíteni hogy hogy induljak el? Köszönöm szépen válaszát előre is! Tisztelettel, Huszár Ádám István


Tisztelt Ügyvéd úr!
Feleségemtől 17 éve külön élek, azóta, majd 10 éve külföldre költöztem. Ő most beadta a válópert, hogy hitelt tudjon felvenni egy általa vásárolt ingatlanra, és nem karaja, hogy engem is terheljen a bank. Én bele is egyeztem, közös megegyezéssel válunk, A papírokat megkaptam, kitöltve visszaküldtem a bíróságnak. Az első tárgyalást júliusra tűzték ki, akkorra haza tudok jönni, de ha több tárgyalásra van szüksége, akkor a munkahelyem nem enged el. Megoldható ez egy tárgyalással úgy, hogy kiskorú gyermekünk már nincs, közös vagyonunk sincs, semmi közös dolgunk sincs. Kell-e valamilyen nyomtatványt kitöltenünk erről? Köszönöm a válaszát előre is! Csonka József


Tisztelt Szakértő! Válás esetére lenne kérdésem. Van egy ingatlanunk, melyet szüleim vettek az én nevemre házasságkötésünk előtt (akkor még csak üres telek volt). A földterületre időközben ház épült szintén szüleim pénzéből, ők is intézték. A tulajdoni lapon a mai napig csak a földterület szerepel, egy tévedés miatt nem lett bejegyezve a ház, ezt most kezdenénk intézni. Ha jól olvastam a jogszabályt, akkor a házasságkötés előtt szerzett saját vagyonon nem kell osztozni válás esetén. Mi történik akkor, ha most – vagyis a házasságunk alatt – rávezettetjük a tulajdoni lapra a házat (vagyis megjelenik papíron is a vagyonelemek között, hogy van egy ház, nem csak föld) – ez esetben már osztozni kell a házon és az egész ingatlanon? Számít-e egyáltalán, hogy mi van a tulajdoni lapra bejegyezve (föld vagy ház is), vagy ettől függetlenül osztozás / vagy nem osztozás alapja az ingatlan? Ennek függvényében intézném a korábban elmaradt adminisztrációt (tulajdoni lapra bejegyzés). Köszönöm szépen a válaszukat!


Tisztelt Ügyvéd úr!
Feleségemtől 17 éve külön élek, azóta, majd 10 éve külföldre költöztem. Ő most beadta a válópert, hogy hitelt tudjon felvenni egy általa vásárolt ingatlanra, és nem karaja, hogy engem is terheljen a bank. Én bele is egyeztem, közös megegyezéssel válunk, A papírokat megkaptam, kitöltve visszaküldtem a bíróságnak. Az első tárgyalást júliusra tűzték ki, akkorra haza tudok jönni, de ha több tárgyalásra van szüksége, akkor a munkahelyem nem enged el. Megoldható ez egy tárgyalással úgy, hogy kiskorú gyermekünk már nincs, közös vagyonunk sincs, semmi közös dolgunk sincs. Kell-e valamilyen nyomtatványt kitöltenünk erről? Köszönöm a válaszát előre is! Csonka József


Tisztelt Hölgyem, Uram
Kerdesem a következö. 2002 ota elünk a felesegemmel hazassagban, ami alatt nyitottunk 3db bankszamlat. Ebböl az egyik közös hozzaferesü es 2db csak a felesegem reszeröl hozzaferhetö, mint adat, mint penzfelvetel kapcsan. Keresemre sem adatot, sem penz atutalasat nem hajlando a közös hozzaferesü szamlara. Van-e ehhez joga es mit tehetek, hogy a közös vagyonnak minösülö szamlakhoz hozzaferjek?
Tisztelettel:
K


A házasságkötés előtt volt és azóta is van egy saját házam. Házasság után vettünk egy másik lakást. Ha eladom a saját házamat és veszek egy lakást helyette (kevesebb pénzért) akkor az a lakás még mindíg külön vagyonnak számít esetleges válás esetén?


Vagyonelosztási kérdésben kérem a segítségét:
Férjemmel 2006 őszén kezdtünk kapcsolatot, és 2016 őszén házasodtunk össze. Ő 2007 tavaszán hitelre vásárolt egy lakást, ahová együtt költöztünk be, de sosem volt benne tulajdonrészem, viszont az elmúlt 2 évben kb. 5.5 millió forint értékben lett felújítva, ezt javarészt én álltam, a lakás jelenleg kb 20 millió forintot ér. Ezen kívül vásároltunk 2 autót és egy vidéki tanyát. Szeretnék érdeklődni, hogy van-e jogalapom bármilyen követelésre.
Kérem, amennyiben lehetséges, beszéljük meg a helyzetet személyesen
Előre is köszönöm.


Üdv. A feleségemmel egyik nap még együtt vagyunk. Másik nap már külön szobában alutt. Az okát egy hét múlva tudtam meg, hogy beadta a válókeresetet! És elkezdte árulni a lakásunkat. Én se válni sem eladni nem akarom a lakást nem akarom. Tehetek e ellene valamit?


Üdvözlöm. Közös felügyeleti jogunk van. Felesėgemnèl van a kislànyom,ellenem neveli. Vàlàs óta dadog epilepsziås lett. Minden beszèlgetésünknél azt kėrdezi szeretem e Anyát. 4 éves. Anyuka azt mondja neki,lesz új Anyukåja meg måsik Apukåja. Mit tehetek? Kérhetek pszichológusi vizsgàlatot? Köszönöm várom válaszåt.


Tisztelt valoperes-ugyved.hu!

Hölgy ismerősöm házassága megromlott, kiderült, hogy a férj megcsalta, stb., de egyébként évek óta elhidegülve élnek egy lakásban, külön szobában. Gyermekük nem született, jelentős közös vagyon a lakáson, autón kívül nincs, ezekben elméletileg megegyeztek. A férj nem megy bele a közös megegyezésbe, így adta be hölgy ismerősöm a válókeresetet. Kérdésem az lenne, hogy mire számíthat, mennyi idő, hány tárgyalás lehet, mire elválasztják őket így, hogy a férj nem akarja elengedni?

Előre is köszönöm a választ!


Udvozlom!
El Salvadorban elek. Van egy kiskoru gyermekem,o itt szuletett. Magyar allampolgarsag folyamatban. Szeretnek visszautazni magyarorszagra a gyermekemmel. Parommal nem vagyunk hazasok. Epilepszias,keptelen a felugyeletre.
Milyen eselyeim lehetnek,hogy torvenyesen hozzamkeruljon?
Udvozlettel: Akos


Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem, hogy lehetséges a válás ha a feleségem külföldön tartózkodik és nem tud megjelenni a válási procedúra során. Közös megegyezéssel válnánk el, nincs se közös gyerek, se közös vagyon.Mindenképp kell a személyes jelenléte? Vagy esetleg lehetséges hogy online részt vegyen?
Köszönettel
Zsolt


Külföldön dolgozom a feleségem és a kislányom viszont magyarorszagon élnek!
A feleségem állítása szerint beadta a válópert,amirol nekem nem szólt szóval nem közös megegyezéssel történt , amiről papírt meg értesítést nem kaptam meg!
A gyereket nem engedte, hogy lassan utolsó szabadságomon viszont a gyerektartást felvette..
Mi a menete mi történik ilyenkor, ha én külföldön élek és dolgozom beleszámít az otthoni valasba a fizetésem és egyéb dolgok , amihez semmi köze a felesegemnek? Köszönöm a választ 😇


Üdvözlöm! Lassan 11 éves házasok vagyunk az ingatlan amibe lakunk apósom tulajdona. Mindkettőnknek van saját gépjármű ami a házasság ideje alatt került megvásárlásra. Ezen kívül hitellel rendelkezünk ahol adóstárs vagyok. Gyerek nincs. Mi az ami esetleg engem illett a megosztás folyamán?


Tiszteletem! Segítsen kérem!
2013 Házasság,
2 Gyermek (2013,2017)
2016 Ház vásárlás, CSOK (1,430m)
2020 Február elköltözöm a CSOK-os ingatlanból, októberben kimondják a válást. (Pandémia miatt hosszú, amúgy mindenben megállapodtunk.)
2021 május, vagyonközösségi szerződés aláírása.
Volt feleség gyerekekkel marad végig a CSOK-os ingatlanban.
Lakcímem mind végig (most is) a CSOK-os ingatlan. Minden a nevemen még mindig.
Kérdés: Hogy lehet, hogy vissza kell fizetnem a CSOK felét kamatostól? (Államkincstár szerint…)
Tisztelettel és Köszönettel!
kt


Kulfoldon tortent hazasagomat nem tudom anyakonyveztetni magyarorszagon mivel nem letezik az eredeti hazaskotesi okirat. Van hivatalos masolatom a helyi torvenyszekrol de a nagykovetseg nem fogadja el. Mit tudok tenni? Csak kell legyen egy torveny az esetben ha az eredeti papir mar nem letezik. Koszonom szepen


Tisztelt Ügyvédek!
Egy valófélben levő osztrák férfi ismerősünk nevében írok Önöknek. Két előzetes kérdése lenne: Önök beszélnek-e németül, mert õ magyarul sajnos nem tud és magyar feleségtõl válik. Másik kérdése: már sajnos van másodfokú határozat válásat illetően, de szeretné tudni, hogy vajon lenne-e esélye fellebbezni, mivel sok mindenben ellene rendelkeztek és nem vettek figyelembe a határozatban. Konzultáció céljára el tudja küldeni az eddigi határozatokat emailben és természetesen fizetné a 20 000Ft-os díjat. Köszönettel várom visszajelzésüket! Üdvözlettel: Radochay Tünde


Németországba élek a gyerekeimmel a férjem Magyarországon él én szeretnénk vállni de nem tudok haza menni mivel 2 munkahejen dolgozom ügyvéd megbízásával eltudnánk vállni?? Válaszát előre is köszönöm


Magántulajdonú családi házon tető felújítás házasság alatt. Közös vagyon, magánvagyon vagy egyszerűen karbantartás?


A feleségem válás alkalmával úgy akar osztozni, hogy az neki jól jöjjön ki. Felhasználhat ajándékozás címén kapott pénzt ami nem osztozik? Egy ház külső szinezését a szülők fizették. Ezt is felhasználhatja ellenem? Külföldön dolgoztam, és jogtalanul vettem fel a járandóságom. Ebből viszont nem akar felezni. Erre van lehetőség? Szerinte én csináltam a hibát, viselem én a következményeit. De a havi fizetésem mikor letettem az asztalra, azt közösen költöttük el, vagyis inkább ő, mert én két nap múlva visszamentem. Ezekre szeretnék választ kapni első körben. Válaszát köszönöm!


Jó napot kívánok . Érdeklódni szeretnék hogy a feleségemmel válni készülünk ,írtunk egy papírt a a házastársi közösvagyonról hogy lemondok róla . Viszont a kutyámat ami a nevemen van a házzaság idelye alatt vettem, és nem adta ide, szeretném el hozni kérdésem hogy akutyámat hogyan tudnám el hozni tőle ? Kószönöm.


1 éve elköltöztem egy másik városba a feleségem nevére vett házból, aminek a hitelét közösen fizettük ki 10 év alatt. Továbbra is az maradt az állandó bejelentett lakcímem.
Közös gyermekünk is nála maradt, de a láthatást biztosítja számomra.
A válást ő adta be, de még nem volt tárgyalásunk.
Józan életet élek, büntetlen előéletem van, soha nem bántottam fizikailag, egyszerűen elhidegült tőlem és én a békesség kedvéért hagytam el közös otthonunkat.
Szeretnék visszaköltözni azzal a szándékkal, hogy hátha helyrehozható még a kapcsolatunk és a fiunk is nagyon hiányzik a mindennapjaimból.
Kérdésem az lenne, hogy kitehet-e a házból (akár rendőrséggel is), ha visszaköltözöm?


Annyit szeretnék kérdezni hogy ha elvàlok csokkos hàz esetén 10-éven belül akkor ki kell költözni az ingatlanból.? Mert úgy hallottam hogy 9 év előtt vàlok akkor igen.


Párom önszántából költözött el. A beleegyezésem nèlkül vitt el ingóságokat Az összes kèszpènzt 3-400ezer ft-ot Közüzemi számlákat hónapok óta nem fizette a tudomásom nèlkül melynek összege több mint 200.ezer ft.Minden felé azt híreszteli,hogy pènz nèlkül èn zavartam el.de tanuim vannak, hogy könyörövtem ne tegye.próbáltam felvenni a kapcsolatot vele, hogy egyessègre jussunk mindenben , de ő annyit üzent mindennek van jogi útja. Nekem sajnos nem telik ügyvèdre jelenleg ,mert a hátralèkokat fizetem, neki van A kèrdèsem az hogy a 23èv alatt 5max 6èvet dolgozott míg èn folyamatosan 2-3-om helyen dolgoztam. A ház tulajdonjoga 50-50,%. Megvásárolni tőle ,nem tudom mivel minden hitel az èn nevemen futott ès sajnos Bár listán szerepelek. Megtörtèmhet-e hogy kevesebbet fizessen mint amennyit èr az ingatlan? Saját rèszemet el adhatom-e másnak?Az ott maradt ingóságokból adhatok-e el, hogy az elmaradt számlákat ki tudjam egyenlíteni?Segítsègüket nagyon szèpen köszönöm.
.


Üdvözlöm!
Férjemmel hosszabb ideje nem élünk közös háztartásban, közös vagyonunk nincs. Van egy 19 és egy 16 éves gyerekünk, a nagyobbik nála, míg a kisebbik nálam lakik. Szeretnénk elválni. Mindenben meg tudunk egyezni. A kisebb gyermek továbbra is marad nálam, láthatását, felügyeletét nem kívánom korlátozni.
Ez esetben is két körös az eljárás vagy lerendezhetjük egy körrel?
Mit kell elvégeznünk, hogy egy tárgyalás elegendő legyen?
Szeretnénk beadni a válókeresetet, de mintát nem találtam a megírásához. Hol találok megfelelőt?
Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Ügyvédi Iroda!
2 gyermekkel válunk, per folyamatban, a kulonvagyoni ingatlanomban élünk. Az ingatlan alapterülete alapján megosztható.Kérdésem:ha nem kényszerítem az anyát távozásra az ingatlanombol, akkor is kell fizetnem lakashasznalat ellenértékét? Ha nem kényszeríti semmi de ő menni akar akkor az önkéntes távozás, nem? Ha mégis kell fizetni érte akkor miből? Mert közös vagyonunk csak minimális keletkezett. Köszönettel


Válni szeretnék és a férjem nem hajlandó el költözni úgy hogy abban a házban élünk amit édesapám után én és a Testvérem örököltünk. Milyen lehetőségeim vannak?


Tisztelt Ügyvèd Úr.Vàlóper előtt àllok a kèrdèsem az lenne hogy szeretnèk külföldre költözni a gyerekekkel de az apa nem fogja engedni ilyenkor mit tehetek?


Üdvözlöm
Kérdésem az lenne
Szeretnék elvalni a feleségemtol de bejelentett lakcime nincs amit leadnek a bironak.
Csak munkahelye s telefonszama de a megkeresésemre nem reagál


Tisztelt VPJ Szolgálat,

Idén lesz 10 éve, hogy elváltam. A havi gyermektartás összegét azóta is folyamatosan fizetem (20% letiltás). A problémám mára a magas levonáson túl(kb. havi 130-150e HUF), hogy a volt párom ebből a gyermekem szükségleteire szinte semmit sem fordít. Vidékre költözött, havonta kb. 500km-t autózom, hogy lássam a gyermekem. Másik problémám a közelgő középiskola választás, szeretném elérni, hogy legyen beleszólásom abba, milyen intézményben tud majd kislányom tovább tanulni.

Kérem szíves válaszukat arra vonatkozóan, hogy érdemes e pert indítanom (főleg a mostani helyzetben), mennyi esély van a közös szülői döntések visszaállítására, a gyermektartási díj csökkentésére.

Üdvözlettel:

Nagy László


Üdvözlöm!

Ahogy olvasom a válaszait nincs rá mód,hogy ne mondják ki a válást,csak azért,mert én nem megyek el!A feleségem beadta a válópert,az ő szülei házában lakunk már 20 éve,ezalatt sokat újítottunk a házon!Kérdés az a bíróság kötelezhet-e arra,hogy kiköltözzek innen,ha igen van bármilyen lehetőségem visszakérni bármit is,hisz adott esetben hajléktalan lennék?!Köszönöm válaszát!


Vagyonmegosztás milyen arányban történik ha az ingatlan 1/1 arányú tulajdonban van a férj nevén, házasságkötés után épült 2003-ban. Igazolhatóan a bevétel (amely beépült azóta az ingatlanba) feleség 1/3 , férj és az édesapja aki szintén ott lakik a kezdetektől 2/3 arányban van. Minden közös és feleződik vagy a tulajdoni hányad és az igazolható ráköltött kereset befolyásolja a megosztást?


Jó napot kívánok feleségemmel meg romlott a kapcsolatunk el kezdet pasizni a munkahelyén és egyszer csak előállt azzal hogy kész vége el válik de viszont 13 évig voltunk együtt a 1,5 volt a fia mikor össze jöttünk utána pár évre született a lányunk aki most már 9 éves lesz idén a fiú peddig 14 éves és a feleségem meg lepetésére a fia azt mondta hogy nem tart vele amióta ezt mondta hetekig feléjük sem nézz tudni szeretném mivel nem édes fiam hogy kérhetem e a szülői felügyeleti jogot vagy választhat ő is hol szeretne lenni. A másik dolog hogy Németországban lakunk van egy éve fizetett auto hittel igaz feleségem nevén van de én 4000 eurót én fizettem be igaz akkor együtt voltunk de hogyan tarthatók igényt mivel a többségét én fizettem be.Az autot ő használja. Valahogy a pénzem vissza kapom vagy igényt tarthatók az auto használatra köszönöm válaszát


az előbbi kérdésnél az email cimnél tévesen hu-t irtam com helyett.


Fiam és felesége Ausztráliában él,nincs gyerek,nincs osztható vagyon, külön költöztek,csak papiron is szeretnének válni.Haza jőni nem tudnak.Mi a teendő?


Tisztelt Ügyvéd Urak és Hölgyek.
20 év után a feleségem válni akar. 4 kiskorú gyermekünk van.
Családi ház az egyetlen vagyon. 1. Bejelentette elköltözik. Fizessem ki a ház értékének felét. Mit tehetek? Kötelezhető vagyok hogy kifizessem? Mi történik ha nem tudom?
2. Ki akarja fizetni hitel felvevésével az ingatlan másik felét hogy költözzem el. Én nem fogadom el.
Számomra fontos szempont hogy a gyerekeket ne bolygassuk, és ne kelljen máshova 2 kisebb panellba menniük. Nem mennék bele az ingatlan eladásába. A gyerekeink lennének ennek nagy vesztesei.
Köszönöm megtisztelő válaszukat
Tisztelettel
Lengyel PÉter


Igy jo cim most


Házaságunk letrejote elott sajat
100% os lakàs tulajdonom volt ennek erteket,
Adtam mint foglalot az Uj lakasvasarlashoz ami megkozelitoleg 50% os erteket kepviselt,
Most 22 ev eltelt es valunk. EZ AKKOR NEM SZÁMIT KOZOS VAGYONAK VALASKOR!? Van olyan elismevenyem amiben nejem nyilatkozik
Ez az en 100% tulajdonom!


Üdvözlöm 23 evet eltem feleségemmel anyósom tol vetünk egy házat ugy részletre hogy közbe apolja felesegem anyósom anyukajat es 2 fiammal oda költözünk mi ki adtuk albérletbe a masik hazat mi ugyan hitelből volt veve es abból mit kaptunk fizetuk anyósom ak 4.5 évet ugyan akkor a hazat 1m5 lett ertekelve es meg kerdeztem medig fizesuk es mindenki ugy tudta aze mienk a haz mer gondoztuk a dedit akkor en osze vitaztam vele es kerdeztem ha el hagyom a családom akkor ra iras gyerekeim re es kezet. Fogott hogy igen es most msr ott tartunk válunk de kerdem igy mi jogom van 2 hazhoz mer anyósom ki jelentete azon van nelegyen semim es 23 ev együtt eles hszasag ment tonkre


Tisztelt Hölgyem/Uram!

Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogyha a férjemmel van egy közös ingatlanunk (50-50%) amit szeretnénk ha így is maradna, ettől még el tudunk válni? Vagy amíg van közös tulajdonunk az ingatlanba addig a válás nem megoldható?

Köszönöm, Magyar Nóra


Tisztel Ugyvéd
Tartosan külfőldön tartokkodom
Az ex feleségemmel külön élünk már 5 éve.Nincs közös vagyonunk is a gyermekünk felnőt körú.
Köszönöm


Kérem Önt segítsen nekem válaszával. Tulajdonosa vagyok egy lakásnak. Édesapámé a haszonélvezet ő használja a lakást. Úgy hozta az élet, hogy válni akar feleségétől, aki nem az édesanyám, mindketten a tulajdonomban lévő lakásban laknak. Felesége akkor hajlandó aláírni a válási papírokat,ha az édesapám biztosít neki lakhatási jogot, az én tulajdonomban lévő lakásba. Ez a kérése jogilag megállja-e a helyét. Köszönöm megtisztelő válaszát. Tisztelettel: Szabó Ildikó


Egyikünk se ment el a válloperre házasok maradtunk? Anyakőnyvi kivonat nem kaptuk vissza. Meggondultuk maradunk együt.


Jó napot!
CSOK-kal kapcsolatban szeretnék kérdezni.5 évvel ezelőtt vettük fel a férjemmel a CSOK-ot,hitel nincs a lakáson.Azóta elváltunk és még van 5 év jelzálog a lakáson a csok miatt.Közös tulajdonban van 50-50%.Én szeretném eladni a volt férjemnek az én részemet,a gyerekek maradnak vele abban a lakásban.Úgy tudom hogy ezt nekem kérelmeznem kell,hogy eladhassam az én részemet.Az lenne a kérdésem hogy ebben az esetben hová kell forduljak hogy ezt az engedélyt megkapjam?köszönön a válaszát.


Üdvözlöm!

Mindkét szülő meghalt már és a testvéremmel közösen örököltük a lakást. Most a testvérem megházasodik. Kérdésem az lenne, hogyha történne vele valami, akkor a feleségnek joga van-e a a fent említett házhoz? Tehát örökölne-e belőle vagy én örökölném a testvérem után?

Előre is köszönöm válaszát!


be szeretném adni a válást.de nem szeretnék jelen lenni a biróságon.Kűlföldön dolgozok.nem szeretnék haza utazgatni e miatt.nincs közös vagyon nincs kiskorú gyerek.Közös megegezés van.Van erre mód?


Kettos állampolgárok vagyunk, ukrájnában házasodtunk össze, fél éve magyaroszagon élünk, közös megegyezéssel elvallnánk, lehetséges e itt magyarországon. Előre is köszönöm a választ


Jó napot, a következőben szeretném a segitségüket kérni: 44 éves Budapesti férfi vagyok, 16 év házasságát szeretnénk felbontani. Két gyermekünk van, 15 és 11 évesek, közös ingatlanunk nincs, az ingoság is minimális. A feleségem a családi adókedvezménnyel együtt keres kb nettó 200.000 ft-ot, én mint Katás taxi egyéni vállalkozó olyan 300.000-et maximum. mindketten albérletben laknánk, kb 100.000+ rezsiköltséggel. a kérdés az lenne, hogy milyen összegű gyerektartási dijat kellene fizetnem havonta gyermekenként?
Előre is köszönettel


21 ébe élünk házaságba a feleségemmel, van egy örökbefogadott 6 éves kislányunk. A feleségem kitalálta, hogy elválik és elköltözik kislányunlkal az ország másik végébe. Már keresett is egy ügyvédet.
Mivel a kislányunak nem én vagyok a vér szerinti apja, kötelezhetnek-e engem tartásdíj fizetésre?
Ha igen mekkorra összegre számíthatok. Lehet-e több, mint a ténylegesen indokoltan felmerülő költségek fele?


Több mint 20 éve külön élek férjemtől, tartózkodási helye ismeretlen, ezért nem tudok tőle elválni, mit tudok tenni. Szeretnék a házamra jelzáloghitelt felvenni, de mivel nem vagyok elválva ez akadály. A ház kizárólag, és egyedül az én nevemen van, amikor megvásároltam (2000-ben) már nem éltünk együtt.

Válaszát mielőbb várom.
Köszönettel
Dunavecse 2021. február 15.


Elvált a Párom,a Feleség adta be a válás,1 évig egy háztartásban éltek,most az Asszony elköltözött.Kiskorú gyermek vele ment,a 21 éves egyetemista gyermek Apánál maradt.Köteles-e a Párom továbbra is gyerektartást fizetni a nagykorúra,ha ő Vele ÉL egy háztartásban ?


Felsegemel el vite ket gyerekemt jotem haza melobol es ojan hejre vite a hol csaladjukban drogos gyemek van el akorm hejzni magamhoz egyik nalam van mit lehet teni


Ha másik megyében lakom mint ahol a férjemmel laktam ott is beadhatom a válopert ahol most lakom?


Tisztelt Ügyvédnő!
Az lenne a kérddésem Önhöz, hogy éppen válok a feleségemtől és nincs közös vagyon nincs gyermek. MIvel külföldön élek a koronovirus meg a szigoritott határ ellenörzés miatt nem tudok haza menni, és ezért a 2. tárgyaláson sem tudok ott lenni. Az a kérédsem hogy mit kell tennem irnom kell e levet ea biroságnak, hogy és ezért meg azért nm tudok elmenni?

Válászát előre is köszönöm


Jó napot kívánok!
A helyzet a következő:
Édesanyám szeretne elválni nevelőapámtól. 2007 szeptember 22 óta házasok. Nevelőapám eközben banki hiteleket vett fel.
Az lenne a kérdésem, hogy váláskor a banki hitel, amit nevelőapám felvett édesanyám ellenzése ellenére, ez a hitel osztódik a felek között vagy csak a nevelőapám tartozása lesz?
Köszönöm a választ.
Zoltán


A párom szeretné elindittani a válást,külföldön tartozkodunk.Elektronikuson el lehet indittani a folyamatot?
Köszönöm


Tisztelt Ügyvédi Iroda!

A feleségem húsz év után elköltözött és elvitte többek között a macskáinkat…
Szeretnék közülük legalább egyet visszaszerezni. Ez volna most az elsődleges célom, erre keresek szakembert!(birtokvédelmi eljárást javasoltak).
Továbbá nem ismerem a feleségem terveit, de szeretnék felkészülten állni egy válóper elé. (babaváró hitel, közös ingatlan, magán ill. közös vagyon elosztás… stb)
Szívesen részt veszek egy személyes konzultáción.

Tisztelettel:
Vőneki Tibor


Kèz csók.A jelenlegi párommal 6 ève együtt vagyunk.Ő most válik a fèrjètől.Èn közben vettem egy autót de a párom nevère mert neki van jogosítványa.A fèrj követelheti tölle?Van egy házuk ami közös tulajdonú,hogy törtènhet a megosztás? Köszönöm szépen válaszát!!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy rövid kérdésem van mielőtt önöket megkeresném.
Közös tulajdonú ingatlanból ha az egyik fél elköltözik a másikat akarata ellenére ki tudja tenni, ha nem tudja kifizetni az elkoltozo másik felet?
Köszönöm
Lengyel Péter


Tisztelt Ügyvéd Úr!
A kérdésem az, hogy váláskor a feleségem nem szeretné peres úton a vagyont megosztani, hanem azon kívül, ügyvéddel. Ez számomra is megfelelő lenne. Érdemes ebben az esetben az első tárgyalásra is már egy ilyen ügyvéd által írt papírt vinni?
Ha nem viszünk, csak ott ezt kijelentjük és utána a feleségem mégis meggondolja magát bármiben, amit előtte megbeszéltünk, akkor milyen lehetőségeim vannak?

Előre is köszönöm!
Géza


Üdvözlöm Sajnos a mi házaságunk odáig fajult h a feleségem válni akar! Van 2 gyermekünk 2 éves és 7 éves! Én nem szeretnék válni! Egy ismerösnél élünk se én se ö nem akar költözni önszántunkból! A tulajdonos azt mondta addig maradunk amég ugy gondoljuk sziveségi engem ide kót a munkám stb.. a feleségem a gyesen kivül semilyen jövedelemmel nem rendelkezik és az iránt érdeklödnék ha nem jelenek meg az elsö tárgyaláson mint alperes mik lesznek a következményei! Elöre is köszönöm válaszát!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a feleségem tulajdonában lévő házba költöztem be, és a nagypapám örökségét vittem be a házba, ami 1 millió Ft volt akkorilletve 26 évet éltünk együtt, van hitelünk. Jelenleg a feleségem válni szeretne, és szeretném tudni, hogy tudom e ilyenkor érvényesíteni a bevitt összeget vagy nekem nem jár semmi.
Köszönöm szépen a válaszát!


Ha a pàrom örökölt egy hàzat, ingyen megkapta ajàndékozàs , vàlàs esetèn van hozzà közöm , van egy közös gyerek.


Kedves Ügyvéd Úr/Hölgy!
6 évvel ezelőtt kötöttem házasságot egy külföldivel ( 3. országbeli) Kb. 3 évig próbálkoztunk a családegyesítéssel ( sikertelenül) ezután úgy döntöttünk elválunk. Közben Ő eltűnt. Tudomásom szerint Koreába vagy az USA-ba ment. Semmit nem tudok róla. Nincs gyerek, nincs közös vagyon, soha nem laktunk együtt. Külföldön házasodtunk össze.
Kérdésem : El tudnék-e válni tőle, nélküle , itthon?
Tisztelettel


12 éve elutazott a feleségem külföldre dolgozmi azóta egyedül élek ,gyerek nincs szeretném a házasság hovatalos részét megszüntetni


Tisztelt Ügyvéd Úr!

A házasságunk felbontása jogerősen 2018. januárjában megtörtént.
Én a családi házunkból már ezt megelőzően komoly okok miatt elköltöztem két kiskorú gyermekemmel, 2017-ben. A vagyonmegosztás most került sorra. A családi ház piaci értéke azóta jelentősen felértékelődött. Én a vagyonmegosztás időpontjában érvényes piaci értéket tartom életszerűnek, hisz ez időben kerül egyik fél által”magához váltásra” az ingatlan.
Köszönettel: Fné


A férjem válni szeretne, beadta a keresetet. Közös megegyezéssel szeretnénk elválni. Már az első tárgyaláson elválasztanak minket?


Felperesként adtam be a válásunkat ügyvédi képviselet nélkül. Férjem alperesként ügyvédet fogadott és az ellenkérelmében jelzi, hogy ha a közös használatú lakás kérdésében nem fogadom el az ő Bíróságon előterjesztett egyezségét akkor igényt tart tőlem az ügyvédi díjjának megfizetésére.
Valóban kötelezhetnek ennek a kifizetésére?
Nekem ez úgy hangzik, hogy bármit el kell fogadnom amit ő ajánl, különben fizethetem a per költségeit, ami az ő jogi képviselete.


Jó napot!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a feleségem Budapesten tartózkodik és én Erdélybe. Magyarországon volt a házasságkötés és én vagyok kettős állpolgár. Elszeretnénk válni, csak mind a ketten dolgozunk, COVID miatt is vannak bonyodalmak… ezt le lehetne bonyolítani úgy is hogy neten keresztül vagy feltétel a személyes válóper ?
Válaszát előre is köszönöm


Házasságkötésre készülök, van egy saját tulajdonú ingatlanom.A párom ex-felesége, vagy gyermekei adott esetben igényt formálhatnak-e az ingatlanra? Válaszát előre is köszönöm!


Üdvözlöm. 31 éves vagyok és el szeretnék válni. Oka, hogy a feleségem nem tett és nem tervez semmit hozzátenni a család életéhez. Önmagát akarja megvalósítani. Egy gyerekünk van, aki nemrég kezdte volna a bölcsödét itt, Dániában – a beszoktatást elnapolták a vírushelyzet miatt. Mivel feleségem eddig tanult, illetve az elmúlt egy évben gyereket nevelt (szerencsére én is itthon tudtam lenni, a vírus miatt szintén), innentől pedig nem tervez se dolgozni, se a gyerekkel itthon maradni, Van-e arra esély (az anya lemondó nyilatkozatát leszámítva), hogy egy válás során a gyerek velem maradjon? Jelenleg Dániában élünk és nem tervezek a közeljövőben visszaköltözni Magyarországra (megegyeztünk párommal is, hogy Dániában járjon a gyerek bölcsödébe, óvodába a nyelvtanulás miatt). Párom viszont nem tudna kint maradni, mert nincs semmilyen bevétele. Válaszukat előre is köszönöm.


Tisztelt Címzett!
Kérdésem:
A házasság felbontását, válást – közös megegyezéssel (vitás kérdés nincs, két gyermek nagykorú, önálló) – a felek mindketten kérik, akkor a benyújtott keresetet külön-külön kell benyújtani, vagy egy formátumban mindketten aláírva, tanúkkal?
Válaszukat köszönöm!


Párommal mindketten külföldön, Angliában élünk, már 14 éve. Sajnos házasságunk megromlott, közös megegyezéssel válni szeretnénk.
A házasságkötés Magyarországon történt 13 évvel ezelőtt. Kb. fél éve külön élünk. Gyermekünk nincsen.
A kérdésem az lenne, hogy most a koronavírus járvány idején lehetőség van-e a válás magyarországi elindítására illetve lebonyolítására személyes jelenlét nélkül, esetleg online.
Ugyanis a hazautazás a járvány miatt nehézségekbe ütközik.
A másik kérdésem vagyonmegosztással kapcsolatos.
Angliában szerzett ingatlan (ház) esetében eljárhat-e a magyar bíróság.
Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Válóperes ügyvéd!

Vagyonmegosztás szempontjából van-e különbség! A házasság kötésünk után a feleségem örökölt pénzből vett egy lakást.Ennek kb 15 éve. Ez ugye külön vagyon! Viszont a lakásra vettünk fel hitelt! Ezt együtt már ki is fizettük! Azóta kétszer annyi ér a lakás! Van-e jogos követelésem és ha igen, akkor milyen jogcímen?

Köszönöm válaszát!


Üdvözlöm sajnos feleségem elválik tőlem talált egy masik szerelmet van 2 gyermekünk akiket nem akart de most mégis én Németországban élek 8 éve házasok vagyunk mire kell hogy számítsak?
Sajnos megegyezni vele nem lehett kérem segítsen mire kell hogy számítsak persze a gyereket elvennem tőle szívem szerint de bízom benne hogy jó helyen lesznek


Üdvözlöm!

Megromlott házasság: folyamatos veszekedések,féltékenység,rágalmazás-megalázás,sértő és rám nézve káros magatatás,megynilvánulás.
2018-óta vagyunk házasok.Jelenleg az én házasság előtti örökségemből vett lakásomban élünk. Párom ide van bejelentve.
Van egy lánya (szellemi fogyatékos) csak az én hozzájárulásommal,gyámságom hatására hozhatta ki az intézetből.Én válaltam a „felelőséget”.
Ő is ide van bejelntve.Ezen felül az unokatestvérem erre az ingatlanra,haszonélvezőként van bejegyezve.
1/1 tulajdonos vagyok.Ezen felül van egy másik ingatlanom,szintén házasság előttről.
Kérdésem:
– milyen módon tudom őket kijelentkeztetni
– hogyan tudom a gyámságot vagy gyámsági tisztséget magamról levetetnni
– ha a válás kimondásig nem lehet kirakni őket,akkor bármi más okból ezt követően el kell még viselnem őket (pl. a gyerek,párom munkanélkülisége (gyodra jogosult)
,nincs hova menniük,nincs rokona,aki befogadná,esetlegesen,hogy nekem 2 lakás is a nevemen…vagy épp válási utáni eltartást vagy mit kérne (mintha olvastam volna ilyesmiről)
– van-e bármilyen jogalapja az ingatlanokra vagy egy részükre…?

Köszönöm


Üdvözlöm!

3éve vagyok házas.Kapcsolatunk megromlott, viták,féltékenységek,sértő-megalázó tettek,rágalmak,… miatt válni szeretnék.Én vagyok a férj.
Házasság előttről van örökölt vagyon,amiből egy lakást vettem,amiben most közösen élünk.Párom ide van bejelentve ill. van egy saját lánya (házasságunk előttről),akit az én segítségemmel (szellemileg fogyatékost) kihoztunk az intézetből.
Én a párommal együtt vállaltam és jeleztem hogy nálam élhet határidő megkötése nélkül, (talán gyámsági felügyeletnek hívják ) és szintén az általam vásárolt ingatlanba bejelentve.
Ezen kivül van egy másik,az én nevemen lévő lakás is.
Mindkét lakásban 1/1 tulajdonos vagyok.A párommal együtt lakott ingatlanba, haszonélvezőként unkatestvérem van még bejelentve.
Kérdéseim:
– visszaléphetek,visszamondhatom a ” gyámságot”
– váláskor a fenti ingatlanok bármelyikére vagy részére igényt tarthat- e a feleség?
– kijelenthető a lakásból a feleség,akár válás előtt,akár utána?meddig kell eltűrnöm,hogy együtt legyünk?
– válás után van-e bármilyen jogalapja,hogy az ingatlanba maradjon?Azonnal kirakható, ha a válást kimondják?

Köszönöm


Tisztelt ügyvéd Úr. Olyan kérdésem van hogy 12 éve élek elvált nővel.Megromlott a kapcsolatunk. önekik kettő házuk van az egyikben én vagyok bejelentve.Kint dolgoztam külföldön ahol 55000 eurót kerestem amiből nincs semmi sajnos.Most ki akarnak rakni az utcára.ő vette fel a fizetésemet mindig sajnos megbiztam benne.Hogyan tudom a pénzem felét vissza követelni.Van rá lehetőségem.Elore is köszönöm


Üdvözlöm.
20 éve vettem egy lakást, 3.5 millió forintért, amihez a szüleim adtak 2.5 milliót. Azóta elcseréltem 2 szer, minimális ráfizetéssel. Nyilván az értéke felment kb36millióra. Válás esetén mennyire számíthatok, mint különvagyon?
Köszönettel,


Üdvözletem!
Röviden az alábbi a helyzetem:
10 éve élünk a lakásomban (édesanyámnak vna haszonélvezete rajta) a feleségemmel. Házasok csak májusban leszünk 5 éve. Van egy 4ésfél éves fiunk.
1 hónapja jöttem rá, hogy feleségem 3 éve megcsal. Amikor beszéltem vele erről, mondtam neki, hogy vagy a másik, vagy én, és hogy zárja le, beszéljük meg. Ő ezt nem tette meg és a hátam mögött továbbra is megcsal.
Én ezt nem fogom eltűrni, és mivel azután, hogy nem fejezte be a másik kapcsolatát (a pasinak 1 nagy és 2 kis gyereke van és felesége) szeretném tudni, hogy milyen jogi lehetőségeim vannak ilyen helyzetben. A Fiamat nem szeretném elveszíteni, nekem ő az elsődleges. Ha válásra kerül a sor, gondolom az a legrosszabb verzió, hogy feleségemnél marad a Fiam, kiraknak a lakásomból, és ki vagyok semmizve. EZT szeretném elkerülni. Mit tehetek? Mik az esélyeim? Én vagyok a családfenntartó, feleségem minimálbért keres. A fiamért én járok az oviba, sokszor én viszem, van homeoffice lehetőségem, tudok gondoskodni róla.


Üdvözlöm!
Két éve házasodtunk össze férjemmel, adásvételi házassági szerződéssel, 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok! Van egy 21 hónapos kislányunk és most 2 hónapos terhes vagyok, de az anyós nem akarja az újabb unokát és férjemet telhesen ellenem hangolta, mert befolyásolható, hiszen anyósnak az első feleség és első feleség mai napig a mindene, az enyémet nem is látogatja! A férjem ellenséges velem, minden nap ittas, nem törődik a lányával, de nem is merem felügyeletem nélkül rábízni, agresszív és terrorizál bennünket, engem meg is ver ha kedve tartja!
Nem akarja felvállalni a mostani terhességem, szerinte nem az övé a baba!
Szeretnék ennek minnél előbb véget vetni és elválni, de mivel bántalmaz bennünket, és egész nap üvöltözik nem nézi a gyereket se hogy sérül, sem.hogy ismét terhes vagyok, remékem lehetőségem lesz távoltartási végzést kérni, és a közös házunkban maradni a gyerekeimmel, ahol a ház papiron us közös, de minden ami benne található 80%-ban a saját tulajdonom!érdeklődnék, hogy így mik a lehetőségeim, vagy mi a teendő, egyedülálló anyaként tartsam meg a két hónapos terhességem, és maradhatok a házban vagy kirak bennünket ahogy fenyegetőzik?
Köszönöm válaszát
Tisztelettel
Müller Zsuzsanna


Üdvözlöm.a feleségemnek házasságkötéskor 2015-ben kb 15 milliós vagyona volt.abból vettünk egy házat+anyag,at egészet 6 millióért,amit 4év mulva 15millióért eladtunk.volt egy 1/2 tulajdon része egy lakásban,amit az én unszolásomra kivásárolta a másik tulajdonost.az eladott ház után vettünk egy másik házat,11.8 millióért és hozzá anyagot kb 4 millió ftból.az első házat teljes mértékben én építettem át és újítottam fel.így lett 15 millió az értéke.az abból vett házat szintén én alakítottam ás és újitottam fel egyedül.az a ház most 40millió feletti értéket képvisel.az lenne a kérdésem,hogy vállás eseténi ,milyen vagyoni megosztásra számíthatok?hiszen az én munkámnak az eredménye,hogy a 15milliós vagyonból közel 70milliós vagyon lett.azt még hozzá tenném,hogy a lakást is rendszeresen én újítom fel.köszönöm előre is a válaszát


üDV: kÉRDÉSEM, HOGY 50-50%-OS LAKÁSUNK VAN, EGY SZEMÉLYAUTÓ, FELESÉGEM ÖRÖKÖLT EGY LAKÁST AZ Ő NEVÉN VAN, KÖLCSÖNE VAN A FELESÉGEMNEK, MI JÁR NEKEM, ?


Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék ha egy házassági szerződésben különvagyonként van feltüntetve a bankszámlán tartott összeg és kamatai abba beletartozik e az Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlán tartott összeg? (az államkincstár nem bank és így nem is bankszámla?)

Köszönöm válaszát.


Üdv,
Férjemmel 8 éve vagyunk házasok és van 3 kiskorú gyermekünk. A férjem rendelkezik saját vagyonnal és 2 ingatlan is a nevén van pl. (Frissen épült családi házunk). Szeretnék elválni tőle de nekem csak annyi jövedelmem van amit a gyerekekre kapok az államtól, nincs félretett pénzem.
Azt szeretném tudni, hogy ezzel az indokkal megszerezheti a férjem a gyermekfelügyeletet? Nincs házassági szerződésünk és a férjemé mindenünk. A váláskor mire számíthatok anyagi értelemben?
Válaszukat előre is köszönöm!


Tisztelt Ugyved Ur !
10 evvel ezelott mikor hazassagban eltem eladtam edesanyamnak a kulon vagyonomhoz tartozo lakast de nem lett atirva a nevere . Hazassagi szerzodesben a kulon vahyonunk feltuntetve . Mivel kulfoldon elek nem volt magyar bankszamlam ezert felesegem bankszamlajara , majd azt o atutalva nekem jutottam a penzhez amibol kozos hazat vettunk . Most valunk . Birosag hogy kezeli ezt az ugyet hogy a penz atjott nekem de meg az en nevemen szerepel a lakas . Ebbe kot most bele a volt elettars a birosagon . Mitevo lehetek ilyen helyzetbe . Koszonom elore is a valaszat .


Tisztelt Válóperes Ügyvéd!

Feleségemmel 5 éve vagyunk házasok és van két gyermekünk. Nyár végén vásároltunk egy házat melyhez CSOK támogatást is igénybe vettünk, 2 meglévő és egy születendő gyermekre. Egy hete kiderült, hogy feleségemnek kapcsolata van egy másik férfival ami már hónapok óta tart. Ő mindenképpen válni szeretne, de jelenleg nincs munkája, ezért továbbra is közös házban élünk. Lakhatása megoldható lenne rokonainál, de ez a távolság miatt azzal járna, hogy csak hétvégén láthatom a gyerekeket és ezt nem szeretném. Nekem nem jelent problémát, egy háztartásban élni vele, de ő továbbra is fent tartja a kapcsolatot a másik féllel és ez számomra elfogadhatatlan a jelenlegi körülmények között. Feleségem visszautasít bármilyen kompromisszumos megoldást, van valamilyen jogi lehetőségem adott helyzetben, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva?

Köszönettel,
Koricsánszki János


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szeretnék érdeklődni hogy az általam felvett( amiben a nejem adós társ) babváró hitelt válás után ki hogyan milyen megosztásban fogja törleszteni.
Köszönettel: Hajas János


Jó estét kívánok! Azt szeretném kérdezni hogy egyik ismerősöm válni akkor a férj és el indította a válóperet és valameknap le jött a feleségnek és a felesége vissza utasította ilyenkor mi a teendő akkor nem fogják el választani a bíróságon?
Köszönöm szépen előre is a választ.


Hogyan lehet meghatározni gyerektartás összegét? Mi az az összeg ami optimális?


Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!

A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: amennyiben a válás elindításakor a közös tulajdonú ingatlan adásvételi szerződése már alá van írva, azonban a teljes ingatlan átadási folyamat még nem ment végbe, ez a válásba beleszámít-e még, mint közös tulajdon, „nehezítő tényező”, vagy mivel az eladásban megegyezés (szerződéssel) már megtörtént, így nem fog szerepet játszani a válási perben?
Mindkét fél a lehető legegyszerűbb procedúrára törekednie. Érdemes-e megvárni a teljes adásvételi folyamat lezárulását, vagy egy már elő szerződés megoldja az ingatlan kérdést, és beadható a válás a legegyszerűbb és gyorsabb kimenetel reményében?

Segítségét előre is köszönöm!


Tisztelt dr. Vágvölgyi Ágnes!
Egy olyan kérdésem van,hogy közös megegyezéssel már túl vagyunk férjemmel az első békítő tárgyaláson.
A tárgyalason már kitűzésre került a 2.elválasztó tárgyalás is.Mi történik az esetben ha a férjem nem tud részt venni a tárgyaláson a munkája miatt?Új tárgyalás kerül kitűzésre vagy van bármilyen mód arra,hogy elválasszanak minket nélküle is?Ő nyújtotta be a válókeresetet.
Köszönöm válSzát


Üdv! Kérdésem a következő ismerősöm (hölgy) beadta a válókeresetet az ugyvedjen keresztül de külön szeretne költözni tiz eves a kislányuk kerdes elkoltozhet e a közös otthonából a gyerekkel vagy az apa megteheti e hogy nem engedi elvinni a gyereket? Mit tehet?


Tisztelt Ügyvéd,

Érdeklődnék, hogy egy folyamatban lévő válópernél, ahol volt egy tárgyalás de felfüggesztették mediáció miatt, végül sikerült egy megállapodást összerakni. Be is lett küldve a folytatási kérelem. Viszont rádöbbentem, hogy a vagyonjogi részt is szeretném még hozzátenni a megállapodáshoz: elméletben ha a feleségem beleegyezik, milyen lehetőség van egy módosításra, kiegészítésre? A tárgyaláson van csak lehetőség erre vagy akár azonnal? Jár ez bírsággal amiért következetlenség történt? A tárgyalás időpontja még nincsen kitűzve, de Januárban lesz valószínűleg. Köszönöm szépen,


A férjem elköltözött, tudomásom nincs a jelenlegi címéről, tehát az idézést ide küldenék Neki. Mivel ugye nem veszi át mit lehet tenni? Így is el tudok válni?


Tisztelt Ügyvèd Úr/Nő!

Ha a közös tulajdonunkban lèvő ingatlanbòl saját elhatározásbòl, önkènt elköltözik a felesègem a gyerekeimmel,de mèg a válás előtt, kèrhet-e bármilyen jogcímen költsègtèrítèst amièrt èn maradok a házban?

Válaszát köszönöm.


30 év házzasság után, vállóper esetén a feleségem a tulajdonában lévö ingatlanból ki tehet-e? Az ingatlant egy másik, közös tulajdonban lévő ingatlan eladásából vásároltuk.


Üdvözlöm! aszt szeretném még kérdezni hogy Berlinbe vagyok még házasodva. És ha nem jelenek meg a váláson a tárgyaláson akkor ennek mijen következménye lehet?? Válaszát előre is köszönöm!!


Leszázalékoltan élek mozgás korlátozottan 12 éve, 23 éve vagyok házas és férjem ápolt. Kapta az ápolásit, én meg a rehab járulékot. Most a férjem válni akar,mondván már kihültek az érzései, és elege lett a betegségemből és az ápolásból. De én nem Szeretnék válni. És amúgy is ápolásra szorulok sok mindenben még. És nem igen tudnék külön boldogulni anyagilag sem. Mi a jogi helyzet ilyenkor? ELválasztanának így is tőle? köszönöm!


Jó reggelt!A volt élettárs kint dolgozik külföldön most tudtam meg külföldi bejelentéssel van 2 lányom gimnáziumba jár eddig havi 60 fizetett ,azt szeretném kérdezni hogy ha birósàgra megyek jàr e a külföldi fizetésből a 20 szàzalék a 2 lànyomr!


Üdvözlöm !
Érdeklődni szeretnék ! Válófélben vagyok ! Közös megegyezéssel szeretnénk elválni ! Voltunk ügyvédnél szerződésbe foglaltunk mindent amiben megegyeztünk gyerekek elhelyezése, gyerektartás…. De a feleségem valami oknál fogva nem adta még be a bíróságra a papírt ! Nem tudom, hogy ezzel lehet e valami hátsó szándéka ! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen nyomtatványt kell beadni, hogy minél hamarább lezáruljon ez a dolog ! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm !
Tisztelettel
Bellér Zoltán


Ha a házasságkötés előtt már meglévő ingatlanomat a házasságkötés után adom el az ára közös vagyon lesz-e?


Tisztelt Ügyvéd úr.
2 éve elvàltam itt ausztriában.Magyarországon hàzasodtunk össze.
Most haza szeretnék költözni Magyarországra.
A kérdésem az lenne mennyi gyerektartást kell fizetnem otthonról,illetve az itteni bíróság megàllapított 100 euro havi asszonytartást.Ezt orthonról is kell fizetnem?
Köszönöm válaszát
Tisztelettel: Hajnal Rajmund


Tisztelt Cím, válással kapcsolatban érdeklődnék, nemrég határoztam el, hogy szeretnék elválni, 4 éves kapcsolat, 1,5 év házasság után. Mire lehet számítani?Mi az amire igényt tarthatok? Mi számít vagyonközösségnek, illetve milyen időtartamtól? Házasságkötés előtt lett vásárolva lakás, ami a férjem nevén van, viszont az illetéket én fizettem. A számlák is az ő nevén vannak, a vásárlást közösen intéztük/ én a hétközit, ő a hétvégit/. A háztartást én vezettem gyakorlatilag, fizikai segítséget nem kaptam hozzá. Van egy autóhitel, ez az én nevemen,, én is fizetem, a lakás hitelt pedig ő. A vagyontárgyakat körülbelül fele-fele arányban vásároltuk, de nem biztos,hogy ezekről megvan a számla, és sajnos elég sokminden az ő nevére lett kérve,, illetve írva. Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
K.Márta


Jó napot !
A vagyonmegszotás részhez lenne kérdésem . A nő ki akarja forgatni a vagyonából a férjét , a férj rendelkezik egy cég 50 % os tulajdon jogával , és úgy tudom , hogy a másik házas fél nevezetesen a nő elviheti a férfi tulajdonjogának felét , vagyis a cég 25 %-át . Ez mennyire igaz ? Esetleg nincs erre egy bizonyos mód , hogy a nő ne tudja a 25%-ot a cégből elvinni ?
A válás végkimenetelében pedig tényleg egyátalán nem számít ha az adott nő a házasság alatt hűtlen volt ?


Jogi tanácsért fordulnék önökhöz.
Jelenleg úgy áll az élethelyzetem, hogy válás előtt állok,
Van egy közös házunk, melyet 2018-ban építettünk, amihez felhasználtuk a 10 miliós csokot, és a hitelt is felvettük. 2 közös gyermekünk van, valamint egy harmadik aki a feleségem előző házasságából született, őt 2 éves kora óta nevelem, jelenleg 12 éves.
Nem úgy alakul a helyzet, hogy akár gyermekelhelyezésben, akár vagyonmegosztásban meg tudnánk egyezni.
Afelől érdeklődnék, hogy mennyi esélye van az apának (Nekem), hogy a gyermeket a bíróság nála helyezze el?
Milyen lehetőség van a harmadik, sajnos nem közös gyermek nevelőapához helyezésére?
Felhasználható-e a többszörös hűtlenség, több partnerrel az anya ellen ebben a kérdésben?
Kérhető e válás előtt pszichológiai vizsgálat arra, hogy az édesanya alkalmas e a további gyermeknevelésre?

Válaszát előre is köszönöm.


Ha az alperes nem megy el az alperes a 2 . tárgyalásra sem ki mondják a vállást? A fia nagy korú 30 éves nincs vagyon meg osztás!


A 2 tárgyalásra sem megy el az alperes a vállást ki mondják! ? fiú 30 éves nincs vagyoni per!


Tisztel ügyvédnő!
Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni. Házasság kötés elött állunk a páromnak van elözö kapcsolatából két gyermeke, közösen egy gyermekünk van. Ha házasság kötés után az össze gyűjtött pénzemből vásárolok egy lakást akkor annak a fele a leendő férjem tulajdona is lesz vagy házassgái szerződésben hozzá írható, hogy az én tulajdonom. (halál esetén örökölhetnek e az ő gyerekei, az álltalam vásárolt ingatlanból? )
Köszönöm a választ.


Tisztelt ügyvéd Úr
A feleségem vàlni akar
Keresett is egy ügyvédet.
Van egy két hónapos gyermekünk.
Eddig albérletben éltünk,ő visszaköltözött az anyjàhoz.
Mire szàmîtsak?
Nekem is keresnem kell ügyvédet?
És ha igen az mennyibe kerül?
Köszönöm

Az első tárgyaláson nem voltam ott mint alperes ,előzőleg én aláírtam a vállást! Nincs kiskorú gyerek és közös vagyon sincs nem
kell ott lennem a a
tárgyaláson?


Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a férjem külföldön él, dolgozik, nem ott állampolgár) a tartózkodási helyét nem tudjuk, mint alperes nem jelenik meg bíróságon, akkor az miben befolyásolja az ügy menetét? Megkerestetik? Köszönettel: Gasteiger Gáborné


El tudok válni Magyarországon vagyok a feleségem ukrajnában lakik


Üdvözlöm! Pár kérdést tennék fel, amivel megkönnyítené a válási proceduránkat. 🙁
Férjem válni akar, én egyenlőre nem. Mi van akkor ha nem jelenek meg a bíróságon?
Van két közös gyerek, akik az apjukkal maradtak. Mennyi jogom lesz őket látni, ha nem tudunk a láthatásban megegyezni?
Közös ingatlanból én elköltöztem, gyerekek és az apjuk maradtak ott. Nem kaptam még onnan semmit és nem is hoztam el onnan semmit. Kérdésem, hogy nekem kb mekkora összeg járhat egy 20 milliós ingatlanból, amire van még 3 millió forint hitel. Másfél éve férjem egyedül fizeti a hiteltörlesztést viszont ő ott is lakik.
Mekkora összeget kell nekem hivatalosan adnom gyerektartásra? 100.000 forintot utalok minden hónapban.
Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát


Jó Napot! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy több mint fél éve be lett adva a válóper. A bíróságon elírtak egy papírt, emiatt húzódott ennyi ideig. Most kitűzték a válást november 25-re, hogy esetleg van e arra lehetőség hogy kérjünk egy korábbi időpontot?!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Feleségemtől 15 éve különélek, szeretnék elválni. Mivel ismeretlen helyen tartózkodik (Angliában), nem beszélünk, valószínűleg már nem jön haza, nem tudom, van-e esély, hogy nélküle kimondják a válás. Közös gyermekünk nincs. Mi a teendőm ez esetben?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ráduly Mihály


A fiam 25 éves elmúlt, de még tanul egyetemen. Vonják tőlem a tartásdíjat amit a volt feleségem kap. Beadta a kérelmet a tartásdíj lemondásról, de nem júliustól (a 25. év betöltésétől), hanem jövő év januárjától kérte a megszüntetést. most nyilatkozattételre fognak felhívni. Mit tehetek, hogy ne vonják tovább a tartásdíjat?


Jónapot úgy mege lehet oldani válást biroságon tárgyalás nélkül nagyon agresszív ember tartok töled választ várom


Tiszteletem.
Kűlföldön dolgozom. (Németország) a párommal megromlott a kapcsolatunk van két gyermekűnk kőzös otthon és persze hitel a házon ami a nevemen van. Kérdésem az lenne ha a párom a lakásban marad a gyerekekkel közösen fizetjűk a hitelt fele fele alapon. Mekkora lehet a gyerektartás díj kettö gyermekemre
Nem vagyunk házasok. Élettársi kapcsolat.


Üdvözlöm.!
Az lenne a kérdésem,hogy az örökölt ingatlanomra igènyt tarthat e a felesègem,olyan formàban szeretnè hogy csak Ő legyen a kizárólagos használója.
Van e lehetősèg teljes egèszèben kitenni őt onnan,igazoltan semmit nem fizet mivel 13 ève munkája sincs. Köszönöm válaszát


Üdvözlöm. A kérdésem a következő lenne. Válásról van szó. A feleségem javára lemondok az ingatlan 1/2 részéről ami a tulajdonomban van, valamint a fennmaradó hiteleket én fizetem tovább. Az ingatlanon jelzálog hitel van amit ő fizetne tovább. Ennek olvasatában kell e nekem gyermektartást fizetnem vagy mentesülhetek alóla közös megegyezéssel . Nyilván nekem albérletbe kell mennem, albérlet rezsi megélhetés hitelek fizetése.


Hova kell fordulni ha a feleseg elvitte a gyerekemet az Usabol Magyarorszagra es nem hozza vissza? Kihez fordulhatok?Holtudom feljelenteni?


Mangánszemélyként adom be a válókeresetet. Online formában ez megtehető e és hol lehet így feltölteni/beadni a dokumentumokat?


Tisztelt ügyvéd úr, kislanyommal hetedik napja nem tudtam beszélni ,(de van úgy, hogy ez 14)Többszöri kérésemet édesanyja figyelmen kívül hagyja,”a gyerek hivjon fel”üzeneteim ,mintha elvesznének az éterben, válasz és hívás nem jön, telefont nem veszi fel,láthatást szándékosan akadályozza, bírói végzés van,az anyja kapta a teljes felügyeleti jjogot.Kérdesem,lehet tenni valamit jogilag, hogy változást érjek el????


A barátnőm szeretne el válni a férjétől 15 éve házasok van egy 10 éves gyerekük.A férje nyaktól lefelé béna két éve.Èrdeklődnék ,hogy így is el tudnak válni ha a férj nem tud megjeleni a tárgyaláson,persze közös megegyezéssel és mennyi ideig tart így a válás?


Válni szeretnék ukrán álampolgárok vagyunk mindketen de csak én élek magyarországon lehetne e inét elinditani a válópert? És mijen iratok kellenek hozzá?


Udvozlom!Nagyon orulok,hogy letezik aki az apakat vedi.Az lenne a kerdesem,hogy ha az ugyvedek,torvenyek,birak szerint az anyat illeti minden,miben tud egy ugyved segiteni a beadvanyokon kivul?Mennyi az esely,hogy pozitiv eredmeny szuletik?Videki ugyfelet is vallalnak?A fiam gyarban dolgozik 4 muszakban,szivet lelket a csaladjanak szentelte,egy noert,aki megcsalja,sot hirdeti az uj kapcsolatat a facebookon es anyakent is egy nulla,egy hazug,szamito,aljas internetfuggo,erkolcstelen szornyeteg.Vettek egy lakast babavarohitel,plusz kiegeszito hitel,eddig nalam laktak 5 evig,a fiam mar nem akar bekoltozni es mar nem hozhato helyre a hazassag.3 ugyved szerint kifoszhatjak totalisan,es elvesziti a gyerekeket.2 pici gyerek van,akikkel csak a fiam foglalkozik es imadja oket.Anyuka minden hetvegen eltunik 3 napra az uj pasijahoz es ott hagyja a gyerekeket.A fiamnak csak en vagyok,nincs nagy csalad.Varom kedves valaszukat,es elnezest a negativ hangvitelert,de a tenyallas is jelenleg az.Tisztelettel, K.J,


üdvözlet!
Feleségem válni akar..
Az ö tulajdonában lévő lakásbol ki akar tenni..nekem ide ideiglenes lakcim kártyám van..állandó lakcímem az más..

Ki rakhat egyik napról a másikra a lakásbol?

Válaszukat köszönöm!


üdvözlet!
Feleségem válni akar..
Az ö tulajdonában lévő lakásbol ki akar tenni..nekem ide ideiglenes lakcim kártyám van..állandó lakcímem az más..

Ki rakhat egyik napról a másikra a lakásbol?

Válaszukat köszönöm!


Üdvözlet!

Feleségem egyik napról a másikra,válni akar..az ö tulajdonában lévő lakásban élünk, ideglenes lakcimem ide szól!Kérdesem a válásig bármikor kirakat a lakásból? Állandó lakcimem van! Köszönöm válaszukat!


A válás során figyelembe veszi a bíróság,hogy még mindig szeretem azt az embert,akihez hozzámentem feleségül? A mostani viselkedése nem elviselhető,de erre mindig találok magyarázatot. Nem szeretnék egyedül maradni. Köszönöm.


Nyolc éve lakunk a férjem által vásárolt lakásban, amibe én is adtam 3,1 milliót.
Együtt vettük a bútorokat, együtt fizettük a rezsit, együtt újítottuk fel. Hat éve vagyunk házasok, van egy 5 éves kislányunk.
A házasságink megromlott
Mire számíthatunk a lányommal?
Utcára tehet? Mert neki ez a szándéka.
Azt mondta a lánya sem érdekli, láthatást sem kér, mert így akkor nem kell fizetnie gyerektartást
Várom válaszát
Köszönöm


Tisztelt Címzett!

Kérdésem, hogy vállalnak-e Pest megyében is jogi képviseletet?


T.ugyved úr!!
Én Angliában élek már 2 éve, férjem Budapesten él, már 4eve megromlott a kapcsolatunk,.közös gyerek nincs….Annyit szeretnék kérdezni hogy így távolról is be tudnám adni a valokeresetet???Így el tudok válni, vagy haza kell utazzam??
Köszönöm szépen előre is


A kérdésem az lenne hogy válni szeretnék kirendelt ügyvédet lehet e fogadni ami költségmentes előre is köszönöm válaszát .


Ha az alperes nem jelenik meg a tárgyaláson második alkalommal sem,elválszt a bíró,vagy ujabb tárgyalást tűz ki.Minden kérdésben megállapodtunk levélben.köszönöm


Ha az alperes a második tárgyaláson se jelenik meg akkor a bíron múllik hogy elválasztanak,vagy ki ir másik időpontot.?Levélben mindenben megállapodtunk


Jo napot kívánok meg szeretném kerdezni mi a teendő ukrajnába házasodtunk ossze férjemmel Magyarországon élünk itt csak honosítottunk a házasságunkat van egy 11 hónapos gyerekünk mi a teendo ilyenkor?


A tegnapi nap folyamán a feleségem a 3 és 5 éves gyermekeinkel ismeretlen helyre távozott. Egy levelet hagyott amiben közölte, hogy elköltöztek, ne keressem és a rendőrséggel se próbáljam eltűnt személyként köröztetni mert bejelentette, hogy önként távozott. Meghagyta egy válási közvetítő számát (akivel beszéltem is), hogy rajta keresztül tudok üzenni. Valamint megírta, hogy a gyerekeket nem hozhatom el a bölcsiből és az oviból ( ma be sem vitte őket).
Azt szeretném megkérdezni, hogy jogszerű-e a gyermekeink elvitele és távoltartása.


Tisztelt Jogász Úr!
Kérdésem az volna, hogy “közös jelenleg” a valoperes ügyvedünk. Ugyanakkor kötöttunk egy megallapodas ( gyermekelhelyezes es vagyon megosztas/ kifizetes hitelbol) amit az OTP bank- nal kötöttunk mar csak a ferj nevere, a feleseget kitettük az eddigi hitelből ( haz törlesztese) , a megallapodasokat meg szeretnenk tartani de külön ugyvedre volna szüksegem! A felesegem ( meg) szinten külön kellene ügyvedet fogadnia mert sajnos ha meg is perre lesz szükseg ugy a jelenlegi “közös” ügyved a jogaimat ( mint férj) nem védi.

Válthatok ügyvedet uj hitelszerződessel ami folyamatban van, es jelezve lett a jelenlegi ugyvednel? Mi a teendőm? Mindenkeppen sajat ugyvedet szeretnek, es a hitelt ami innentol sajat nem szeretnem ha megbonyolitana az ugy vagy lehetetlenne tegye.

Köszönöm válaszát!


Üdvözlöm. A házasságkötés előtt volt egy saját lakásom amit a hàzasságkötés után eladtam és vettem helyette egy másik lakást. Most válófélben vagyunk. Remélem ez továbbra is csak az enyém és nem közös szerzeménynek minősül. Köszönöm


Kedves Illetékes!

Válás előtt állok, a keresetet én magam adtam be. Feleségem 7 hónapig hitegetett, közben kiderült, hogy megcsalt és hazudozott, ezért indítottam én az ügyet. Két gyermekünk van, 4,5 és 6,5 évesek.
Jelenleg úgy látom az lenne a legjobb nekik, ha velem maradnának és közben az Anyjukkal annyit talalkozhatnának amennyit meg tudunk oldani.
Van erre egyáltalán esélyem, hogy a gyerekek nálam kerüljenek elhelyezésre?

Üdvözlettel

Szabó István


Jó napot! Olyan kérdésem lenne, h a feleségem erdélyi ìgy esetlegesen több minden megilleti a vállás során? Előre is köszönöm


18 év házasság után sajnos megromlott a házasságom…. A gyerekek természetesen maradnak anyukával ezt én nem vitatom…A fiam 15éves lesz szeptember 10-én , a lányom 9-éves volt július 26.-án… A lakásunk közös néven van 50/50%-ban… Van még rajta kb. 3,5millió forint hitel havi 126ezer forint/hó törlesztővel még három évig kb. A lakás piaci értéke 20milló forint körül van… Én decemberben lesz 15éve hogy egyhuzamban dolgozom műszakvezetőként, átlagosan havi 300ezer forint a jövedelmem… augusztus 24.-ére van időpontunk egy ügyvédnőhöz aki természetesen a nejem ismerőse… Közös „megeggyezésel” szeretne elválni, úgy hogy én az ingatlant otthagyva havi 150ezer forintot fizessek neki „gyerektartás” címén amiből ugye neki még a lakáshitelt is fizetnie kéne… A nejemnek is van természetesen jövedelme ő diplomás ápolónő a kórházban havi 270ezer a jövedelme és mellette van még két másodállása is amiből néha van bevétele néha nincs… A kérdésem a következő lenne.: Ha én otthagyom neki az ingatlant és lemondok a közösen megszerzett vagyonról és az 50%-omról akkor mekkora gyerektartást kell nekem fizetnem, vagy kell e egyáltalán fizetnem bármit is neki, ha én mindenről lemondok az ő javára? Mert ha én belemegyek ebbe a havi 150ezres gyerektartásba akkor én hogyan kezdjek új életet? Segítségüket ,válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.: Egy elkeseredett apuka..


Jó napot kívánok. Egy olyan kérdésel szeretnék magához fordulni hogy a párom ukrán állampolgár én meg magyar állampolgár vagyok és szeretnénk összeházasodni kint ukrajnában hogyan tudnánk házasságot kötni ugy hogy én magyar állampolgár vagyok és ő meg ukrán állampolgár? Ebben szeretném kérni a segitségét előre is köszönöm.


A házasság alatt örökölt ingatlan az közös vagy nem.


A feleségem válni szeretne,én pedig nem,meddig húzhatom törvényes kereteken belül?


Üdv:Férjem francia országban dolgozik,3000 euro a nettója.200 000 ft-t akar adni a két kicsi gyerekre.A fizetésem két m.helyen 130 ezer ft.Örüljek a nagylelkűségének vagy ne?Köszönöm!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
15 éve külön élünk a ferjemtől. 1 nagykorú közös gyermekünk van,aki már külön él.
15 évvel ezelőtt közösen egyeztünk meg abban,hogy gyermekünket én nevelem. Gyermekelhelyezési kérelem nincs. Vagyonmegosztás nincs.
Közös megegyezéssel szeretnénk elválni.
Semmi kötelezettségünk, nincs egymással szemben.
Kérdésem,az hogy hova kell beadnom a válókeresetet,ha ő Szigetcsépen él,és én Pécelen? Milyen iratokat kell mellékelni, mennyibe kerül most az illeték? illetve van e mód arra,hogy online intézzhessük a válást ? Hogy ne kelljen megjelennem a bíróságon?
Köszönöm szépen a segítséget


Üdvözlöm , férjem külföldön él . Közös megegyezéssel válunk. Lehet , hogy nem jön haza a tárgyalásra. Közös vagyon, gyermek nincs . A T. Bíróság elválaszt ebben az esetben is ?Tisztelettel Kiss Mária


Azt szeretném megtudni..Férjem beadta a valopert,Nincs vagyon,se gyerek. De én mivel külföldön élek nemtudok megjelenni a bíróságon.De mondta h szerinte 2 tagyalas lesz..A másodikra se tudok megjelenni. Mi várható?Tudna nekem ebben választ adni?Köszönöm


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 2013-ban elváltam. Külföldön dolgoztam már akkor is és azóta is szezonális munkában. Megállapítottak a fizetésemből illetve minden jövedelmemből 25%-ot, de minimum 100 ezer forint tartás díjat. Ausztriában dolgozok szezonális munkán és itt van 13. illetve 14. havi fizetés is amit mi szezon munkások részarányosan kapunk a szezon utolsó honapjában. Tehát abban a hónapban kétszer kapunk úgymond fizetést. Viszont utána 2 hónap leállás amikor nincs jövedelmem, de a minimum tartasdijat akkor is fizetnem kell. A házasságunkban sok hitelt felhalmoztunk, amik mind az én nevemen voltak, viszont a válási végzésbe nem írtuk bele. Ezeket én fizettem és jelenleg is fizetem. A volt feleségem maradt a lakásban a két gyermekkel akik közül a kisebbik a közös lányunk. Ő a váláskor a végzésben vállalta, hogy a lakhatásért cserébe kifizeti a lakás hitelét. Ezt nem tette meg a lakást elárverezték. Viszont maradt fent tartozás a lakás hitelből. Én fizettem minden hónapban a minimum 100 ezer forint tartasdijat (igaz nem a 25%-ot) néha az árfolyam ingadozás miatt kicsit többet is. A 13., 14. haviból illetve az adóvisszatérítésből nem fizettem mivel csak így tudtam megoldani, hogy azon kétszer két hónapban amikor nincs jövedelmem is tudjam fizetni a tartásdijat, illetve a 13. és 14. havi fizetést a következő havi fizetésemnek tudtam be, csak előbb kaptuk meg mert vége lett a szezonnak. Most a volt feleségem úgy döntött, hogy mivel ezen „külön” juttatásokból nem fizettem eddig, így fizessem ki a lakásból fent maradó tartozást (ezt el is kezdtem fizetni) amit Ő nem tett meg, illetve igényeli tőlem innentől kezdve, hogy ezekből is utaljak. Persze én erre német mondtam, amire Ő bíróságra akarja vinni és azt is megvizsgáltatni, hogy mennyi a fizetésem és a 25%-nak eleget tettem-e. A kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok?
Tisztelettel köszönöm a mielőbbi válaszát!


Szép napot
Feleségem kilépett a kapcsolatból (egy gyermek nála, kettő nálam) minek okán én válnék.A vírus helyzet alatt lehetőséget kínált a bíróság hogy ennyiben közös megegyezéssel válunk,tárgyalás nélkül elválhatunk. Sikerült az ügyvédemnél aláírnunk a beadványt miszerint közös megegyezéssel válunk,amit az ügyvédem be is nyújtott a bíróságra,a feleségem megkaptad a levelet a bíróságtól amiben elméletileg helybehagyhatja, vagy sem az általa is alá írt dokumentumot.
Ő elmondása szerint el sem olvasta, nem reagált rá abban a tudatban hogy ez így rendben,viszont időközben elkeztek tárgyalásokat tartani a bírák, így nekünk is kitűztek egy tárgyalást augusztus 28.-ára,de azt sem tudjuk hogy ez már a bontó lessz e, vagy egyáltalán mi.
Tehát a kérdés ebben az esetben valyon mire számítsak a kijelölt tárgyaláson?
Előre is köszönöm amennyiben válaszol. Tisztelettel Zámbó Gábor


Tisztelt Ügyvéd Asszony / Ügyvéd Úr!

8 évvel ezelőtt váltunk el a volt feleségemmel, két közös, akkor még kiskorú gyermekünk felügyeletének jogát a volt feleségem kapta meg. Rendszeresen fizetem a gyerektartást, soha egyetlen hónapban sem maradtam el az összeg elutalásával, sőt saját döntésemként pár éve megemeltem az elutalt összeget, hogy gyermekeim boldogulását segítsem. Egyik gyermekem azóta felnőtt korú lett és egyetemre jár. Szeretném a gyermektartás ráeső részét mostantól a saját számlájára utalni, míg a jelenleg még kiskorú gyermekemre eső gyermektartási összeget továbbra is a volt feleségem bankszámlájára utalnám.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e bármilyen bejelentési vagy engedélyezési kötelezettségem amelyben jeleznem lenne szükséges ezt a szándékomat vagy minden különösebb engedélyeztetés nélkül megtehetem, hogy az egyetemista gyermekemet közvetlenül támogatom?

Segítségüket előre is köszönöm.


Udv!Valni szeretnek a ferjemtol! Van egy kozos kislanyunk de Nemetorszagban elunk! Helyileg akkor ott kell beadni a valast?


Jó napot.Az lenne a kérdésem hogy a nejmmel közösen vettük a házat ,de az én nevem van így kinek a tulajdona?20éve vagyunk házasok.A másik pedig hogy én kapom az adókedvezményt kérheti e a feleségem.Nincs még bírósági végzés úgyhogy nem fizetek neki semmit.Köszönöm.


Tisztelt Cím!
Az alábbi ügy kapcsán szeretnék jogi tanácsot kérni Öntől, amit előre is köszönök. A feleségemmel 5 éve vagyunk házasok, előtte is 3 évet közös háztartásban éltünk. Gyermekünk nem született, emiatt sajnos megromlott a házasságunk. Időközben vásároltunk egy kis kertes házikót, amiben benne van a saját közös gyűjtésünk, édesanyámtól kapott örökségem, illetve a párom édesanyjától kapott segítség.
A házvásárlás lebonyolítását az anyósom vállalta magára. Ennek az volt a fő oka, hogy Ő eladta az egyik lakását és mivel az ingatlan eladás után fizetendő adó csak másik ingatlan vásárlása esetén mérsékelhető, így a saját nevére vette meg a Mi házunkat, amit aztán odaajándékozott a lányának, szintén azért, hogy ezzel elkerüljük az átírás esetén fizetendő magas költségeket.
Azt szeretném megtudni Öntől, hogy jelenleg mit tehetek annak érdekében, hogy a váláskor a feleségem ne tudjon engem utcára tenni a közösen megszerzett házunkból, ami most az Ő nevén van?
Az alábbiakra gondoltam én, de nem tudom, hogy ezek valamelyike megoldható e jogilag anélkül, hogy milliókat kellene adóban kifizetnünk?
– Létezhet olyan, hogy megegyezünk, és Ő nekem ajándékozza az ingatlan felét? Ennek mi a menete?
– Érdemes lenne utólag egy házassági szerződést írnunk, amiben lefektetjük azt, hogy a ház közös? Ennek mi a menete?
Ha ezek nem kivitelezhetők, akkor mit tehetek ebben az esetben? Előre is nagyon köszönöm a megtisztelő válaszát.
Szép napot kívánok tisztelettel,


Ha a lakás a feleségem nevén van mert házasságunk előtt is az ő tulajdona volt,van e bármilyen mértékben ebből részem, válás esetén.
12-éve vagyunk házasok.
Köszönöm


Feleségemtől válni akarok, volt egy személyi kölcsönöm amit kifizettünk a babaváró kölcsönből. Ezt az összeget kérheti tőlem váláskor??


Tisztelt Hölgyem!Azzal a kèrdèsel fordulok önhöz,hogy felesègem,május óta nem látogatja illetve nem is támogatja gyerekeinket.Az elsö válóperes tárgyalásra nem jelent meg.Igy a bíró elnapolták a tárgyalást.A második tárgyaláson sem jelenik meg akkor elválaszthatnak minket? Köszönöm a válaszát.


Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Szeretném kérdezni hogy vállalnak e Pécsen válóperes kepviseletet férfi részére.
Felesegemmel 15 éve éltünk boldogan mig szeretője nem lett. Azóta válni akar a gyerekeinket el akarja tőlem szakítani ki akar forgatni a saját tulajdonú ingatlanombol.
Tisztelettel


Szeretnék elvállni a feleségemtől minél kevesebb találkozással. kérem segítsenek, hogy tudom ezt megoldani.Az e-mail cimem: jegveled11@gmail.com. Köszönöm. Nedecki Tamás


Üdvözlöm Tisztelt Ügyvéd úr!
Majdnem 16 éve nem élek közös háztartásban,de még egy városban sem a feleségemmel,elszeretnék válni most már. Gyermekeink 43 illetve38 évesek.Mi a teendőm ezek után? Köszönöm a választ.
Üdvözlettel: kormos Győző


Üdvözlöm, talán általános a kérdésem, de nem tudom érdekemes-e ügyvédhez fordulnunk: férjem 4 éve vált el. Közös családi ház és a gyerekek a volt feleségnél maradtak. A házon hitel, a férjem nevére, vállalta, hogy a hitelt a gyerekek nagykorúságáig fizeti- kiváltva ezzel a gyerektartást. A nagyobb gyerek nagykorú lett, A hitel még 5 évig fizetendő lenne, de nézetem szerint a férjemnek, már csak az egyik gyerek után járó összeget kell a hitel törlesztésbe beletennie. A hitel átírására a volt feleséget rávenni nem tudjuk – rendszeres jövedelme van- tanár-, élettársi viszonyban él- a házban- egy jól kereső férfivel. Mivel nem szeretnénk a házat árvereztetni, ezért még fizeti a férjem a törlesztést, de nem akarja ezt még 5 évig megtenni. Mi lenne a megoldás?
Köszönöm
B-V M


A férjem adta be a válópert közös megegyezéssel, a felét én fizettem. Gyerek, vagyon nincs, de még nem szeretnék válni! Ha nem megyek el a válóperre, nélkülem is megtartják, vagy ha elmegyek és ott mondom, hogy meggondoltam magam, akkor is elválasztanak, vagy lesz másik tárgyalás? Meddig lehet halasztatni a válást, és van-e + költség? Előre is köszönöm a válaszát!


Testvérem a szüleink nevén lévő házban él a feleségével és a közös gyerekükkel. Nagyon rossz már a kapcsolatuk, a feleség fizikailag is bántalmazza a testvéremet. A házasságuk alatt a feleség nem dolgozott. Felszólíthatják a szüleink, hogy hagyja el a házat? Válás esetén a bíróság a feleséget feljogosíthatja a lakáshasználatra? Köszönettel


Üdvözlöm!

A kérdésem az lenne hogy mikortól vagyok köteles gyermektartást fizetni. Mivel még nem volt meg a bontóper de nekem el kellett jönnöm a lakásból most is kell-e fizetnem ? Előre is köszönöm válaszát.


Jó napot kívánok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy ugyan házasok voltunk amikor vettük az autót, de az én nevem szerepel a forgalmiban, a volt feleségem bármikor használhatja? A lakás részét sem akarja kifizetni. Sőt a pótkulcs is nála van , nem is adja vissza.


Ferjemmel Magyarorszagon kotottunk hazassagot 2003-ban, de mar evek ota kulfoldon elunk mindketten. utolso kozos lakhelyunk is kulfoldon volt. kerdesem az volna, hogy ha van Magyarorszagon bejelentett allando lakcimunk, akkor megindithatjuk-e a valast Magyarorszagon. koszonom


Üdvözlöm.
Amennyiben külfödre utaztam és nem szeretnék a férjemmel találkozni, beadhatom a házasság felbontási kérelmet online formában?


Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Válás közben vagyunk, feleségem kezdeményezte, én nem kívánom akadályozni. Megállapodtunk mindenben, vagyonközösséget megszüntettük, külön élünk, kiskorú gyermekünk nincs. Az lenne a kérdésem, hogy most amikor megérkezett a bíróságon keresztül a kereset levél, ami tartalmilag rendben van nekem, szükséges-e ellenkeresetet benyújtanom (nem szeretnék) vagy eléséges az hogy majd a tárgyaláson kejelentem, hogy elfogadom a válás feltételeit, hozzájárulok.
Köszönettel


Jo napot kivanok. Megromlot a hazassagunk, igazabol mar eleg regen, de valahogy mindig probalkoztunk rendbe hozni, de csak honapokig megy(ment) . A kerdesem az lenne, hogy ha regota kulfoldon elunk, de Magyarorszagon hazasodtunk akkor a birosagi targyalasok csak Magyarorszagon lehetnek? A masik kerdesem az lenne, hogy van egy kozos autista beuteses kislanyunk akit nagyon szeretnenk mind a ketten. Es hogy mennyi eselyem van, hogy velem maradjon? A felesegem tobszor bantalmazta mar a kislanyt es ezt bizonyitani is tudom, nem mellesleg allando depressio gyotri, tobszor elment tolunk napokra is es itt hagyta a gyerekeket mivel van neki egy nagyobb lanya is. Tobszor duhrohamot kapott mar a felesegem es akkor kepes barmit szetverni, vagy barmiben kart tennis akar meg magaban is. Sokszor es sok psychologusnal volt mar, de nem hozott valtozast, talan meg rosszabb is, es egyaltalan nem ereznem biztonsagban a kislanyunkat melette. Ezeket tudnam bizonyitani is van felszini serules a gyereken es volt mar gyamugyes is nalunk mert jelentettek az ovodaban, de akkor feltem, hogy en is elveszithetem a gyereket es hazudtam. El sem merem neki mondani, hogy a kislanyt magammal szeretnem vinni Magyarorszagra (mert akkor hazamennenk mivel a szuleim tudnanak nekem segiteni felnevelni a kislanyt, mert allando felugyeletet igenyel) mert felek, hogy velem vagy foleg a kislannyal tenne valami meggondolatlansagot.
Koszonom elore is a valaszukat.
Tisztelettel :Laszlo


Jó napot. Beadtam a válópert meg is volt az első tárgyalás nincs közös vagyonunk se ingó se ingóság. Ajelenlegi párommal szeretnénk hitelt felvenni hogy lakást tudjunk venni. A kérdésem az lenne hogy még nem mondták ki a válást így is lenne köze a feleségemnek az ingatlanhoz? Köszönöm szépen várom mielöbbi válaszát Ügyvéd Úr.


27 év házasság után nemrég kiderült, hogy a férjem megcsal. Felmerült bennem a válás lehetősége, de tisztán szeretnék látni néhány kérdésben: mindent a házasságunk alatt szereztünk, gyönyörű szép lakás, luxusautók, és több száz milliós egyéni vállalkozás, ami a férjem nevén van, én viszont alkalmazottként dolgozom benne, mint mérlegképes könyvelő. A fizikai munkán kívül minden szellemi munkát én végzek. Válás esetén hogy történik a vagyon megosztása, és mi a válás menete?


Tisztelt Cím!
Szeretnék feltenni egy kérdést.
Számít, hogy az apa nem a saját bankszámlájáról utalja a bíróság által megítélt tartásdíjat? Az apának nincs bankszámlája, ezért meghatalmazásával más kezdeményezi az átutalást. A közleményben fel van tüntetve „apa neve, gyermek neve, gyermektartásdíj”. Az anyuka így nem akarja elfogadni. Azt mondta, minden alkalommal vissza fogja utalni az összeget és annak díját is felszámítja. Fizetetlennek tekintheti így a bíróság a tartásdíjat?
Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Ügyvéd!
Körülbelül 2 éve elváltam, a gyerekek nálam vannak elhelyezve, külön megállapodásban egyeztünk meg arról, hogy a gyerekekkel kapcsolatos költségeket közösen viseljük. Családi pótlékot én kapom, adójóváírást én veszem igénybe. Korábbi ingatlan eladásra került ám abból nem azt kaptam ami járt volna. Sokkal kevesebbet. Utólag tudok-e visszamenőlegesen pénzt követelni? Korábban azt gondoltam, hogy havi szinten fontosabb, hogy jó legyen a viszonyunk és fizesse a részét a volt férjem, ám sajnos nem érte meg, hogy így állapodtunk meg. Előre is köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel, Cserna Barbara


Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz:Magy. országon dolgozott a Fiam, mikor elvált, a bíróság által meghatározott összeget utalja, illetve magától több összeget. Ő fizeti a sok hitelt is, mert a volt párja nem dolgozik. Pár hónapja külföldön kapott munkát. Kérdésem:A volt feleség kérhet a gy. tartás emelését? Ha ki vinni magához láthatásra, elegendő ha az országot mondja meg, v pontos cí kell? Nálam van a Fiam a gyerekekkel 2hetente 6éve már. Előre is köszönöm válaszát! Üdv. Gyöngyi


A ferjemmel Amerikaban Elunk Es el szeretnenk kozos megegyezessel valni magyarorszagon hazasodtunk , de nem
Tudunk jelent lenni a targyalason van egy kiskoru gyermekunk
Lehetseges a valas ha valaki kozeli hozzatartozoq kepviselq minket magyarorszagon ? Koszonom


Meu marido e eu estamos casados ​​há cerca de 7 anos. Estávamos felizes e casados ​​e com dois filhos. No mês passado, agora eu comecei a perceber algum comportamento estranho dele e, algumas semanas depois, descobri que meu marido estava vendo alguém. Ele começou a voltar para casa tarde do trabalho, quase não se importa mais comigo ou com as crianças. Às vezes, sai e nem volta para casa por cerca de 2-3 dias. Fiz tudo o que pude para corrigir esse problema, mas tudo foi em vão. Fiquei muito preocupado e precisava de ajuda. Enquanto navegava pela Internet, um dia me deparei com um site que sugeria que o Dr. Igbinovia poderia ajudar a resolver problemas conjugais, restaurar relacionamentos quebrados e então eu senti que deveria experimentá-lo, então entrei em contato com ele e ele fez um feitiço para mim apenas dois dias meu marido veio até mim e pediu desculpas pelos erros que ele cometeu e promete nunca mais fazê-lo desde então, tudo tem voltou ao normal. Eu e minha família estamos vivendo felizes novamente. Tudo graças ao Dr. Igbinovia. Se você precisar de um lançador de feitiços que possa lançar um feitiço que realmente funcione, sugiro que você o contate. Ele não irá decepcioná-lo. Este é o seu e-mail: doctorigbinovia93 @ gmail . com ou WhatsApp / viber + 234 8144480786 não aceita nada e será retirado de você


A férjemmel teljesen elhidegültünk egymástól,hisz nem kedves és nem ér hozzám.Válni viszont nem akar.Azt mondja,elmehetek de a „vagyonából” nem kapok semmit.1991-től együtt vagyunk,házasságot 2002-ben kötöttünk,a lányaink 23 és 18 évesek.A kisebbik most fog egyetemre menni. Van bármilyen esély rá,hogy kisemmizzen?


Tisztelt Cím!

Szeretnék érdeklődni hogy mik lehetnek a következményei egy csok-os válásnak?Amit tudni kell mi egy úgy nevezett mozaik család vagyunk, a páromnak 2 gyermeke van az első házasságából ill. van egy közös gyermekünk, erre vettük fel a 10+10 milliót 2016-ban!A háztartásunk fenntartása az én jövedelmemből történik!Mivel a válás lehetősége az utóbbi időben felmerült ezért szeretnék, egyenlőre tájékozódási szinten értesülni egy esetleges válás következményeiről!

Tisztelettel: Markó Róbert


Jó napot kívánok!
Kérdésem röviden:
házasságkötés előtt volt egy telkem, rajta egy épülő házzal. Élettársi vagyonközösséget alakítottunk, melynek során az 1/4 részét a páromnak ajándékoztam. Később házasságot kötöttünk, az ingatlanra fölvettünk hitelt, amit 1 évig én fizettem.
Megszűnt a munkahelyem és a végkielégítésemből kifizettük a fennmaradó hiteltartozást és az ingatlan 1/2 -12 arányban közös tulajdon lett. Ha elválunk, mire számíthatok? Illetve milyen módon lehet rendezni az adott anyagi helyzetet ( nem szeretném, hogy 1/2 -1/2 arányban kelljen megosztani azt, amit tulajdonképpen 100%-ban én szereztem).
Köszönöm válaszukat


Tisztelt Ügyvéd úr!

Soproni Zoltán vagyok, jelenleg folyamatban van a válóperem. A tartásdíj megállapítását a bíróságtól kértem, minden egyébben megegyeztünk, a megegyezést be is adta az ügyvédje a bíróságnak.

Feleségem azt mondta a minap, hogy amennyiben a tartásdíjban nem egyezünk meg, a bíróság feltárja az váláshoz vezető okokat, meghallgatás lesz és nem csak a beadott kereseti igazolást, jövedelmet, költségeket nézi. Erről én nem tudtam, és azt szeretném Öntől kérdezni, hogy ez valóban így van-e.

A másik kérdés, hogy Csehországban élünk, de magyar bíróságot választottunk a bontóper lefolytatására. Most azt kéri, hogy erről egy nyilatkozatot írjak alá. Ezt aláírhatom?

Köszöntettel
Soproni Zoltán


El lehet e válni úgy, hogy ne kelljen megjelenni egy tárgyaláson se. Illetve, hogy csak papíron lehessen intézni a válást, közös megegyezéssel lenne, és nincs kis korú gyermek sem. Nem szeretnénk megjelenni a bíróságon, alá szeretnénk csak írni a papírok.


Kimondták a válást. Fellebezzési idő már április 16-án letelt. Érdeklödnék, ha még nem kaptam semmit kb. mikorra jöhet a levél, hogy fellebeztek-e vagy sem?Jogerőre lépett-e?


Tisztelt Cím!
A feleségem elköltözött a gyermekkel albérletbe, a családi ház 1/2 1/2 arányban van. Hitel maradt még fent (Fundamenta), mely mindegyikünk részére köttetett. A házat úgy vettük, hogy szüleim egy lakásukat eladták, és ez a pénz került be az új ház megvételekor. A szerződés tartalmazza is. 17 millióból 11 millió. Autót tavaly vettünk újat abból is maradt fent hitel, de az én nevem van. A problémát még bonyolítja, hogy egy folyószámlánk van. Így, hogy elköltözött a ház kié lehet illetve az autó.


Üdvözlöm!
A lakásba amiben a 2 kiskorú gyermekemmel élek, tavaly januárban költöztünk be, 2017 ben vásároltuk, az exférjem nem lakott itt, csak a felújításban segédkezett, tulajdon része 50 % nekem is 50 %.

A bíróságon kizárólagos használati jogom lett, ellenérték fizetése nélkül.

2018 júliusától én fizetem a lakás hitelét, rezsijét.
1 évet fizettük ezt közösen, 2017 jún.-2018- júniuásig.
Most az exférjem elszeretné adni, én nem.
Azért szeretné eladni, hogy az újdonsült feleségével és 1 közös gyermekükkel (továbbá a feleségnek van még 3 gyermek) eltudjanak költözni az albérletből.

Én nem tudnék új lakást egyedül venni, ennek az 50 %-os árából, nem szeretném feladni a gyermekeim nyugalmas, biztonságos életét.
Mondtam hogy nem kell gyerektartást fizetnie, de erről hallani sem akar. A lakást én egyedül rendeztem be, én vásároltam meg a kanáltól a mosógépig mindent.

A tulajdon részét nem tudom kifizetni, de hozzáteszem hogy a lakáshitelt 20 évre vettük fel, amiből eddig csak a kamatot fizettem vissza, hátra van még 7.5 millió, 8.5 millió hitelt vettünk fel.

Nem tudom, hogy van-e félni valóm hogy eltudja -e adni felőlünk a házat? Úgy hogy pereskedünk és a bíróság azt mondja mindenképpen el kell adni, mert neki az nem jó ha nem fizet gyerektartást és egymást pedig nem tudjuk kifizetni.
Van egy SNI-s kisfiúnk ráadásul aki körül én intézek minden fejlesztést, vizsgálatot stb, ezért másik munkahelyet sem tudok váltani több fizetés miatt, mert így is 1 évig kerestem olyan helyet ami rugalmas és „egyedülálló anyuka barát”.
Köszönöm a válaszát.


Hello! Szeretnem megtudni, hogy hol kell erdeklodni h van-e ellenem valasi per kezdemenyezve. A III. keruletben kotottunk hazassagot de Csepelen elunk, ott van az otthonunk.
Koszonom a valaszat!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Jelenleg Amerikaban tatrózkodom. Van egy érvényben lévö házasságom Magyarorszagon. Sajnos lehetetlen a haza utazásom. Adott esetben van e rá bármilyen lehetöség felbontani a házasságot úgy hogy nem tudok haza utazni? Koszonom a választ!


Tisztel Ügyvéd úr/hölgy.
Segítségre lenne szükségem a kérdéseim megválaszolásában. 5 éve mentem férjhez,kapcsolatunk megromlott,bántalmazott testileg,lelkileg. Most el szeretnék költözni,de ő nem hajlandó ebben részt venni anyagilag,másképp nem tudom megoldani. Mit tudok tenni,ilyen esetben. Milyen nyomtatványt tudnék beadni a bíróságra? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:


Üdvözlöm! Az érdekelne hogy ha feleségem,itthagyja minden este a 10éves kislányomat,és lelép a szeretőjéhez,a közös lakásunkból! Én vagyok a gyerekel,ezt videóra veszem,én fözök rá stb! Ezt ö jogilag megteheti? Vagy ezt esetleg rendőrségnek,családsegitőnek ha jelentem lesz e belöle rám nézve pozitiv jelentösége a dolognak! Köszönöm válaszát!


Jelenleg még házasságban élek párommal, 2 közös gyermekünk van. Házasságunk alatt – 3 évvel ezelőtt – vásároltunk közös lakóingatlant melynek a tulajdoni aránya 99% saját rész, míg 1 % a páromé. Házasságkötés előtt külön vagyonnal egyikünk sem rendelkezett. Az ügyletben én adósként a párom adóstársként, míg egy rokonom kezesként vett részt. Ugyanakkor a hitelképesség elbírálásánál a bank csak az én és a rokonom jövedelmét vette alapul (mivel ez is elegendő volt a hitelbírálathoz) , a párom jövedelmét nem vették figyelembe. Az ingatlan vételára a következő módon tevődött össze: 14,4 mFt jelzáloghitel, 1,35 mFt CSOK, 2,25 mFt saját erő. Így a teljes vételár 18 mFt volt. A beköltözést követő időszakban közösen felújitottuk az ingatlant (kb 3 mFt értékben költöttünk rá együttesen). Igy az ingatlan aktuális értéke – figyelembe véve a pici viszonyokra is – 35 mFt. Sajnos a viszonyunk megromlott és úgy fest válásra kerül sor. Természetesen a gyermekek érdekeit maximálisan szem előtt tartva szeretnénk megegyezni és a vagyont megosztani, ezzel elejét veni egy hosszadalmasabb pereskedésnek. Úgy érzem e téren mindketten nyitottak vagyunk a megegyezésre. Előzetesen egyeztetve a párommal én maradnék a gyerekekkel a házban és szeretném átválalni a hitelt (mivel kizárólag az én és rokonom jövedelme alapján állapította meg a bank a fizetőképességemet így ez csupán formalitás lesz, a bank részéről ennek nincs akadálya) és kifizetni a páromat.
Ez után a bevezető után az lenne a kérdésem, hogy a fentiekre tekintettel mekkora összeget kellene fizetnem? Én úgy gondoltam, hogy az ingatlan aktuális értékéből a hátralévő hitel tőkerészét és a kamatait is le kellene vonni (ez jelenleg összesen kb 24 mFt), mivel azt én fizetem meg. És az így kapott összeg felét fizetném ki a páromnak. Ugyanis azt gondolom, hogy ha a futamidő végéig mindketten bentmaradnánk a hitelben és folyamatosan törlesztenénk akkor a kamatok őt is ugyan úgy terhelnék tovább. Ez a gondolatmenet működhet? (A párom szerint csak a tőkét vonjuk le az ingatlan értékéből és az így kapott összeget felezzük el) Ez esetben viszont nem tudnám őt kifizetni, ugyanis ekkora összeggel nem rendelkezek és felelősségteljesen gondolkodva további kölcsönt nem szeretnék felvenni.
Válaszát előre is köszönöm!


Tiszteletem!
Érdeklődnék hogy 2020-ban a gyermek alapszükségletei összegben mennyi egy gyermekre /hónap?
Köszönettel


Jó napot!
A kérdésem a következő. 18 éve vagyunk házasok. A ház amiben lakunk, közösen építettük. A feleségem szülei vették a telket, még házasság kötés előtt, az építési engedély is csak az ő nevére készült. 2003- ban tudtunk beköltözni. Minden az ő nevén van. A lakhatási engedélyt már házasságunk idelye alatt kaptuk meg. Házasságunk előtt eggyütt éltünk kb 6-7 évet. Ha úgy alakúlna, hogy el válunk, milyen részem lenne ebből az ingatlanból?
Köszönöm ha válaszolnak.


Lehetséges az hogy ha nem tudok a gyerekekre vigyázni amikor az anyjuk szeretné, babysitert hív aminek a költséget teljes egészben rám akarja terhelni?


Jó napot kívánok ügyvéd úr!

Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy milyen lehetőség van jelen pillanatban a válásra.
Én és férjem Németországba élünk, de elszeretnenk kozos megegyezéssel válni. Nincs gyerek, nincs közös vagyon. Van olyanra lehetőség, hogy én felkérem önt, hogy teljes egészében otthon az első lépésről kezdve az utolsóig meghatalmazással a válásban tud segíteni? ( hogy például nem is kell hazautaznunk)
Van ilyen lehetőség?
Köszönöm a választ.
Tiszteletet :
Melinda Kútvölgyi


4 éve vagyunk házasok nekem házassag elöt volt egy öröklakasom.Férlyemnek is de ö házasságunk alatt ezt eladta.Vett egy másikat de már közös pénzböl mivel közösháztartásba élünk. Kétdésem ez az ingatlan amit a házasság alatt vett közös e.


Jó napot kivanok en most jottwm vissza francia országból es albérletben vagyunk parommal es 2 es fel éves kislanynal ami nem az enyém most született fiam 1 hetes és Nem szeretnék mar vele lenni fiamat vinnęm edesanyamhoz ez egy önkormányzati ház jelenleg miskolcon vagyunk de edesanyamhoz mennenk makóra ez hogyan lehetséges ? Köszönöm szépen


Jó Napot kívánok!
5 éve váltam el, külföldön dolgozom, jelenleg 280€ gyerektartást fizetek volt feleségemnek, Az új házasságomból születettek Ikerlányaim, akik extrém koraszülöttek. A volt feleségem ennek ellenére több tartásdíjat követel, illetőleg nem hajlandó megegyezni alacsonyabb összegben. Nettó kerestem 1700€/hó. Ha bírósághoz fordulok, a javamra döntene a bíróság?Extrém koraszülött ikreim fejlesztésre szorulnak, melynek vannak költségei.


Tisztelt ügyvéd úr.
Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. 17 év házasság után kapcsolatunk a nejemmel megromlott ezért már 7 éve külön élünk igazolhatóan. 1 kiskorú közös gyermekünk van akit én nevelek.A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnék elválni tőle hogy a válási illetéket ő vagy esetlegesen illeték mentesen tudjam beadni én a válási keresetet.
Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: Szőke Imre


A férjem és én kettős allampolgarok vagyunk , amerikai és magyar. Az USA-ban élünk már 10 éve . Nemrég vettünk egy lakást Pesten, ami az én nevemen van. Korábban soha nem laktunk Magyarországon mert én Kárpátaljai vagyok , ő meg amerikai . Most A férjem úgy döntött , hogy inkább Magyarországon adja be a valópert ( egy barátja segítségével) hogy elkerülje a vagyonmegosztast. De én nem lakom ott csak most szereztem tudomást a tervéről. Lehetséges hogy elvalasztanak minket anélkül hogy én láttam volna a válókeresetet ? Nagyon hálás lennék bármilyen információért! Koszonom a választ!

Üdvözletem!
A házasságunkból két gyermek született.A feledégem a házasságunk alatt lakást bérel ahol sexuális szolgáltatásokat végzett.már 2016 ban beakartam adni a válóoert mikor kiderült várandós a második gyerekkel. Próbáltam lenyelni a békát..nehezen ment.Az utóbbi idöben újra nagyon feszült volt .szire szóra megsertödött és haza költözött az anyjához a gyerekeimmel
Most február 16 án is. Kétnappal késöbb a házuk elött elkaptam egy kocsiban csokolozott egy férfival..Mennyi esélyem van a két gyermeket kimenteni ebből? Fiu 5 éves a kislány 2.5.
Köszönettel reménykedéssel várom válaszukat


Válni szeretnék. A feleségem egy fillért nem hozott és nem keresett a 30 éves házasságunk alatt. A két fiúnk felnőtt korú, egyetemi tanulmányait is én fedezem. Házasságunk után egy kisebb vagyont szedtem össze. Pontosan 18 éve megszakadt az életközösségünk, nem beszélünk egy szót sem egymással, annak ellenére, hogy a szülői házamban egy fedél alatt lakunk. Nem mos rám, nem főz rám, nem otthon eszem, csak bevásárolok nekik, fizetem a rezsit és pénzzel ellátom őket,.Ez így megy 17 éve, ágytól-asztaltól külön válva, a hűtőre mágnesezett táblákra írja le, hogy mire kéri a pénzt. Válás esetén így is minden vagyonomnak a fele az övé lenne? Köszönöm!
Szíves válaszát a következő email címre szeretném kérni:
megujulokalapitvanya@gmail.com


Egy kis technikai segítségre lenne szükségem,hogy merre és hogyan indítsam a teendőket.

Megpróbálom röviden,nagy vázlatokban,de érthtetően leírni.
2005-ben nősültem, született három gyermek (2005,2006,2013).
2017-ben házasságunk hírtelen kisiklott. (Pro-kontra: sok munka-kevés a családdal,stb, egy keresetből voltunk+a három gyermek után járó anyasági)
Házasságunk három éve „párcserével” vége lett. Gyermekekért mindent megtettem,ami a lehetőségeimhez mérten meg tudtam teremteni. Mind mind albérletben.
Közben az exnek jöttek-mentek a párjelöltek (2 hosszabb kapcsolata volt).
Engem mindíg „vitt” magával az albérletbe,amit sikerült kivenni. Az egyikben elbukott/elbuktak,ott nemfizetés miatt a tulaj visszatartotta az ingóságaink (néhányat ki tudtunk menekíteni). Itt kezdés minden nulláról. Az akkori párjával találtak egy újabb albérletet,amit kivettek. Itt viszont szétmentek,mivel az exem nem tudta fizetni ezt,megkért a gyermekeink miatt költözzek oda (itt volt 2 hó 3hét távol a gyermekeimtől,csak hétvégi „apuka” voltam a munkám miatt).
Mivel itt is felgyült egy kis (tényleg kicsi) hátralék,amit már nem tudtam kifizetni,azonnaliban kiraktak minket. Vésztartalék hely,anyósomékhoz költöztünk 1 hónapra. Találtunk egy albérletet,amihez kölcsönt kapott az exfeleségem,rám hivatkozva,hogy dolgozok,vissza tudom fizetni. (Megkapta). Vissza nem kellett fizetni,mert párkapcsolatot létesített eme emberrel. Új albérlet,örültünk,mert ez már biztos,gyermekek biztonságban.
Megvetetett mindent,extrát is,ami kellett,amit visszafogott az egyik albérlet tulaja.
Jelen esetben,az albérlet miatt a gyt-t 105e Huf-ban állapodtunk meg.így mindíg ki van fizetve. De,itt a tulajunk szept. végén jelezte,hogy el szeretné adni az ingatlant,mert vállalkozásuk miatt.
Én tudok e,harcba szállni a gyermekeimért (ellennevelés folyik ellenem),ha találok egy albérletet,ahova biztonságban el tudom helyezni gyermekeim. (Örökségem van egy ingatlanhányad,ami majd eladásra lesz ítélve,mint építési telek).
Jelen állapotban az albérletet én fizetem (tulajnak szla-ra téve a pénz,most már a rezsi is,mert szept-ig elcsúsztak a rezsiszámlákkal az exemék),+rezsi, + gyermekek étkeztetése az iskolában,stb. Iskolában a tanárok engem látnak,velem tartják a személyes kommunikációt.
Tudom,sok sok kérdés felmerül(het),mert a válási határozat exemnek ítélte a gyermekeket,közös felügyelettel.
Az lenne a kérdésem: merre induljak,hogy ne legyenek gyermekeim ilyen fajta rizikónak kitéve.
2020.02.26-án egy,számomra előre megtervezett, családi vita alakult ki,melynek mindhárom gyermekünk kényszerű tanúja volt,és egy kívülálló. Tettlehességig fajult a dolog,nekem 8 napon belüli sérülések keletkeztek, és úgy állítják be,én vagyok a támadó.
Itt,a vita,a tartásdíjról (csökkentés), majd az ex által vádolt dolgok miatt estek nekem. Gyermekek eltiltása,stb. Most is már nagyon minimális,és akkor is valaki ott van környezetükben,hogy mit mondanak.
Kérhetek e újra pert, és osztott elhelyezést. (Ezt a családsegítőben említette fennhangon),maradna a közös felügyeleti jog.
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
K


Tisztelt Hölgyem, Uram!

Feleségemmel megromlóban van házasságunk. Bár még nem tartunk a válásnál, de egy házassági tanácsadó programnál igen.
1 gyermekünk van, korábbi kapcsolatokból nincs gyermek.
Az ingatlan a kiskorú gyermekünk tulajdonában van, egyedüli holtig tartó haszonélvezője vagyok. Egy esetleges válásnál a bíróság figyelembe veszi e, hogy a gyermek tulajdonában van az ingatlan és emellett kötelezheti e az anyát, hogy a gyerek továbbra is itt lakjon ha az ingatlan és a környéken az infrastruktúra megfelelő és az ingatlan megfelel két család életvitelszerű tartózkodására.

köszönettel


Tisztelt ügyvédek.Szeretnék érdeklődni, hogy a Házasság előtt /24éve örökölt és ajándékozot telken/egyedűl épitett házamat közös vagyonak számit e vagy se
Köszönettel


A válás előkészítésén gondolkozom, mivel bár szeretem a feleségem, de olyan dolgokat tett, amit már nem tudok tovább elviselni, a folytatásától eltántorítani nem tudom. Egyik fontos ilyen tette, a megcsalás (kiskorúval kezdett viszonyt, ami elvileg nagykorú korban „ért be”; vannak kétségeim, de jogilag már határmezsgye a kérdéses kor, az erkölcs meg nem jogi kategória sajnos). E megcsalást a közeljövőben olyan alkalom fogja pluszban lehetővé tenni, hogy a gyerekek miatt az iskolaszünetet „megosztva” visszük és így alkalma fog nyílni a leginkább engem undorítóra is akár. Arra, hogy a saját lakásomban folytassák le a dolgot. Mit tehetek ennek megakadályozására, van-e értelme tettenérést megoldani (tulajdonképpen megoldható, de a gyerekekre gyakorolt hatása miatt csak akkor folyamodnék erre, ha van felhasználható súlya (pl. gyerek elhelyezés, vagyon megosztás esetén; t.i. a lakás 3/4-e az enyém, még esküvő előtti vétel. Ezt belengette, hogy elperli tőlem, ha nem fizetem ki…)

Esetleges tettenérés esetén a lakásból kit és milyen súllyal tudok kitiltani, ha egyáltalán?


Tisztelt Cím!

Azután szeretnék érdeklődni ha a fiam (alperes) nem jelenik meg az első tárgyaláson (külföldön dolgozik és nem engedik el azon a napon amikor a tárgyalás ki van tűzve). Gyermekük nincs, vagyonelosztás megtörtént köztük, nincs senkinek sem egymás felé követelése. A tárgyalást igy is lefolytatják, vagy új tárgyalást tűznek ki.

Mielőbbi válaszukat megköszönve. (Válaszuk nagyon sűrgös lenne 2 hét múlva lenne a tárgyalás).
Tisztelettel
Éva


tisztelt ugyved ur/no azzal a kedessel fordulok onhoz , hogy a felesegem elment a harom gyermekunkel . az elmondas szerint o be adta a valokeresetet, de mar egy honapja hogy elmentek es be adta a keresetet es meg semmi nem tortent, es a gyerekeimet nem lathatom , meg telefonon se engedi csak ritkan hogy beszeljek veluk. mit tehetek ilyen esetben ? be adhatok en is egy keresetet a birosaghoz, vagy forduljak a gyamugyhoz? valaszat elore is koszonom


Tisztelt ugyved Ur/Holgy.
2016 Julius 01 napjatol kezdodo joghatalyal gyeremekenkent a felperes reszere a mindenkori jovedelemem 12.5 – 12.5 % -anak megfelelo merteku de legalabb £250 – £250
alap osszegu gyermek tartasban egyeztunk meg az ex -nejemmel a birosagon.

Ez annak alapjan tortent, hogy Angliaban dolgoztam- dolgozom, viszont 2020 Juliusaban tervezem Magyarorszagra valo koltozesem.
Mivel volt nejem haza koltozott kb. 2-3 eve ezert nagyon ritkan talalkozom gyermekeimmel igy okafogyotta valt az angliai elet.
Haza koltozesem utan Magyarorszagi berbol valoszinutlennek tartom, hogy a havi 2 x £250 -os osszeget tovabbra is tudom biztositani,
ugyanakkor a jovedelmem 25%-at termeszetesen hajlando vagyok megfizetni.

Kerdeseim:
A fenti egyezseggel elkotelezhettem magam a 2 x £250 megfizetesere amig a gyermekek nagykoruva vallnak?
Valaszthatom a praktikusabb es eletszeru jovedelmem 25% -a nak megfizetese lehetoseget?
Kozos megegyezesen mulik?
Erdeklodom milyen lehetosegeim vannak?

Tisztelettel.


Tisztelt ugyved Ur/Holgy.
2016 Julius 01 napjatol kezdodo joghatalyal gyeremekenkent a felperes reszere a mindenkori jovedelemem 12.5 – 12.5 % -anak megfelelo merteku de legalabb £250 – £250
alap osszegu gyermek tartasban egyeztunk meg az ex -nejemmel a birosagon.

Ez annak alapjan tortent, hogy Angliaban dolgoztam- dolgozom, viszont 2020 Juliusaban tervezem Magyarorszagra valo koltozesem.
Mivel volt nejem haza koltozott 2/3 eve gyermekeimmel ezert nagyon ritkan talalkozom gyermekeimmel igy okafogyotta valt az angliai elet.
A fenti hatarozat / egyeszeg alapjan valoszinutlen, hogy a havi 2 x £250 -os osszeget tovabbra is tudom biztositani, ugyanakkor a jovedelmem 25%-at termeszetesen hajlando vagyok megfizetni.

Kerdesem:
A fenti egyezseggel elkotelezhettem magam a 2 x £250 megfizetesere amig a gyermekek nagykoruva vallnak?
Valaszthatom a praktikusabb es eletszeru jovedelmem 25% -a nak megfizetese lehetoseget?
Kozos megegyezesen mulik?
Erdeklodom milyen lehetosegeim vannak?

Tisztelettel.


Tisztelt Ügyvéd Úr/ Asszony!

Férjemmel 3 év után a válás mellett döntöttünk. Már másfél hónapja nem élek vele. Szeretnék érdeklődni mire számíthatok a válás során?
Ő úgy gondolja eljottem és ennyi, nem tartozik nekem semmivel. A lakás az ő nevén van még házasságunk előtt vásárolta. Az első bejelentenivalója az volt, hogy levettem a spórolt pénzét a számlájáról nehogy adnia kelljen (amit azért tudott felretenni mert jóformán az én fizetésemből éltünk)az elején úgy gondoltam, hogy nem tartok igényt semmire legyen már vége, azonban nem fogom hagyni magam.
Ha közösen adjuk be a válást fel kell tüntetni, hogy ki mit ad a másiknak?
Bár erre sok esélyt nem látok.

Köszönettel!
Noémi


Hány évet különélés szükséges ahoz hogy a válópert beadhassam?


Válás három gyerekkel, lakás hitellel, szeretném a közös felügyeletet,a férjem nem szeretné mondván akkor minden papír miatt meg kellene keresnie és nem szeretne sűrűn találkozni velem, szeretne az ingatlanban maradni a gyerekekkel,2006-ban vettünk fel lakashitelt két meglévő gyerek fél szocpollal, utána még jött két gyermek és utánuk is felvettük a szocpolt,azért három gyermeket írtam,mert a legidősebb már 21elmut.Anyosomek segítettek a hitel felvetelben,ezáltal 2/8-ad az én részem (gondolván fiúkat bebiztositsak ,Én jelenleg a sok veszteség miatt (halál anya,apa) egyenlőre Pschiologus segítségét kértem életvezetési és gyász feldolgozása miatt,február 14-re kaptam időpontot, tehát szeretnénk közös nevezőre jutni, ebben kérném tanácsát


Üdvözlöm azal a kérdéssel fordulok önhöz eltartasi szerződést kötöttem édes apámal meg a mamamal közben sajnos meghaltak így nevemre került a ház mikor eltartasi szerződést kötöttem márt házas voltam de csak az én nevem szerepelt kérdésem válás során feleségemnek jár a házból vagy nem válaszát előre is köszönöm


Menyem a felperes, közös megegyezéssel adta be a válókeresetet.Gyerek, vagyon,nincs. Menyem már megkapta az idézést a fiam még nem. Köteles-e megjelenni a tárgyaláson mint alperes. Válaszát előre is köszönöm.


Tisztelt Ügyvédnő,

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy volt egy ingatlanom amit kaptam szüleimtől ajándékba (x millió).

Utána megismerkedtem feleségemmel, fél évre rá összeköltöztünk, 3 évre rá összeházasodtunk.
Aztán vettünk egy kis házat, én beletettem ezt az ingatlant, eladtam és ez volt az önrész a házhoz 63%.
A fennmaradót fundamenta hitelből fizettük.
13 évre vettük fel.
Ebből eltelt 3 év, és sajnos most válunk.

Kérdésem:
Ha eladjuk a házat, én kivehetem azonnal a 63%-omat, és a fennmaradó részből kell kifizessük az összes hitelünket a bank fele, és ha utána marad azt felezzük?

vagy
Eladjuk a házat, és rögtön vissza kell fizetni az összes hitelt, és a megmaradt pénzt kell elosztani 63% – 37% -ban??

Az a probléma hogy nagyon nem mindegy mert az első esetben ha jól számolunk feleségemnek marad 3 millió,
másik esetben meg 7.

Melyik az igaz? hogyan kell számolni?
A különvagyonom sérül ha egyből nem emelhetem le a 63% különvagyonomat nem?

Előre is köszönöm a válaszát,

Üdvözlettel,
Deák András


Üdvözlöm! Feleségem 25százalék gyerektartást követel. Közös önkormányzati lakásban lakunk,amit együtt bérelünk! A gyerek teljes felügyeletét szeretné! Kérdésem hogy mire számithatok? Én nem szeretnék válni, szeretem a gyermekem, a lakásból sem szeretnék kimenni, mivel közösen szereztük! Mire számithatok férj ként a biróságon! Köszönöm válaszát!


Válni készülünk, van egy családi ház abban maradnék én, és szeretnék hitelre venni egy lakást a páromnak, amit én fizetnék. Én vagyok hitelképes. Működőképes az elgondolás?


Tiszteletem,
a kitűzött 1. tárgyalás dátuma megegyezik egy régen ( még a perlevél beadása előtti ) megvett repjegy és út dátumával és mint főperes nem jelenek meg , a biróság akkor is dönthet úgy hogy semmis a perlevelem ? Azaz újból be kellesz adni
?


Házasságunk megromlott férjem elhagyott! Válni szeretnék de ő tudta nélkül is beadhatom? Az ő nevén van egy autó amit házasság alatt vettünk 1000euróért! Nem akarja felét kifizetni mi a teendőm?


Közös megegyezéssel akarunk válni.
Kell vagyonmegosztási nyilatkozat.
A gyerektartást is közös megegyezés, ezt be kell îrni a válási nyomtatványra?


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Valofelben vagyok, 2gyermekkel (5,6 evesek) 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok a hazban, amit szuletesuk utan vettunk es allami tamogatas nelkul. A kerdesem az, hogy a gyereknek milyen reszben jar bar mi is…, oket mi ileeti ebbol…?
Valaszat elore is koszonom..
Tisztelettel…..


Érdeklődni szeretnék, hogy 7 év házasság után, feleségem elviheti e tőlem 150 km re a közös gyerekünket azért hogy egy teljesen idegen városban egy másik HÖLGYEL együtt nevelhessék kisfiamat.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel B B


Tisztelt ügyvéd úr !
Válás mellett döntöttünk 32 év után. Férjem meg kívánja tartani jelzáloggal terhelt közös ingatlant, hitelt adóstárs bevonásával át akarja vállalni. 19 éves a fiunk, vele önkormányzati lakásba kényszerülök( ha kapok ). Követelhetem -e ha értékbecslővel felértékeltetem a házat, a megállapított házérték és a jelenlegi jelzáloghitel közötti árkülönbség felét ? Várom válaszát Üdvözlettel Bay Krisztina


Tisztelt Ügyvéd úr!
Szándékomban áll elválni a férjemtől 6 év házasság – abból 4 év együttélés – után főleg elhidegülés indok miatt – részéről bántalmazás is történt több esetben ami sajnos nem bizonyítható, mivel feljelentés nem történt. Férjem külföldi állampolgár tartózkodási engedéllyel, saját fizetéssel. Az ingatlan amiben élünk és minden ami benne található már a tulajdonomban volt mikor ő az országba érkezett és megkezdtük az együtt élést. Az első években önálló keresettel nem rendelkezett, a segítségemre szorult. Gyerekünk nem született. Ő nem akar válni, mert válás esetén nem kapja meg az itt tartózkodáshoz szükséges további engedélyt. Válás esetén származhat-e vagyoni hátrányom és legrosszabb esetben mennyi ideig húzódhat ez a procedúra.
Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel!


Magyar allampolgar vagyok, születesem ota magyar bejelentett lakcimmel, de 2014 ota van nemet is.
2017.07.22-en Ukrajnaban hazasodtam, ukran felesegem van. 2017 novembereben ö az elözö hazassagabol szarmazo ket gyerekkel hozzam költözött Nemetorszagba. Iden 2019 aprilis 28 ota külön elünk. A hazassag hazai anyakönyveztetese nemreg jött meg. Amennyiben lehetseges szeretnek Magyarorszagon valni. A felesegem nem akar elvalni. Lehetseges a valast Magyarorszagon intezni?


3 éve különélek férjemtől. Hitelre vàsàroltam autót, a hitelt csak én fizetem. Ha beadom a vàlàst kié marad az autó? Külön vagyonnak szàmít? Köszönöm a vàlaszt.


Két apasági perem volt,majd kb. 18-23 évig fizettem gyerektartást. a törvény szerint hány évig kérhető az apaság felülvizsgálata? kérhetnék-e most jogi segítséget? köszönettel! Tandory Sándor


Milyen mòdon kell elindítani az egyoldalù vàlàs menetét,ha a màsik fél ezt nem akarja ,nem egyezik bele?


Házasság közben kötöttem eltartasi szerződést a mamamal és édesapámmal a házért cserébe valók a feleségétől így jár neki is a nevem van az eltartasi szerződés köszönöm valaszat


A különvagyon részét képező, mindennapi életvitelt szolgáló tárgyak tizenöt évi házassági együttélés után közös vagyonná válnak! Ez vonatkozik az ingatlanokra is?


Tisztelt ügyvéd úr/-úrhölgy!

Ítélheti a bíróság az anyának a gyerekeket, ha nincs rendszeres jövedelme, pedig munkaképes lenne?

Megromlott feleségemmel a házasságunk, elköltöztem a közös (50-50%) lakásunkból, ahol 3 közös gyermekünkkel (9,12,14 évesek) él. Az asszonynak nincs munkahelye, ill. rendszeres jövedelme. Jelenleg én tartom el őket.
Kérdésem, hogy ha elindítom a válást, mire számíthatok a gyerekek elhelyezését illetőleg? Ítélheti a gyerekek felügyeletét a bíróság az anyának, ha nincs jövedelme? (Az asszony munkaképes lenne, csak szerinte annyira sok feladat van a 3 gyerekkel, hogy amellett esélytelen arra, hogy munkahelyet találjon – szerintem pedig a nehéz természete és az otthon töltött 14 év miatt, ill. mert nem is igazán akar…)
A válás kapcsán „asszonytartást” ítélhetnek neki?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:


Jó Napot!

Válni szeretnénk. A férjem szír állampolgàr én pedig magyar.Dubajban hàzasodtunk és itt is élünk de házasságunk regisztrálva van Magyarországon. Van egy 2 éves kislányunk.

Érdeklődni szeretnék,hogy beadhatom-e a bontókeresetet Magyarországon úgy,hogy nem tartózkodom az országban? (Képviseltetném magam ügyvéddel).Kislányunk magyar állampolgár.

Köszönöm a segítségét


Jó napot kívánok!
Most fogok elválni 1 gyermekem van.Olyan kérdésem lenne ,hogy a ház amibe 14 évig laktunk( A férjem ott lakik) apósom nevén van.így jár e valami válás után. A választ előre is köszönöm: Üdvözlettel: Földváryné M.Móni


Tisztelt Cím!

2001- ben esküdtem meg.
2 gyermekem született. Velük kapcsolatban ,mindenben meg tudtunk egyezni. Az édesanyjuknál maradnak. Gyermektartás 50.000.- Ft., láthatás megoldott.
Közös megegyezéssel szeretnék elválni, de feltételnek szabta párom, hogy mindenről mondjak le! A házassági időnk alatt, a nevemre semmi nem került. Ő örökölt egy házat, amit teljes körűen felújítottunk. Több autót vásároltunk. Mindketten jól fizető állással rendelkezünk. Közös számlánk nincs, viszont az én keresetemet éltük fel. Kérésemre, a közös vagyonból nem tud kifizetni!
Kérdésem:
Mi az, ami engem megillet 18 év házasság után? Meddig érdemes szembeszállnom vele?

( Az ő családja nagyon tehetős! És nagy a befolyásolásuk a bíróságon is!
Nekem nincs tehetős hátterem….
A gyermekeimet semmiért nem hagyom…de, így ellehetetleníti az életem!)


Tisztelt ugyved no/ur! 2012ben aposom segitsegevel hazat vasaroltunk (osszehazasodva).22M Ft-rol papirt is irva, hogy felesegem vagyona. Bar ugyved nem volt jelen. 2017ben +10M haszonnal ertekesitettuk, es 10+10M CSOK-al epitkeztunk. A telek aposom cegenek a neven volt, igy papiron o volt az epitteto. Mindent kifizettunk hivatalosan. 45M Ft-ert keszult el. A telek 10M Ft volt. Ezutan az aposomek etkezojeben elemdugtak egy papirt, miszerint ha elmennek, nincs anyagi kovetelesem. Felesegem mondta nyugodtan irjam ala, hogy megnyugodjanak. Biztam benne. UGYVED ES RESZEMROL TANU NEM VOLT JELEN! Most harom gyerekkel a felesegem akar valni egy masik ferfival osszekoltozni. Hiaba kertem beszeljuk meg, nem hajlando a racionalis gondolkodasra. Hazunkat ertekesitve, visszafizetve a CSOK-ot, kb 75 M Ft-ra szamitunk. O ugy gondolja vinne 60M Ft-ot, en kapnek 15M Ft-ot. Neztem az ingatlan arakat, 25M-ert sem kapok olyan lakast ahol melto korulmenyek kozott fogadhatnam gyermekeimet. Mindenkepp valtott elhelyezest szeretnek, igy azonos kornyeken veve ingatlant, Iskolaba jaras miatt is. Gyermekeink 2,5 , 5 es 7 evesek. Koszonom, hogy elolvasta levelem. Brada Zoltan


Kedves Ügyvédnő!
Gyermektartásdíj emelése ügyében a volt férjem nem nyújtott be semmit a bíróságra a keresetlevelem kézhezvételétől számított 45 napon belül.
Milyen további lehetőségei vannak az alperesnek (volt férjemnek), ha a továbbiakban mégis vitatná a keresetet?
Kérhet-e valamiféle halasztást arra hivatkozva, hogy pl.: egy hétig táppénzen volt?
Ha a 45 napos határidőn belül tényleg nem nyújtott be semmit, abban az esetben is lesz tárgyalás? Ha igen, akkor ott még vitathatja a keresetet?
Válaszát köszönöm!


Házasságon élőt ajándékba kaptam portált házak házasságot kötöttek született két gyermekünk megromlott a házasságunk elköltöztek a házából fizetem tartásdíjat de eltelt 25 év most szeretnék válni és az elköltözött ingatlanon visza kapni beköltözni mi a te endom koszonettel


Tisztelt Ügyvéd Úr/Asszony!

Feleségemmel (felperes) közös megegyezéssel, ügyvéd által hitelesített megállapodással nyújtottuk be a váláshoz szükséges papírokat. Én az alperes vagyok. Jelenleg még nem kaptunk visszajelzést az illetékes bíróságtól a tárgyalással kapcsolatban.

Kérdésem az lenne, hogy az eljárás során van-e lehetőségem a megállapodásból és a közös megegyezésből visszalépni. Az eljárás mely szakaszában/szakaszaiban, milyen módon tehetem meg, illetve van-e indoklási kötelességem? (Ha igen, akkor az ok az, hogy a megállapodáshoz képest többet szeretném látni a két gyermekem, minden más továbbra is tartható).

Köszönöm, ha válaszukkal segítenek a mérlegelésben.

Tisztelettel: M.


Tiszteletem!
A nejem nem lakik otthon,csak néha jön haza. Ideiglenes lakcíme is van a szeretőjénél. A lakás közös,de az én nevemen van minden. Két kiskorú gyerekkel maradtam. Megtehetem,hogy nem engedem be?? Köszönöm válaszát előre is.
Sándor


Telefonon kérhetnék jogi segítséget a konzultációs dij átutalásával,mert külföldön élek.Magyarországon volt a válás ,Németországban élünk, mely törvényeket kell betartanunk hiszen teljesen ellentmond egymásnak a két ország törvénye?


Az lenne a kérdésem hogy elválunk párommal. És azzal fenyegetőzik hogy majd csak 5 percekre láthatom a kislányomat az ő felügyelete mellet. Ezt megteheti??


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy férfi ismerősöm kérdését, problémáját írnám le.
12 éve elvált a feleségétől. A házassága alatt vett a feleségének egy autót, amit a feleség nem vitt el váláskor. Az autó a volt feleség nevén van. Most, 12 év után perli a volt feleség a volf férjet és 2 millió forintot követel tőle az autóért cserében. Az autót továbbra sem kívánja elvinni, viszont az ismerősömnek sem kell, de el sem tudja adni, hiszen nem a nevén van. A bíró első körben meg is itélte a volt feleségnek a 2 millió gorintot. A kérdés,hogy 12 év után hogy nem évül el ez a követelés, illetve milyen jogi, törvényi alapon kellene 2 millió forintot fizetni az ismerősömnek ebben a helyzetben?
Válaszát előre is köszönöm.
Erzsébet


Tiszteletem!!
Rövid kérdésem az lenne, ha a nejem elköltözik egy másik emberhez, ott hagyva a két kiskorú gyereket velem lakáshitel ill.rezsi költséggel együtt, ilyen esetben mit lehet tenni? Ahová költözött, oda már bejelentkezett ideiglenesen. A ház közös, de minden a nevemen van. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Hegedűs Sándor


Tiszteletem!!
Rövid kérdésem az lenne, ha a nejem elköltözik egy másik emberhez, ott hagyva a két kiskorú gyereket velem lakáshitel ill.rezsi költséggel együtt, ilyen esetben mit lehet tenni? Ahová költözött, oda már bejelentkezett ideigleneeen. A ház közös, de minden a nevemen van. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Hegedűs Sándor


Mi lesz ha 3 szor se megyek le a tárgyalásra igy is le zárják a pert vagy folytatodik. Szükséges nekem is ott lenem. Nem mondják ki a válást nélkülem.


Válni szeretnek de a felesegem erőszakosan ragaszkodik hozzam és bosszúból és haszon szerzesbol nem szeretne elválni, megromlott a kapcsolatunk elég régen de ő betegesen ragaszkodik hozzam mi közben nekem 3eve nyílt boldog kapcsolatom van amit ő is tudd az első pillanatol. mit tegyek ? Nem szeretném ha e miatt megromlana a mostani kapcsolatom


15 éves kislány, aki nem teljesíti kötelességét. Elment otthonról egy fiúval albérletbe és iskolába sem jár. Gyámhatóság is közbelépett. Köteles vagyok fizetni a gyerek után az anyjának? Vagy a gyereknek kellene? Viszont nem asszisztálnék a léha életmódjához. Mit lehet ilyenkor tenni? Csökkenteni felügyelet alá helyezni?


Magyarországon kötöttem házasságot német férjemmel fél éve.Amerikában kapott állást ahová én is követtem hivatalos vízummal.Ő dogozik én nem kapok munkát feketén pedig nem merek miatta elhelyezkedni,Emiatt sokat veszekedünk.Sokat mondja menj haza.Én itthon munkahelyet,pénzt feláldoztam.Minden nélkül hazazavarhat,


Tisztelt Asszonyom!
A feleségem 37 év házasság után beadta a válókeresetet. Cukorbeteg vagyok és egy éve külön élek. A nyugdíjam minimális, nem tudok utazgatni. Köteles vagyok-e részt venni a tárgyaláson? Hogyan tudom kikerülni a személyes megjelenést?

Várom válaszát! Üdv. Szabó Péter


Üdvözlöm.
Valoperes ügy. Én mint alperes nem jelenek meg. Ilyen esetben mi lesz a következménye a meg nem jelenésemnek? Felelősségre vonhatnak, büntetést szabhatnak ki?


Tisztelt Ügyvéd Úr!

Érdeklődni szeretnék hogy benyujtottam a vállási papirokat 2019.májusában megvolt a perfelvétel békités nem történt meg és jövő héten lenne a 2. tárgylás mivel a gyerektartásban nem tudtunk megegyezni. Én kettős állampolgár vagyok (román magyar) és arra gondoltam hogy visszavonnám a mygarországi per beadványt és Romániában kérelmezném a vállást. Van erre lehetőség? érdemes lenne ezzel foglalkozni?

Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelettel:

Varga Tas


Magyar allampolgar vagyok, elefantcsontparton kotottem hazassagot, elefantcsontparton allampolgarral. Spanyolorszagban eltunk kozosen ket gyerek szuletett.
2017 ota kulonelunk, en masik orszagban, o gyerekekkel spanyolorszagban. Probaltam valni spanyol birosagon,ahol elutasitottak a kerelmem, mivel naluk a hazassag nincs regisztralva. Tehat marad magyarorszag vagy elefantcsontpart. Az afrikai viszonyokat nezve, inkabb jobb magyarorszagon valni.
Kapcsolatom nincs veluk.
Hogy tudnek elvalni mihamarabb?
Koszonom


Üdvözlöm!
Feleségem válni akar, de mivel nincs keresete csak a feszültséget kelti.
A gyerekek 11 és 7 éves.
Válni szeretnék a feleségemtől mert elhidegültünk egymástól és semmit nem hajlandó meg beszélni velem.
Mivel évek óta én dolgozom egyedül őcsak a pénzt szórja mert beosztani nem tudja. Ki alakult nála egy pszhiés probléma az elmúlt időszakban ami odáig fajult hogy eleinte csak követték bár mere ment kerékpározni. Később már kamerák voltak mindenütt majd a gyerekeket dronok követték szerinte. Miután bejelentette hogy válni akar megcsalás ürügyén kapott egy pánik rohamot. Ki hívta a rendőrséget hogy kamerák vannak a házban. Mivel fulladt mentőt hívtam rá. Haza jött a kórházból és nem tudott belépni a házba mert fulladt. Mint kiderült szerinte a kamerátol. Öcsémnél töltötte az éjszakát és csak délután hozták haza. Elmondta hogy valaki szét akár szedni minket és egy olyan kamerán keresztül kínozza fulladással amit nem látunk. Ő is csak érzi mikor be van kapcsolva. Az nap éjszaka végighalgattam amint egy nem létező személlyel veszekszik. Ki vágta az internet kábelt a falból és az internet kártyát is megsemmisítette. A gyerekeket fehérneműben kezdte el fürdeni a kamerák miatt. Később ezt egy rossz pillanatban rá kiabaltam, azóta tagadja a kamera létezését! A betegséget nem ismeri be azt mondja mi vagyunk betegek. Azóta is fehérneműben fürdik. És takaró alatt öltözik át. Féltem a gyerekeket. Fiam aspenger szindrómás. Én úgy látom hogy nála ilyen állapotban a gyerekek nem maradhatnak. Önkormányzati házat béreleka feleségem teljesen be zárkózott aki segítene azt elüldozte maga melől. Senki segítséget nem hajlandó elfogadni. Beszélni nem beszél róla mindenkit kizár az életéből. Ha szükséges a sógorom biztosít helyet ha szükséges a gyerekeknek és nekem. Se az ő családja se az én családom nem áll ki mögötte. Engem támogat mind kettő. Az lenne a kérdésem meg tudom e gyerekek fölött a gyamságot. Illetve mit tudok tenni hogy a gyerekek biztonságban legyenek.


Fiam 5 éve házas, 10 éve élnek együtt, most válnak, egy 5 éves gyermek van. 2016-ig az általam megvásárolt, kétlakásos házban laktunk, melynek 1/2 tulajdoni hányadát a fiamnak ajándékoztam. Erre azonban Ő még vett fel 5 millió kölcsönt. 3 évvel ezelőtt a menyem azt állította a fiamnak, hogy el kell adni a házat, mert én nem tudom fizetni a hitelemet és a rezsit. Ez természetesen nem volt igaz, de csak nem rég derült ki. A menyem meggyőzte a gyermekemet, hogy a külön vásárolt háznak az 1/2-ed tulajdoni hányadát ráírassa, holott ő egyetlen fillért sem fizetett. A közös házat 29.5 millióért adtuk el, ennek a fele fedezte a új házat, pontosabban ebből az értékből a bank levonta a még hátralévő hitelt, és új hitelt kapott. Így 11 millió volt a hitel levonása után és 7 milliót vett fel újra, a 18 millióért vett házra. A menyem többnyire nem dolgozott, megismerkedésükkor még középiskolába járt, aztán bejuttattam az egyetemre, majd szült. A gyerek 1 éves kora után kezdett néhány órát dolgozni egy kávézóba, potom pénzért, de miután a fiam jól keres ez nem volt probléma. A gyerek viszont igen, csak a fiam látta el, kevesebb idő maradt a feleségre, amiért az elhagyta. Így most a 18 millióért vásárolt, és a feleség szülei által kölcsönadott 6 millióból részben felújított házért 107 milliónak az arányos részét követeli. A hölgy áprilisban vetetett a fiammal egy 13 milliós kis sorházat és elköltözött. Ezért a fiam kiváltva a 7 milliós hitelt felvett 20 milliót. A „közös” ingatlant a Bank ingatlanosa 58 millióra értékelte . Az elkészített vagyonmegosztásban az szerepelt, hogy az 58 millióból 21 milliót kap az asszony, a vásárolt házon kívül a fiamnak még 8 milliót kell decemberig kifizessen a feleség szüleinek a a felújításra adott kölcsöre. Ezt először aláírta, majd vissza akarta vonni az aláírást azzal, hogy a fiam 4/10 részét a háznak ajándékozás formájában írassa át a közös gyerekre, a másik két gyereket pedig zárja ki előre az örökségből. Ebbe természetesen a fiam nem ment bele, azóta megy a huzavona. Most talál a feleség egy ügyvédet, aki mindenféle ellenőrzés nélkül 107 millióra tagsálta azt a házat, aminek a földszinti része van csak kész, még ott is vannak befejezni valók. Az emelet nincs kész, még szerkezetkészre se. Az ingatlan négyzetméterébe beszámolták a pincét és a padlást is, és hát a ház még külsőleg sincs kész, nincs bepucolva, festve, a szigetelés is csak félig van. Az udvar – ami meglehetősen kicsi – építési területnek tűnik. Az üdvéje viszont perrel fenyeget. elnézést, hogy ennyit írtam és köszönöm, ha elolvasták. Üdvözlettel: Kiss Kálmánné


Tisztelt Iroda,

Apasági per elkerüléséről és peren kívüli megegyezés módjáról, menetéről, buktatóiról és lehetséges megoldásairól szeretnék érdeklődni és a megállapodáshoz ügyvédet fogadni, tanácsot és érdekképviseletet kérni.
Üdvözlettel: Varga G. András


Tisztelt Ügyvéd Urak/Hölgyek!

2010-ben bíróság határozat alapján gyermektartásdíjat fizetek, a fizetésem 20%-át. A munkáltatóm vonja az összeget a fizetésemből. Idén sikerült megegyeznem a gyermekem anyjával, hogy ezt az összeget fixáljuk, erről a gyermektartásdíj módosításról egyezséget is írtunk amelyet két tanúval írattunk alá. A kérdésem az lenne, hogy mi a következő lépés? Hogyan, milyen formában kell ezt a változást bejelentenem a munkáltatómnál? Kell-e bíróságra mennünk? Ha igen akkor milyen nyomtatványt kell beadni?

Segítségüket és válaszukat előre is köszönöm!

Köszönettel:
Farkas Gábor


2011-ben volt feleségem kezdeményezésére elváltunk. A válás
napjára kötöttünk egy írásos Megállapodás/szerződést a
vagyonmegosztásról mértékéről az Ő ügyvédje
ellenjegyzésével, amit a válóperes Bírói Határozat is nevesít.

A Megállapodás ide vonatkozó pontjai:

3. Peres felek rögzítik, hogy az életközösségük alatt szerzett
vagyonukat a következők szerint kívánják megosztani:
a … város XXX/B/6 hrsz. alatt felvett és az alperes
tulajdonaként nyilvántartott ingatlan a felperes tulajdonába kerül
át a XXX/B/28 hrsz. alatt felvett tárolóval együtt.

A …város XXXhrsz. alatt peres felek közös tulajdonaként
nyilvántartott ingatlan az alperes kizárólagos tulajdonába kerül,
azzal, hogy az építési engedély tervdokumentáció alaprajzán 4.
számmal jelölt kb. 24m2 nagyságú üzlethelyiség holtig tartó
haszonélvezeti joga felperest illeti meg.

„5. A peres felek tudomásul veszik, hogy jelen megállapodás képezi
az alapját, egy az ingatlan nyilvántartási bejegyzésre is alkalmas
szerződésnek, melyet a felek jogi képviselői a per befejezését
követően készítenek el.
6. Peres felek kifejezetten megerősítik, hogy jelen szerződés
alapján készült szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt
fognak aláírni, azzal, hogy mindkét fél viseli saját
költségét.”

Kettő hónap különélés után a volt feleségem többszöri
síró, könyörgő kezdeményezésére (és nem mellesleg az akkor 11
éves fiam miatt) visszaköltöztem a korábban együtt lakott
kizárólagos tulajdonomba, és a megállapodás a fiók mélyére
került.
A visszaköltözést követően annyiban éltünk közös kasszán,
hogy mindent én fizettem. Rezsi, ingatlanadók, gépjárművek. 10
éve nem is tudom pontosan, hogy a volt feleségem mennyit keres. Egy
fillért nem tett Ő a közös kasszába a keresetéből.
2018 júniusában bejelentkezett egy vevő a XXX/B/6hrsz-u. ingatlanra
piaci ár felett. Az ingatlant volt feleségem egyező akaratával,
személyes jelenlétével ügyvéd jelenlétében készpénzben
értékesítettem.
Az okiratot készítő ügyvéd a szerződés megkötésekor külön
rákérdezett, hogy kizárólagos tulajdonként, vagy közös
vagyonként értékesítem-e. Volt feleségem a vevők, az ügyvéd, a
fiam, és az én jelenlétemben közösen nyilatkoztuk, hogy
kizárólagos vagyonként értékesítem az ingatlant és a hozzá
tartozó tárolót.
A vételár ellenértékét készpénzben az okiratot készítő
ügyvéd előtt volt feleségemmel leszámoltuk és átvettem.
A pénzt otthon tároltuk (már átköltöztünk egy ideiglenesen,
raktárból átalakított szükséglakásba az 1/2-1/2 tulajdonú
ingatlanunkba). Ott egy szerkezetkész családi házunk van amit még
a válás előtt kezdtünk el építeni, és a lakás árából
kívántam befejezni. A korábbi építési engedélyek lejártak, és
több hónapja folyik az újraaktualizálása a
tervdokumentációnak.
Ebben az idegtépő állapotban volt feleségem úgy döntött, hogy
Ő még élni akar, és nem akar építkezni a készpénzben otthon
tárolt eladott lakás árát kilopva a házból, számomra
elérhetetlen, ismeretlen helyre vitte.
Egy nap könyörgés után (hogy hozza vissza a pénzt), ami
sikertelen volt, kénytelen voltam feljelentést tenni a rendőrségen
ismeretlen tettes ellen. A kiérkező helyszínelők előtt elismerte,
hogy Ő vitte el a pénzt de nem kívánja vissza adni mert úgy
gondolja, hogy az az övé.
A redőrségi helyszínelés közben volt feleségem összecsomagolt
és a rendőrök jelenlétében el is költözött.
A most 19 éves fiam velem maradt (most kezdi az egyetemet nappali
tagozaton).
Szóbeli rendőrségi tájékoztatás szerint volt feleségem aznap
éjszaka a pénzt bevitte a rendőrségre, de másnap vissza is kapta.
Engem a feljelentőt nem is értesítettek a fejleményekről, azt
mondták majd fogok kapni egy határozatot róla, hogy miért
döntöttek így.

Most térnék a kérdésemre.
Volt feleségem a teljes, lakásból származó vagyon kizárólagos
eltulajdonítása mellett, mindenből kéri a felét az közös
ingatlantulajdonunkból.
A leírtak tükrében tudom-e a 2011-es megállapodás/szerződést
érvényesíttetni az eredeti tartalomnak megfelelően az idézett
1/2-1/2 tulajdonú ingatlan tekintetében?

Köszönöm a választ!


2011-ben volt feleségem kezdeményezésére elváltunk. A válás
napjára kötöttünk egy írásos Megállapodás/szerződést a
vagyonmegosztásról mértékéről az Ő ügyvédje
ellenjegyzésével, amit a válóperes Bírói Határozat is nevesít.

A Megállapodás ide vonatkozó pontjai:

3. Peres felek rögzítik, hogy az életközösségük alatt szerzett
vagyonukat a következők szerint kívánják megosztani:
a … város XXX/B/6 hrsz. alatt felvett és az alperes
tulajdonaként nyilvántartott ingatlan a felperes tulajdonába kerül
át a XXX/B/28 hrsz. alatt felvett tárolóval együtt.

A …város XXXhrsz. alatt peres felek közös tulajdonaként
nyilvántartott ingatlan az alperes kizárólagos tulajdonába kerül,
azzal, hogy az építési engedély tervdokumentáció alaprajzán 4.
számmal jelölt kb. 24m2 nagyságú üzlethelyiség holtig tartó
haszonélvezeti joga felperest illeti meg.

„5. A peres felek tudomásul veszik, hogy jelen megállapodás képezi
az alapját, egy az ingatlan nyilvántartási bejegyzésre is alkalmas
szerződésnek, melyet a felek jogi képviselői a per befejezését
követően készítenek el.
6. Peres felek kifejezetten megerősítik, hogy jelen szerződés
alapján készült szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt
fognak aláírni, azzal, hogy mindkét fél viseli saját
költségét.”

Kettő hónap különélés után a volt feleségem többszöri
síró, könyörgő kezdeményezésére (és nem mellesleg az akkor 11
éves fiam miatt) visszaköltöztem a korábban együtt lakott
kizárólagos tulajdonomba, és a megállapodás a fiók mélyére
került.
A visszaköltözést követően annyiban éltünk közös kasszán,
hogy mindent én fizettem. Rezsi, ingatlanadók, gépjárművek. 10
éve nem is tudom pontosan, hogy a volt feleségem mennyit keres. Egy
fillért nem tett Ő a közös kasszába a keresetéből.
2018 júniusában bejelentkezett egy vevő a XXX/B/6hrsz-u. ingatlanra
piaci ár felett. Az ingatlant volt feleségem egyező akaratával,
személyes jelenlétével ügyvéd jelenlétében készpénzben
értékesítettem.
Az okiratot készítő ügyvéd a szerződés megkötésekor külön
rákérdezett, hogy kizárólagos tulajdonként, vagy közös
vagyonként értékesítem-e. Volt feleségem a vevők, az ügyvéd, a
fiam, és az én jelenlétemben közösen nyilatkoztuk, hogy
kizárólagos vagyonként értékesítem az ingatlant és a hozzá
tartozó tárolót.
A vételár ellenértékét készpénzben az okiratot készítő
ügyvéd előtt volt feleségemmel leszámoltuk és átvettem.
A pénzt otthon tároltuk (már átköltöztünk egy ideiglenesen,
raktárból átalakított szükséglakásba az 1/2-1/2 tulajdonú
ingatlanunkba). Ott egy szerkezetkész családi házunk van amit még
a válás előtt kezdtünk el építeni, és a lakás árából
kívántam befejezni. A korábbi építési engedélyek lejártak, és
több hónapja folyik az újraaktualizálása a
tervdokumentációnak.
Ebben az idegtépő állapotban volt feleségem úgy döntött, hogy
Ő még élni akar, és nem akar építkezni a készpénzben otthon
tárolt eladott lakás árát kilopva a házból, számomra
elérhetetlen, ismeretlen helyre vitte.
Egy nap könyörgés után (hogy hozza vissza a pénzt), ami
sikertelen volt, kénytelen voltam feljelentést tenni a rendőrségen
ismeretlen tettes ellen. A kiérkező helyszínelők előtt elismerte,
hogy Ő vitte el a pénzt de nem kívánja vissza adni mert úgy
gondolja, hogy az az övé.
A redőrségi helyszínelés közben volt feleségem összecsomagolt
és a rendőrök jelenlétében el is költözött.
A most 19 éves fiam velem maradt (most kezdi az egyetemet nappali
tagozaton).
Szóbeli rendőrségi tájékoztatás szerint volt feleségem aznap
éjszaka a pénzt bevitte a rendőrségre, de másnap vissza is kapta.
Engem a feljelentőt nem is értesítettek a fejleményekről, azt
mondták majd fogok kapni egy határozatot róla, hogy miért
döntöttek így.

Most térnék a kérdésemre.
Volt feleségem a teljes, lakásból származó vagyon kizárólagos
eltulajdonítása mellett, mindenből kéri a felét az közös
ingatlantulajdonunkból.
A leírtak tükrében tudom-e a 2011-es megállapodás/szerződést
érvényesíttetni az eredeti tartalomnak megfelelően az idézett
1/2-1/2 tulajdonú ingatlan tekintetében?

Köszönöm a választ!


Tisztelt Ügyvédnő!

Októberben lesz a tárgyalás a felperes én vagyok az alperes szerintem át sem vette a bíróságtól kapott levelet mely a tárgyalás időpontja,nincs közös gyermekünk sem pedig ingatlanunk,közös adósság igen,de engem már az sem érdekel,többször esélyt adtam ,de nem sikerült .Több,mint 3 éve külön élünk.Az lenne a kérdésem van esélyem arra,hogy az első tárgyalásnál kimondják a válást?
Köszönöm a válaszát


Üdvözlöm!

Tavaly szeptember 7-én adtam be a bíróságra a válási kérelmem, befizettem a 30ezer Ft-ot, és csak ez év januárjában kezdtek vele foglalkozni.Akkor kértek még 25ezret az ügygondnoknak,aki a másik felet képviselte,és utána postázzák az értesítőt Algériába. Azt mondták, arabul… De magyar nyelven ment.De az alperes a közös ismerősünkön keresztül felvette velem a kapcsolatot, így már tudta, mi a tartalom,és postafordultával megküldte a járásbíróság felé a válaszát, melyben egyértelműen leírta, egyetért a válással.Ez februári történet.Május 22-én volt egy tárgyalás,a bírónő kimondta a válást.Majd erről a papírt június 19-én kaptam kézhez,melyben az is állt,hogy innen kezdve 15 napon belül, amennyiben nem érkezik fellebbezés,jogerőre emelkedik.Algériába is 3-4 napon belül ott a hivatalos levél, nyilván,ugyanarra a címre küldték, ahová az előzőt is,és közben nem kapott a bíróság értesítést egy esetleges címváltozásról,az mellett, hogy az alperes tisztában volt azzal, az ügy még nem záródott le.Én július elején érdeklődtem a bíróságon,hogy érkezett -e fellebbezés. Azt válaszolták, hogy nem, az ügygondnok is természetesen átvette és onnan számítva 15 napon belül nem volt fellebbezés. És a jogerőre emelkedésről fogják küldeni a határozatot, de csak később, mivel kezdődött a nyári leállás, ami Aug.20-ig tartott. Most ismét megkerestem a bíróságot ezzel kapcsolatosan és azt a választ adták, hogy a bírónő már elkészült vele,csak még várnak,mert nem kaptak visszaigazolást arról, hogy az alperes átvette volna az ítéletet és egyelőre várják a választ vagy, hogy ha az nem lesz,valamennyi időnek el kell telnie és utána kapok papírt,hogy végre elvált vagyok.De az ügyintéző nem tudott válaszolni arra,hogy ez mennyi idő lehet,mert, mint mondta,ő nem jogász. (…)

Szeretném kérni a segítségüket ezzel kapcsolatban, hogyan oldható meg mielőbb az akadály elhárítása !

Tisztelettel!


Üdvözlöm! Tavaly szeptember 7-én adtam be a bíróságra a válási kérelmem, befizettem a 30ezer Ft-ot, és csak ez év januárjában kezdtek vele foglalkozni.Akkor kértek még 25ezret az ügygondnoknak(mert az ex algériai és nem kapott vízumot, azt mondták, hogy attól még, hogy házasok vagyunk, nem elegendő ok ez arra, hogy idejöhessen…így sosem tudtunk együtt élni , stb.) ,aki a másik felet képviselte,és utána postázzák az értesítőt Algériába. Azt mondták, arabul… De magyar nyelven ment. Az alperes a közös ismerősünkön keresztül felvette velem a kapcsolatot, így már tudta, mi a tartalom,és postafordultával megküldte az esztergomi járásbíróság felé a válaszát, melyben egyértelműen leírta, egyetért a válással.Ez februári történet.Május 22-én volt egy tárgyalás,a bírónő, dr. Ivanov Márta kimondta a válást.Majd erről a papírt június 19-én kaptam kézhez,melyben az is állt,hogy innen kezdve 15 napon belül, amennyiben nem érkezik fellebbezés,jogerőre emelkedik.Algériába is 3-4 napon belül ott a hivatalos levél, nyilván,ugyanarra a címre küldték, ahová az előzőt is,és közben nem kapott a bíróság értesítést egy esetleges címváltozásról,az mellett, hogy az alperes tisztában volt azzal, az ügy még nem záródott le.Én július elején érdeklődtem a bíróságon,hogy érkezett -e fellebbezés. Azt válaszolták, hogy nem, az ügygondnok is természetesen átvette és onnan számítva 15 napon belül nem volt fellebbezés. És a jogerőre emelkedésről fogják küldeni a határozatot, de csak később, mivel kezdődött a nyári leállás, ami Aug.20-ig tartott. Most ismét megkerestem a bíróságot ezzel kapcsolatosan és azt a választ adták, hogy a bírónő már elkészült vele,csak még várnak,mert nem kaptak visszaigazolást arról, hogy az alperes átvette volna az ítéletet és egyelőre várják a választ vagy, hogy ha az nem lesz,valamennyi időnek el kell telnie és utána kapok papírt,hogy végre elvált vagyok.De az ügyintéző nem tudott válaszolni arra,hogy ez mennyi idő lehet,mert, mint mondta,ő nem jogász. (…) Szeretnék választ és egyben segítséget kapni, hogyan lehet mielőbb lezárni ezt az ügyet!

Tisztelettel:
Kókai Melinda


Tisztelt ugyvedno/ur!
Ferjemnek jar a lakasom fele, bar edesanyam adta el a lakasat es vett belole ket kisebbet 27 evvel ezelott. Az egyikben a ferjemmel eltunk, es kettonk nevere kerult a lakas. Jar a ferjemnek a lakas fele csak azert mert vasarlas utan kertonk nevere lett iratva? Akkor is jar ha a kettonk nevere iratott lakas edesanyam vagyonabol szarmazik?
Ferjem 2 eve az anyjanal el, de meg hivatalosan nem valtunk el. Anyosom eladta a lakasat, vett egy kisebbet abban el a ferjemmel es a fennmarado osszeget a ferjemnek adta. Mint fekesegnek, a valaskor nekem jar e az anyosom eladott lakasa utan fennmaradt penz osszegbol?
En erre igenyt nem tartanek de a ferjem igenyt tart az edesanyam altal biztositott lakas felere. Ezert erdekel h akkor anyosom vagyonabol jar e nekem.
Koszonettel: Szanto Gabriella


Beadtam a váláshoz szükséges papírt. Viszont az alperest(feleség) nem tuni merre lakik. Amit kitudtam nagy nehezen deríteni,hogy időközben felvette ujbol a lánykori nevét,ezt megtehette e még válás előtt.Ilyen esetben kimondják e a válást megjelenése nélkül és ez mikorra várható? Előre is köszönöm válaszát.


T.Ügyvéd úr! Kb 3-4 éve külföldön élő magyar állampolgárok vagyunk,gyermekeink is Olaszországban születtek.Magyarországon kötöttünk házasságot.Hol tudok válókeresetet benyújtani?Mindenképpen Magyarországon kell,vagy megtehetem Olaszországban is?Ha én kint szeretnék élni a gyermekeimmel továbbra is,mik a lehetőségeim?Válaszát előre is köszönöm!


Üdvözlöm
Szeretném megtudni, hogy érvényes lenne a válásom
A férjem Sydney-ben él a mai napig, ott éltünk együtt amíg én haza nem költöztem 2016 júniusában. Azóta külön élünk. Magyarországon házasodtunk 2000 márciusában. Küldött nekem egy válási papirt, amit alá kellene írnom és visszaküldenem. Mi a teendőm. Kérem segítsen, ha kell el is megyek önhöz hogy minnél hamarabb vége legyen ennek a huzavonának és meg tudjak nyugodni. Nagyon szépen köszönöm.
Renata


25 évi különélés esetén a válás felbontásához szintén tárgyalás szükségest,..vagy itt már nem szükséges a procetúra,külön önálló családi életet élünk,saját ingatlannal..


Férjemmel külföldön élünk, előző házasságából született egy gyermek, aki 15 éves, sajnos 4 éve a kapcsolat teljesen megromlott, a gyermektartás és az iskolakezdési támogatás mindig küldve van. Férjem újból felvette a kapcsolatot a gyermekével, de csak az interneten keresztül tudta, mert az új lakcímét, telefonszámát és a továbbtanulását nem tudjuk. A tovább tanulásáról szerettünk volna tájékozódni, de nem kaptunk tőle választ. A kérdésem az lenne fordulhatunk e ügyvédhez vagy gyámhatósághoz ha betölti a 16. életévét iskolalátogatási igazolásért.


Lányom magyar, férje angol. Mind a ketten Angliában élnek, külön, London és Bourneomus. 5 éve házasodtak itthon össze, 2 éve élnek külön. Nincs gyerek, nincs közös vagyon. Hogyan válhatnának el a leggyorsabban? Mivel itthoni közös lakcímük nincs, csak a lányomnak van Bp-i címe, de ő is már 10 éve nem él itthon. Ha mind a ketten meghatalmaznak egy ügyvédet, az megoldást jelenthet arra, hogy nem kéne mind a kettőjüknek ide utazniuk? Békésen válnának el, baráti a kapcsolatuk. Nagyon köszönöm előre is a válaszát!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Párommal külön költöztünk, nem voltunk sem házasok, sem élettársi bejegyzett kapcsolatban. Van egy 2,5 éves gyermekünk. Mi ilyenkor a teendő? Mikor és mennyit láthatom a gyereket, valamint mennyi gyerektartást kell fizetnem?


A fiam Házzasság kötés előtt vett otp re lakást , ugy hogy töllünk ajándékba kapot pénzt , és ezt a lakásba forditotta . A lakás az ő nevén van , mi lakásunk van jelzálogban . A részletett az ő számlájárol vonják ! Akkor még barátnője utánna kölltözött oda és jelentkezet be a cimre . Utnna 1 évre házasodtak össze . Az első kérdésem az lenne ilyen esetbe követelhet e valamit a feleség ! ?? Négy év házzasság után , önként elhagyta a lakást a nagymamája házának tetőterében költözött kétt kiskoru gyermekükkel (2 – 4 évesek ) , fiam a közösen vásárolt dolgokat megfelezve odaadta neki . Feleség Kijelentette , hogy már nem akkar vissza térni . Ezt leirta , messengerben , fiam elmentette . A fiam szeretne zárat cserélni , de nemtudjuk , hogy szabad e ? Nem árt ezzel magának ? A fiam rendőr ként dolgozik ! Előre is köszönöm gyors segitségét


Üdv Férjem visszaesett alkoholista plusz identitási zavarai is vannak..csak nem meri felvállani de már tarthatatlanná kezd válni a helyzet. Én a feleség kerestem a meglévő vagyontárgyak nagy részét. /ingatlanok/ de kettőnk nevén vannak. Nem szeretném ha elfecsérelné…mit tehetek…ezügyben.Én arra gondoltam..éljünk külön és ellenzem a válást..Meddig tehetem ezt meg? Köszönettel


A fiam házasság kötés előtt együtt élt feleségével 2 évig . Házzasság kötés előtt vett otp re lakást , ugy hogy töllünk ajándékba kapot pénzt , és ezt a lakásba forditotta . A lakás az ő nevén van , mi lakásunk van jelzálogban . A részletett az ő számlájárol vonják ! Az első kérdésem az lenne ilyen esetbe követelhet e valamit a feleség ! ?? Négy év házzasság után , önként elhagyta a lakást a nagymamája házának tetőterében költözött kétt kiskoru gyermekükkel (2 – 4 évesek ) , fiam a közösen vásárolt dolgokat megfelezve odaadta neki . Feleség Kijelentette , hogy már nem akkar vissza térni . Ezt leirta , messengerben , fiam elmentette . A fiam szeretne zárat cserélni , de nemtudjuk , hogy szabad e ? Nem árt ezzel magának ? A fiam rendőr ként dolgozik ! Előre is köszönöm gyors segitségét !!!!!!


Jónapot azt szeretném kérdezni elakarok válni a feleségemtől és montam be adom a válást de ő azt mondja nem írja alá a válást de már 2 éve külön élünk mi a tehendo ijen kor gyerek van egy 27 éves kis koru nincs nem hoztam el semit a házból meg nem követeltem semit ere szeretnek választ hogy segítsen előre köszönöm


Férjemmel – egyező akaratnyilvánítás (megegyezés) alapján, felbontjuk házasságunkat. Férjem „lett” a felperes, mivel ő sürgette/akarta nagyon a házasságot.
Gyermekünk nem született. Közös vagyon nincs. A Járásbíróságtól kapott – férjem által beadott – keresetlevélen szerepel egy olyan pont:
„Több kereseti kérelem esetén: a kérelmek egymáshoz való viszonya:
– vagylagos
– egymás melletti.”
Az egymás melletti sort került megjelölésre. (Erről pótlapot nem mellékeltek.)
A férjem állítja, nem akar mást, csak a válást.
Jogom van tartani egyéb követeléstől?
(Hiszen a házasság alatt felszínre kerülő hazugságai miatt válunk….)
Külön vagyonnal rendelkezünk, melyről a házasság előtt vagyonjogi szerződést nem kötöttünk.

Válaszát köszönve!


Tisztelt Címzett!

A feleségem 10 hónappal ezelőtt elköltözött tőlünk (visszaköltözött a szüleihez egy szobába). Van egy 3,5 éves gyermekünk, illetve egy majdnem kész (98%) családi házunk. A kislányunk a jelenlegi lakóhelyünkön nőtt fel, itt jár óvodába és az elmúlt 10 hónapban is életvitelszerűen velem élt, édesanyja az elején még 2-3 napra elvitte magához, az utóbbi fél évben azonban általban heti 1-2x pár órát, illetve hétvégén 1-1 napot tölt velünk, de az esetek 99%-ában nap végén velem jön haza a gyermek és itthon alszik. Ő jelenleg 4 órában dolgozik egy üzletben (ezen felül a közös számlánkat is rendszeresen használja, tehát lényegében félig-meddig az én fizetésemből is él). Ha a feleségem végül a válás mellett döntene, milyen esélyeim vannak arra, hogy a helyzetre való tekinettel (10 hónapja velem én életvitel szerűen, helyileg ide jár óvodába, itt laknak a szüleim is, megvan a megfelelő jövedelmem és lakhatás) továbbra is velem maradhasson a kislányom? A feleségem jelenleg másik városban él, így egyéb esetben teljes környezetváltozást és óvodaváltást is jelentene számára ha nála helyezik el. Természetesen eltiltani nem szeretném az anyjától, de azt igen, hogy ez esetben továbbra is én gondoskodhassak róla. Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv,
János


Tisztelt Címzett!

A feleségem 10 hónappal ezelőtt elköltözött tőlünk (visszaköltözött a szüleihez egy szobába). Van egy 3,5 éves gyermekünk, illetve egy majdnem kész (98%) családi házunk. A kislányunk a jelenlegi lakóhelyünkön nőtt fel, itt jár óvodába és az elmúlt 10 hónapban is életvitelszerűen velem élt, édesanyja az elején még 2-3 napra elvitte magához, az utóbbi fél évben azonban általban heti 1-2x pár órát, illetve hétvégén 1-1 napot tölt velünk, de az esetek 99%-ában nap végén velem jön haza a gyermek és itthon alszik. Ő jelenleg 4 órában dolgozik egy üzletben (ezen felül a közös számlánkat is rendszeresen használja, tehát lényegében félig-meddig az én fizetésemből is él). Ha a feleségem végül a válás mellett döntene, milyen esélyeim vannak arra, hogy a helyzetre való tekinettel (10 hónapja velem én életvitel szerűen, helyileg ide jár óvodába, itt laknak a szüleim is, megvan a megfelelő jövedelmem és lakhatás) továbbra is velem maradhasson a kislányom? A feleségem jelenleg másik városban él, így egyéb esetben teljes környezetváltozást és óvodaváltást is jelentene számára ha nála helyezik el. Természetesen eltiltani nem szeretném az anyjától, de azt igen, hogy ez esetben továbbra is én gondoskodhassak róla. Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv,
Péter


A nagyobbik lányom idén lesz 20 éves, és jövő júniusban végez a sulival. Meddig kell gyerektartást fizetnem utána?
Bírósági letiltással ment eddig, így a bíróságnak kell a letiltást megszüntetnie?


Házasságkötésünk előtt kezdtünk el építkezni és a körülmények úgy hozták, hogy a feleségem nevén futott minden, így egyedüli tulajdonosként van feltüntetve. A használatbavételi engedély kiadásánál már házasok voltunk. Az üres telek az övé ,de az akkor 10,5 milliós házépítésbe 4,5 milliót én raktam bele. Válásnál van e esélyem, hogy a 17 év alatt belefektetett pénzem és az értéknövelő munkám a házon, házban, kertben (garázsbeálló, terasz, festés…stb) ne vesszen kárba és ne legyek kisemmizve kirakva?! Van 3 közös gyermekünk.


Házasságkötésünk előtt kezdtünk el építkezni és a körülmények úgy hozták, hogy a feleségem nevén futott minden, így egyedüli tulajdonosként van feltüntetve. A használatbavételi engedély kiadásánál már házasok voltunk. Az üres telek az övé ,de az akkor 10,5 milliós házépítésbe 4,5 milliót én raktam bele. Válásnál van e esélyem, hogy a 17 év alatt belefektetett pénzem és az értéknövelő munkám a házon, házban, kertben (garázsbeálló, terasz, festés…stb) ne vesszen kárba és ne legyek kisemmizve kirakva?! Van 3 közös gyermekünk.


Feleségem nem jelenik meg a tárgyaláson! Németből nem jőn haza! Gyerekeim nagy koruak!Semijen kőzős vagyonunk nincs! Édesanyámal élek!


Válás előtt állok, nem én, feleségem hidegült el. Egy hajléktalan férfit tart el már 1 1/2 éve az én fizetésemből. Feleségem 18 éve nem dolgozik, van egy autista kislányunk. Természetesen már csak a pénzvárás miatt van csak velünk.
A lakás az én tulajdonomban volt már akkor is amikor megismerkedtünk. Haszonélvezete nincs rajta. Azt a tanácsot kaptam, hogy ha eladom a lakást, még a válóper előtt, akkor az albérletbe nem vagyok köteles őt is magammal vinni. Ez után adnám be a válópert, majd amikor kimondja a bíróság a válás tényét, veszek majd lakást, ahova szintén nem vagyok köteles feleségemet magammal vinni.
Megtehetem-e ezt, jogilag így tiszta eljárás?
Köszönettel
Verebi Ákos


Tisztelt uram már 10 éve hogy snem élűnk eggyűtt a férjemmel szertetnék elválni van olyan hogy figyelembe veszik a kűlőn élt időket és elválasztnak


Üdvözlöm. Sajnos a férjem megcsalt több nővel is fél éven belül, én ezt nem tudom tolerálni és nagyon nehezen dolgozom fel. 23 éve élünk együtt 13 éve vagyunk házasok. Szeretnék válni, és valahogy talpra állni ebből a traumából, de a férjem semmilyen megoldásra nem hajlandó, mondván Ő majd mindent helyre hoz. Egy ingatlanban lakunk külön szobában és az állapotunk egyre rosszabb. Semmilyen megoldásba nem megy bele semmit nem akar aláírni a lakást sem hajlandó eladni Én szeretném beadni a válópert, de nem tudom, hogy ilyen esetben mire számíthatok. Válaszukat köszönöm.


Jo reggelt! Braziliaban elek mar 24 eve. Felesegemtol kulon elek 24 eve. Szeretnek ujra hazasodni. Kerdesem a kovetkezo. Beadhatom innen a valokeresetet hazautazas mellozesevel interneten keresztul? Koszonettel! István


Jo napot kivanok! Braziliaban elek mar 24 eve.Volt felesegemmel mind a mão napig hazasok vagyunk.Nincsenek kiskoru gyerekeink. Szeretnek uj hazassagot kotni braziliaban. Ehhez el kellene Valnom. A kerdesem az lenne, hogy tekintettel az eltelt idore beadhatom e a valopert innen braziliabol interneten keresztul, s milyen modon. Obudan kotottunk hazassagot. Tisztelettel és koszonettel! István


Az exem a gyerekekkel a lakásomban – amit a házasság előtt „szereztem” – él. Eladható e a lakás, amelyen a szüleim haszonélvezeti joga van bejegyezve? Ha igen, milyen képlettel számítható ki, hogy mennyit kell fizetnem „kártérítés/újrakezdési támogatás” képpen?


Tisztelt Hölgyem/Uram!
Vàlàs utàni helyzettel kapcsolatban kérnék tanácsot Ill ha szükséges képviseletet.Röviden;meg volt a vàlàs lassan két éve .Megegyeztünk mindenben.A kislànyom 14 éves nagyon szeret.Sokat foglalkozom vele.Minden sportjàt én fizetem a gyerektartàson felül.A nagyszülei többször ócsàroltak előtte Ill tràgàr szavakat hasznàlnak.Kislànyom nem akar velük találkozni de az anyuka erőlteti.Tudnànak segíteni : milyen jogai vannak a kislànyomnak ? Köszönöm.


Kedves Jogi Segítő!
A fiam 2008-ban vásárolt magának egy ingatlant.
2014-ben megházasodott, együtt éltek ebben az ingatlanban.
2016-ban ezt eladták, az ellenértékét kiegészítve kézpénzzel és hitellel, közösen vásároltak egy ennél nagyobbat, alkalmasabbat a közös családi életre. Akkor sajnos a tulajdoni lapra az ingatlan tulajdonjogára 50-50 százalékot jegyeztettek be.
2017-ben egy kislányuk született.
Most válnának, a menyem követeli az ingatlan eladási árának fele értékét, a fiam szeretné érvényesíteni a házasság előtt meglévő különvagyonának értékét a vagyonmegosztásban.

A kérdésem az lenne, hogy melyik az esetlegesen nagyobb „jog”, ezek alapján hogyan dönthet a Bíróság?
Köszönöm megtisztelő válaszát, üdvözlettel

Balogh László
leslie43@indamail.hu


jó napot, úgy néz ki sajnos válásra készülünk. svajci és magyar állampolgárok vagyunk, zürichben élünk és hivatalosan itt házasodtunk. mindkettőnknek van bejelentett magyar lakcime is, kérdésem hogy ez esetben lehet e magyarorszagon indítani a válást ill. illetékes lehet e magyar bíróság is?
válaszát előre is köszönöm
ZR


jó napot, úgy néz ki sajnos válásra készülünk. svajci és magyar állampolgárok vagyunk, zürichben élünk és hivatalosan itt házasodtunk. mindkettőnknek van bejelentett magyar lakcime is, kérdésem hogy ez esetben lehet e magyarorszagon indítani a válást ill. illetékes lehet e magyar bíróság is?
válaszát előre is köszönöm
ZR


Tisztelt ügyvéd Úr. Az lenne a kérdésem,hogy mennyire lesz egyszerű a válás?A feleségemnek egy év házasság után lett egy egy hónapos kapcsolata. Én próbáltam 5hónapig megbocsajtani a megcsalás T,de nem megy.Válni akarok.Nincs közös vagyon sem közös gyerek,de a feleségem nem akar válni. Mit tehetek hogy minél hamarabb elválunk? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Süle Ferenc


Az anyuka elhagyott a 14 éves ikergyermekeimmel egy másik férfiért,amit nagyon csúnyán vitt véghez!Azóta is 9 hónapja egyedül nevelem a gyerekeket és a gyerekek semilyen hajlandóságot nem mutatnak az anyjukkal való kapcsolattartás iránt!Kötelezheti a bíróság a gyerekeket,hogy valamilyen formában is tartsák a kapcsolatot az anyjukkal,persze én semmi akadályt nem állítok a kapcsolattartás elé,ha a gyerekek is azt akarják!Válaszát előre is köszönöm!


Tiszteletem
Válás előtt állok.
Nemetorszagban elünk.
A házasság kötes Magyarorszagon törtent.
Mindketten magyar állampolgárok vagyunk.
ket gyermekünk van 3 es 5 evessek.mi lenne a jogviszony ha vállás utan valamelyik szülö Magyarorszagra költözne vissza?
Mekkora az esely,hogy a gyermeket az apának itelje oda a Biroság
Köszönettel RH


Tiszteletem
Válás előtt állok.
Nemetorszagban elünk.
A házasság kötes Magyarorszagon törtent.
Mindketten magyar állampolgárok vagyunk.
ket gyermekünk van 3 es 5 evessek.mi lenne a jogviszony ha vállás utan valamelyik szülö Magyarorszagra költözne vissza?
Mekkora az esely,hogy a gyermeket az apának itelje oda a Biroság
Köszönettel RH


Üdvözlöm. Elváltunk és a volt nejem a gyerekekkel egy másik megyébe költözik ami megnehezít a láthatást mert komoly anyagi plusz költséget jelent nekem. (Gondolok itt az üzemanyagra és a megyei autópálya matricákra). Kb 55-60 ezer forinról van szó. Milyen lehetőségeim vannak? Köszönöm


Üdv! Olyan kérdéssel fordulok önökhöz hogy gyermek elhelyezéssel kapcsolatban tudnak e tanàcsot adni.
Kérdésem az lenne hogy van e esély arra hogy apaként megkapjam a kislányomat. Abban az esetben ha nincs veszélyeztetve az anyànàl sem.A kapcsolat miatta romlott meg .Munka helye és lakàsa nincs jelenleg is nàllam lakik. Van egy màsik kislànya màsik apàtól. Akit együtt neveltünk. Illetve ha nincs csak a pàros hètvège jàr vagy lehet több is annak ellenére hogy ha az anya ellenzi csak azért hogy nekem rossz legyen.
Köszönöm!


Magyar állampolgárként Angliában élünk feleségemmel, 5 éve itteni állandó lakcímmel rendelkezünk. 2006-ban házasodtunk Üllôn de most szeretnénk közös megeggyezéssel elválni. Hova kell fordulnunk, ha magyarországon szeretnénk elintézni a válást?
Köszönöm!


Fiam az idei évben betöltötte a 20. életévét, leérettségizett és elköltözött az anyjától. Hogyan érhetem el , hogy a jelenleg letiltással teljesített tartásdíjat a fiam közvetlenül tőlem, rokontartásként kapja?


Kedves ügyvéd úr!
Férjemmel, aki egyiptomi állampolgár, 11 évvel ezelőtt Magyarországon házasodtunk össze. 10 éve Nagy Britanniában élünk, de 3 éve külön. A kérdésem az lenne, hogy benyújthatom e a válókeresetet Magyarországon és megbízhatom e önt ennek a lebonyolításával. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel, Éva


Kedves ügyvéd úr!
Férjemmel, aki egyiptomi állampolgár, 11 évvel ezelőtt Magyarországon házasodtunk össze. 10 éve Nagy Britanniában élünk, de 3 éve külön. A kérdésem az lenne, hogy benyújthatom e a válókeresetet Magyarországon és megbízhatom e önt ennek a lebonyolításával. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel, Éva


Kedves ügyvéd úr!
Férjemmel, aki egyiptomi állampolgár, 11 évvel ezelőtt Magyarországon házasodtunk össze. 10 éve Nagy Britanniában élünk, de 3 éve külön. A kérdésem az lenne, hogy benyújthatom e a válókeresetet Magyarországon és megbízhatom e önt ennek a lebonyolításával. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel, Éva


Jó napot! Gyermekem anya 2 hónapja elment dolgozni és nem jöttek haza,
nem tudom mi lehet a lányomal! Nem láthatom, nem beszélhetek vele! Nincs bírói határozat, önhatalmulag döntött így! Tanácsát kérném! Köszönöm!


Tisztelt Ügyvéd úr! A kérdésem az lenne, hogy: A férj elköltözik, feleség marad a hiteles ingatlanban. Másfél év után válás, a házat eladják. Hitel végtörlesztésre kerül. Hogyan történik a fennmaradó összeg elosztása? (Mindkét fél ügyvédje másképp számol) Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Kovács András


A barátom 18 hónapja vált el, én már elvált emberként ismertem meg. Egy hónapja közös lakásvásárlási projektbe vágtunk bele. Egymillió forintot fizettünk ki lakásvásárlási szándékra. Kiszámoltuk, ha mindketten pénzzé tesszük, amink van, tudunk venni egy közös lakást. Hogy tartani tudjuk a leendő közös lakásunk fizetési ütemezését, ő kezdte el először árulni a házát. És itt bonyolódik a történet. A válásukkor közös lakáshasználatot állapítottak meg, nem lett megszüntetve a közös tulajdon. (Nincs már kiskorú gyermek, ami miatt alkalmatlan lenne a közös tulajdon megszüntetése.) Közös teherviselés helyett 18 hónapja ő állja a kettejük rezsiköltségét, a lakásbiztosítás díját. A volt feleség ezekbe nem száll be. A ház eladásában a volt feleség is benne van, illetve mégsem. Irreálisan magas árat szeretne kapni érte…S elkezdte diktálni a feltételeket. A barátom nem szeretne belemenni a vagyonmegosztási perbe, mert az évekig elhúzódhat, rengeteg pénzveszteséggel jár, s nem tudjuk tartani az új lakásunk fizetési ütemezését. (Azt lehet, máshogyan sem fogjuk tudni.)
A kérdésem az lenne, hogy ha a bíróság rendeli el a közös tulajdon megszüntetését, akkor árverezésre kerül-e a ház, a bírósági kirendelt értékbecslő által megállapított áron?
Valóban sokáig elhúzódhat-e egy vagyonmegosztási per?
Vagy érdemesebb lenne először mindkettőjük ügyvédjének jelenlétében átbeszélni a dolgokat.
Utólagosan kérheti-e, hogy a 18 hónapja fizetett rezsiköltsége a háznak feleződjön? Ami a ház eladási árából kompenzálható lenne.
S kérhet-e kártérítést, ha a volt feleség együtt nem működése miatt bukik egy milliót?
Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Ügyvéd Úr!

Válás előtt állunk. Úgy néz ki, hogy nem sikerül a feleségemmel az anyagiakat illetően megegyezni.
Ennek okán kérem a segítségét.
Mivel külön kasszán vagyunk és az anyagiak tekintetében én jóval többet tettem be a közösbe, ezért az érdekelne, hogy a feleségem által nem ismert összeget érdemes e széfbe helyezni.
„Felderíthető” ez a vagyon a válás során? (nem szeretném ezt is felosztani)

Válaszát előre is köszönöm
Üdvözlettel
Zsolt


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Fiam még nincs 3 éve, hogy házasságot kötött, majd a felesége megcsalta egy kanadai állampolgárral, s már másfél éve azzal él Kanadában. Fiam most el akar válni, a feleség nem, nem is akar hazajönni, hogy aláírja a beadványt. Kérdésem mi a teendő, hogy el tudja indítani, s el tudjon válni? Gyermekük nincs, a lakás, amiben éltek, már előtte is a fiam tulajdona volt régen. Várom válaszát, köszönettel!


Üdvözlöm!
Sajnos válásra adtam a fejem, és ennek lebonyolításához kérek sürgős segítséget! Pest-megye egyik városában vásároltunk telket a pénzemből, majd közösen építettünk egy 90m2 alapterületű családi (közel passziv) házat. Minden a feleségem nevén van, 1/1 és most kiadta az utamat. Nem bántottam soha, és italozó életmódot sem folytatok. Előző házasságomból van 4 gyermekem akikkel feleségemnek megromlott a viszonya, és mivel nem vagyok hajlandó róluk lemondani, ezért odáig fajult a dolog, hogy most kiadta az utamat. Elhagyhatom-e a házat, amit építettünk, s ahová még be sem vagyok jelentve? Vagy ezzel sértem az érdekeimet? A válasz sürgős, mert megfenyegetett, hogy nekem itt semmi keresnivalóm nincs, és ha nem takarodok el, rendőrőkkel fog kidobatni. Én nem szeretnék vele konfrontálódni, inkább elmennék, ne tegyem ki magam a provokációinak!
SOS várom sürgős válaszát!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Fiam még nincs 3 éve, hogy házasságot kötött, majd a felesége megcsalta egy kanadai állampolgárral, s már másfél éve azzal él Kanadában. Fiam most el akar válni, a feleség nem, nem is akar hazajönni, hogy aláírja a beadványt. Kérdésem mi a teendő, hogy el tudja indítani, s el tudjon válni? Gyermekük nincs, a lakás, amiben éltek, már előtte is a fiam tulajdona volt régen. Várom válaszát, köszönettel!


Tisztelt Ügyvéd Úr!
Fiam még nincs 3 éve, hogy házasságot kötött, majd a felesége megcsalta egy kanadai állampolgárral, s már másfél éve azzal él Kanadában. Fiam most el akar válni, a feleség nem, nem is akar hazajönni, hogy aláírja a beadványt. Kérdésem mi a teendő, hogy el tudja indítani, s el tudjon válni? Gyermekük nincs, a lakás, amiben éltek, már előtte is a fiam tulajdona volt régen. Várom válaszát, köszönettel!


A nővèrem fèrjèt ,30-napon belűli lakás elhagyásra szólította fel a válóperes bírónő ,de a vègzès a határidőre nem èrkezett meg , ès így ő nem akarja a lakást elhagyni , ilyenkor mit tehet .


Tisztelt Válóperes Ügyvéd!

Elváltam.
Gyermekeim után a tartás összegét a gyermekek 25 éves koráig megváltottam.
Érdeklődni szeretnék, amennyiben a gyermek a tanulmányait 25 éves kora előtt befejezi és önálló keresettel rendelkezik, nem tanul, az előre megváltott gyerektartás összege visszakérhető?

Ezt polgári peres eljárás keretén belül kérhető?

Üdvözlettel,
István


Tisztelt Ügyvédnő!
Harmadik országbeli férfivel kötött házasságomat szeretném felbontani. Lehetséges-e a válás, ha Ő nem tud idejönni és oda sem ahol a házasságot kötöttük. Közös megegyezéssel csak a személye nélkül sikerülne-e ez.
Köszönettel:
Boros Beáta
2015.dec. 3-án volt a házasságkötés , tehát majdnem 4 éve, de soha nem éltünk együtt, nincs vagyon és nincs gyerek.


2005-Ben vásároltam lakást hitelre, 2012-Ben házasodtam, 1 gyermekünk született. Feleségem gyermekemmel elköltözött, most válunk. Közös vagyonnak számít a lakás? Hitel meg van rajta.


Jó napot. Németországban dolgozom magyar cégen keresztül kiküldetésben. Van egy Magyarországi minimálbér és egy németországi eurós fizetésem. A volt élettársam tud ezekről a jövedelmekről és most 120000ft gyerektartást akar követelni eddig 60000ft fizettem mások szerint már ez is sok. Az ügyvédem ki akar vele egyezni 80000ft-ban.Mit tudok tenni szerintem ez már pofátlanság. Válaszát előre is köszönöm.


Ez ugyan férfiaknak szóló fórum, de ha lehet, mégis kérdeznék.
2012 február 12-én lett felbontva a házasságunk. A családi ház tulajdonjoga 50-50 %. A ház kizárólagos használója én vagyok -a 3, akkor még kiskorú gyerekkel együtt- mindaddig, amíg a tulajdonközösséget meg nem szüntetjük. A kérdésem az lenne, (a volt férjemmel nem tárgyaltam még a ház eladásával kapcsolatban), hogy mondhat-e nemet, meghiúsíthatja-e a tulajdonközösség megszüntetésére irányuló kezdeményezést? (Reméljük, erre nem kerül sor, s közösen megegyezve, s a tulajdonviszonyok arányában tudunk osztozkodni a házon. De mit tudok tenni, ha ő nemet mond a ház eladására?)
Köszönöm válaszát!


Üdvözlöm . Én Németországban elek feleségem Magyarországon . Ő beadta a valopert amit én nem elleneztem. Van egy kiskorú gyermekünk és egy dologban nem egyeztünk meg az pedig a tartás díj . Megkaptam a keresetlevelet a bíróságtól és nekem ellen kérelmet kell benyujtanom ha valamiben nem értek egyet . Ebben kérnem a segítséget , hogy én kinyomtattam az ellenkerelmi papírokat de nem tudom, hogy ott hol kell azt kifogásolni , hogy a feleségem mennyit ker tőlem havonta . Remelem érthető voltam . Válaszát előre is köszönöm . Tisztelettel Kiss Sándor


A feleségem 8 éve elköltözött nem tudok róla semmi,felnőtt gyermekeink vannak,mi a válás menete?


9 eve kulon elunk ferjemmel, en Angliaban O Magyarorszagon. Szeretnenk elvalni. Semmi ingo vagy ingatlan illetve barmilyen ertek vagy penz amin osztozni kellene es a 3 gyermekunk is felnott mar. Ok 35, 32 es 29 evesek. Szeretnem tudni, hogy mi a legrovidebb/gyorsabb utja a valopernek.
Koszonom.


Tisztelt Hölgyem / Uram!
A tanácsát szeretném kérni egy esetleges válóperrel kapcsolatban.
Tavaly a feleségem “lebukott”, hogy viszonya van, ezt akkor el is ismerte, de kért egy új esélyt, hogy rendbe hozhassa a 17 éves házasságunkat, és tekintettel a gyermekeinkre, én ebbe akkor beleegyeztem. Azt mondta, végett vetett a kapcsolatnak, de most teljesen egyértelmű, hogy ez nem történt meg. Emiatt a válást fontolgatom, de a gyerekektől nem szeretnék elválni, azt szeretném ha ők velem maradnának.
A vagyonunkat együtt szereztük, vannak hiteleink is.
Én úgy érzem, hogy többet teszek a mindennapokban, mint ő, nem tudom ez mennyit számít! Minden nap én viszem mindkét gyereket iskolába, óvodába és én megyek értük délután. Én viszem őket sportolni, zeneórára is. Én járok bevásárolni, én főzök, én nyírom a füvet, én végzem a háziállatokkal (kutya, teknősök, gekkók) kapcsolatos teendőket, de még a szemetet is én viszem ki mindig. Bejárónő segít a takarításban. A feleségem a nagyobbik gyerekkel tanul. Emellett kozmetikushoz, fodrászhoz, körmöshöz, műszempilláshoz, szolárium önző és kozmetikushoz jár rendszeresen.
A munkám és pozícióm miatt kötetlen munkarendben dolgozom, az időmet én osztom be, ezért tudom mindezt megtenni, a feleségem 8-tól 16:00-ig dolgozik, egy óra vezetéssel, tehát reggel 7-től kb 16:45-ig nincs otthon. A viszonya az egyik kollégájával volt/van. Meggyőződésem, hogy válás esetén nem tudná a gyerekeket teljeskörűen ellátni.
Kérem segítségét és tanácsát az ügyben!

Nagyon köszönöm!

Tisztelettel,
Flórián


éáűúőóüöí